Отглеждане на жив плет (65+ снимки имена): най-трайни насаждения и вечнозелени растения и храсти

Хеджиране на цветната леха във формата на лабиринт, и thuja, изпълнителка на ролята на висока ограда

Много градинари смятат, че отглеждането на жив плет-това е ненадминато постижение. Това обаче не е така, тъй като модерни Агро-технически средства позволяват да се постигне желания резултат в кратки срокове. Много от тях са много достъпни и могат да бъдат използвани в местните климатични условия.

Избор на жив плет, бъдете готови за това, което това ще донесе не само полза, но и огромни разходи. Централен ще упорита работа за рязане на храсти. Някои сортове трябва да се реже на всеки 2 седмици, а след това на всеки 10 дни. Причина за това е появата на нови филизи на клоните, които, за съжаление, ще се превърне в най-неподходящите и най-забележителните места. Така че важното е, че това е градинарят, това е търпение!

Роза набръчкана
Април-август, цветовете са бели, розови, червени
ярка зеленина на есента, устойчиви декоративни плодове

Forsythia
Април-май, цветя, жълти
много ярък цъфтеж до цъфтеж на листа

Берберис
Юни-юли, жълто и розово
листа различни цветове, в различни разновидности, много декоративни през есента

Глог
Юни, бели, розови, червени, имат двойни форми
декоративни плодове и листа през есента

Декоративна ябълка
може, бял, розов
декоративен ярко червени или жълти плодове

Люляк
май-юни, бяло, синьо, розово, лилаво, колор цветя
има силен и приятен аромат

загрузка...

Калина
май-юни, бели
има декоративна форма — buldenezh (големи кълбовидни съцветия)

Японика
може, оранжево, червено
декоративни плодове, листа зелена до късна есен

Саскатун
може, бял, розов
цъфтят обилно, цветни листа през есента, красиви и вкусни плодове

Плетущихся едногодишни и техните характеристики

Като знаете това, не всеки хедж-бързо расте. Най-висок темп на растеж показва просто препускаше едногодишни. Някои от тях са само за сезон може да достигне до височина три метрова стена, но всички те имат един основен недостатък, присъщ за да ги определи.

Те канап, и затова се нуждаят от подкрепа. Плюс е, че разчита в този случай ще бъде ограничител на растежа.

Моля, обърнете внимание! Достигайки върха, повечето едногодишни не се издига над нея, и продължи да тъкане на подкрепа в друга посока.

Най-едногодишни за отглеждане на жив плет:

сладък грах; dolichos; утринна слава (усукана млад човек); декоративна боб.

За жив плет се използват едногодишни и многогодишни

Годишен сладък грах

Съвет! Моля, обърнете внимание, че канап едногодишни трябва да се засаждат всяка година. Не всеки от тези семена може да презимува в почвата и в началото на пролетта, за да се осигури нови издънки.

Dolichos – дебели обвивающиеся растения с ярък цъфтеж

    За да се осигури бърз растеж на едногодишни, ще трябва да се грижи за разсад. Засаждането може да започне през април, до края на лятото, най-вероятно ще бъде идеален за хеджиране. Плюс едногодишни растения, че почти всички от тях предоставят не само на пищната зеленина и цветя. Някои от тях дори могат да се конкурират с някои прости цветя за своята красота.

Сутрин quamoclit слава – годишен пищни растение, което платите през оградата в продължение на два месеца

Алпинистите в комбинация с въжета роза за създаване на добра цветущую жив плет

Последната в годишния плетущихся на растенията се състои в това, че те не се нуждаят от подрязване, за разлика от храсти, от които се изисква не само да намали, но понякога и вратовръзка.

Храсти и тревисти култура

Бързо развиващи храсти за жив плет – идеалното решение за тези, които не са особено ограничени във времето. И така, инсталацията на такива огради нужда от поне няколко години, за да получат макар и минимален, но за жив плет, които не изискват годишни засаждане на нови растения.

Внимание! Компромис между храсти и едногодишни плетущихся в този случай ще бръшлян. Нейните листа са много става по-сложен, отколкото много едногодишни, но това растение е много двусмислен. Той не издържа на жаркото слънце и не понася сянка.

Практични и не се нуждаят от внимателни грижи бръшлян могат да бъдат засадени от двете страни на барикада

Най-добрите храсти за отглеждане на жив плет:

Терен; дрян; английски пузыреплодник; някои сортове берберис.

Красива ограда от берберис през есента

В допълнение към бързо развиващите се издънки, които образуват непроходими гъсталаци, повечето от тях след няколко години след активен отглеждане и дава хранителни плодове.

Съвет! В началото на годината, за изграждане на повече листа на масата, тези растения изискват честа резитба. Колкото по-често правите това, толкова по-дебел ще растат техните клонове, а оттам и броя на листата ще бъде пропорционално на увеличението.

Висока зелена ограда, храсти дрян

Най-добрите цъфтящи храсти за жив плет:

рози, орлови нокти; златен касис декоративни, жълта акация; рози; катерачи.

15

Те не цъфтят през целия сезон, така че буш изглеждаше спретната и привлекателна, изсъхнали цветчета и ще трябва бързо да премахнете. Като алтернатива за тях може да се разгледа бързо нарастващите вечнозелен жив плет.

Декоративна жив плет от дървета

Дървета и култура дърво за дългосрочно хеджиране:

В действителност, вместо храсти за жив плет може да се използва и посадъчен материал. За неговото формиране ще поиска постоянното подрязване, за растение, волю-неволю се превърна в джудже. Идеални кандидати за това:

Върба; липа; евкалипт.

Върбата е подходящ за създаване на бързо растящите живи плетове. Непретенциозен към качеството на почвата

Евкалиптово се случва дългогодишна бързо развиващите вечнозеленая плет. Но това растение също има своя недостатък – тя не понася ниски температури и затова ширини субтропичен и умерен климат неохотно растат и изискват подслон за зимата. От друга вечнозелени растения също може да предизвика проблеми. Те също така често се налага изрязване, но те ще по-бързо да расте поради факта, че през зимата няма да заспи.

Например, можете да използвате смърч различни разновидности, включително и конвенционалните, бодлива и канадската, китайски и колонновидный хвойна, кипарисовик Лоусона и гороховецким и thuja occidentalis.

Вечнозелени иглолистни дървета, жив плет грижа не е капризна

Заслужава да се отбележи, че тези дървета не може да се получи гладка като стена на оградата, които са храсти. Но, например, върба можете да получите само храсти. Това се прави с лесен долната част на цевта, след което започват да растат странични разклонения.

Възрастни върба да се направи пищния зелен храст като жив плет

Друга особеност на дървесни растения – те образуват доста висока ограда, така че по-добре да се използват за външни бариери за сигурност. Те също са идеални за прикриване разположен на парцел с грозни обекти, като допълнителни постройки, като например гаражи и навеси.

Креативен интериор плет старинни огледала

Бързо развиващи жив плет: комбинация и ландшафтната композиция

Вечнозелени бързо развиващи жив плет – това е още и неизчерпаем източник на вдъхновение за градинари и фермери, които професионално се занимава с ландшафтен дизайнер. Нейните майстори създават най-различни форми. Поради това те могат не само да създават безкрайни лабиринти правилната геометрия, но и сложни форми.

Например, популярни са сферическими обекти, допълнителен комбинирана ограда зона, храсти подрезаны във формата на правилна пирамида и дори изкуствени форми.

Къдрава выточки зелена ограда

Друга полза от същия растителен материал – организиране на диференцирани плет. За създаване на насаждения не се извършват в една редица, а два или повече. Въпреки това, те са най-ефектен при кацане на успоредни редици, боядисани в различни нюанси.

Идея! Освен това, през първата година са засадени в близост до високи растения с тъмен цвят на листата или на борови иглички, а на следващия сезон или просто, преди той да се приземи, няколко ниски храсти, а на по-ярка или по-светъл цвят.

Мулти-жив плет, състоящ се от дървета, храсти и едногодишни цветя

Внимание! Не по-малко впечатляващо изглеждат и живи плетове, създадени на базата на тези култури, но с различен цвят на листата, пример за която може да служи като берберис или пузыреплодник.

И двете институции са хибридни сортове с различни нюанси на зеленина. Берберис те имат лилаво и зелено. За да се подчертае това, тези растения трябва да се засаждат последователно. Обаче пузыреплодник, още по-интересни, защото и цветята имат различни цветове.

През есента на храстите могат да бъдат особено привлекателни

Обобщавайки

Както виждате, жив плет от най-бързо растящите растения на маса. Всеки един производител от специалист преди начинаещите ще намерят сред тях са подходящи за вашия дом или дори на крайградската зона. Повечето култури не се нуждаят от специални грижи, с изключение на честото косене и периодично напояване, което е особено необходимо листни растения.

Но има култура дългогодишна бързо развиващите жива ограда, която ще расте дори и без резитба и поливане. Ярък пример за всички сетива – това е женствен грозде. Той е триизмерна листа, отглеждане на лозя, което понякога може да потискат околните растения. Но той дълго време, дори до точката на замръзване, поддържа атрактивен външен вид, а през есента цвят на листата се променя от зелено до ярко червено.

Сред представените по-горе възможности не само красиви, но и полезни растения, например, шипка и дрян, плодовете от които се използват във фитотерапията и народната медицина.

Мелирование-това е едногодишно растение става отлична защита за терасата

Но при избора на бързо развиващи сортове растения, малко известни хибриди трябва да бъдат лекувани с повишено внимание, тъй като те не могат да се размножават неконтролируемо, както в случая с малини. Макар че тя създава висока бодлива ограда с допълнителен бонус под формата на плодове, но и дава много издънки, които искате да премахнете дори повече, отколкото да си вършат работата.

Бяла роза ще красива защита за Вашия регион

Накрая, имайте предвид, че ако сте засадени сортове, които не са подходящи за отглеждане в местни условия, да се направи качествено хранене, своевременното подслон растения и защита от вредители.

Горошинка ще бъде ефектен интериор – hedges

Иглолистни дървета, жив плет с декоративна рамка

Ниска зелена ограда за малки лехи.

Трехметровый ограда от живи широколистни дървета

Предимства и недостатъци на живи плетове

Избора на вашия сайт бързо развиваща жив плет, вие вероятно сте се насочили своите предимства, които трябва да включват и такива фактори, като:

    голям избор на новите сортове растения;
    буйни корони; защитните свойства на оградата.

Пълен плет от трайни насаждения може да е вече в продължение на 2 години

Позовавайки се на първото предимство, ние разбираме, че оградата може да бъде изградена не само от храсти и едногодишни и многогодишни растения и дървета, които имат редица декоративни свойства – някои от тях дори могат да се похвалят, че са вечнозелени на короната.

Що се отнася до защитните свойства, то те принадлежат към две категории. Високи сортове растения (до 3 метра в зряла възраст) може да създаде много участък на сянка, не позволява топлината на слънцето, за да унищожи всичко живо. Вторият фактор е характеристика за безопасност. Но той също не е за всички растения, а само тези, които имат бодливи шипове. Такава ограда няма да позволи на престъпниците безпрепятствено да проникне във вашия сайт.

15