Открит нагревател: 115 снимки на красиви идеи за двора и вили

С идването на пролетта, когато стъпка на хубави топли дни, все по-често възниква желание да се измъкнем в природата. Но до вечерта, температурата на въздуха пада, което прави една почивка не е удобно. В такава ситуация е истинско спасение ще стане уличен нагревател. Това ще повиши температурата в рамките на радиуса на действие на 10-15 градуса. Поставете устройството на тераси кафенета и ресторанти, площадки за игра, барбекю.

Към предимствата на устройството са оценени са и собствениците на частни къщи. Нагревател за градината, за да се предотврати смъртта на неокрепшие растенията от измръзване, затопля само че замръзнал през зимата, оранжерия създаде оптимален температурен режим за курятников. Редактиране в непосредствена близост до стълбища или стъпала нагоре намалява вероятността от обледеняване и сложността на лечение.

Различни устройства

На пазара има изобилие от възможности за подови нагреватели. Те се различават място за монтаж, степента на подвижност, дължина на вълната (къси вълни, за средните вълни и дълги вълни), мощност и дизайн.

Но в основата на класификация е разделянето на видове външни вата за източник на топлина. Избора на конкретен модел, зависи от областта, която искате топлина, и бюджет за пазаруване.

загрузка...

Място на инсталиране

На базата, на която е поставена нагревател, изолиран на пода, стените и тавана. На открити площи на градски и спортни площадки е най-добрият избор за подово продукт.

За отопление на локалната област можете да използвате стенни радиатори. Интересен вариант — нагревателите са монтирани на открито и градинска мебел (пейки, маси).

Съществуват стационарни и преносими варианти. Последният комплект ролки за по-лесно движение. По-долу са представени снимки на всички видове улични нагреватели.

Източник на топлина

Най-широко газови и електрически продукти.

Газов нагревател

Газов нагревател се състои от корпус, магистрала за пренос на газ и горелка. За да се гарантира стабилността, премахване на преобръщане, тялото да изпълняват по-масивна и здрава. Материал от неръждаема стомана или обикновена стомана със защитно полимерно покритие.

В основата на корпуса на газ бутилката с сжиженным пропан или бутан. По специални тръби и тръби за газ се подава към горелката. Изгарянето произвежда инфрачервена радиация, обекти на топлоснабдяването, но не и въздушна маса. Розжиг горелки се извършва с помощта на пьезоэлемента.

Най-популярният вид отопление под формата на торшера. Това е рейки, покрити с капак, конична форма. Тази „сянка“ е произведен от материал с висока степен на отразяване на светлината и на топлината. Целта му-равномерно разпределение на полученото топло.

Често се купи нагреватели във формата на пресечена пирамида. Отгоре има рефлектор от алуминий, работи като капак на отопителя-лампа

Вътре скелет от устойчиви на температури, закалено стъкло пламък. Благодарение на дизайна е не само за отопление, но и естетика гори огън.

Предимства на газови видове:

    външен вид добре се вписва във всеки интериор; простота на дизайна; компактност, не е необходимо специално да се подготви площадка за настаняване; самостоятелност и электроотрицательности; по време на работа, без никакъв шум и не отделят никакви вредни продукти на горенето във въздуха.

Газовите модели са по-икономични, отколкото техните колеги електрически. Според производители на оборудване, около 92% от общата произведена енергия се изразходва за отопление на обекти, останалата част от въздуха.

Недостатъци на вида газ:

    относително малка ефективност; инфрачервени лъчи се загрява кожата, изсушава я; длинноволновые модели са скъпи; препоръчителен температурен диапазон при работа нагревател не надвишава 10 градуса. и повече; не трябва да се използва в закрити помещения; необходимо е да се следи за наличието на цилиндри и време, за да попълни запасите си.

Приоритет в работата на газовите уреди трябва да бъде безопасността. Това се осигурява изпълнението на някои правила:

    Преди да включите газов нагревател, трябва да се извърши визуална проверка на гумените маркучи за наличие на дефекти. По-добре да се съхранява газ в отделна стая не е свързан към дома. В близост до открит пламък от газови бутилки забранени. Ако планирате продължително отсъствие, тогава трябва да се затвори клапани за резервоари с газ. Спазването на тези изисквания е гаранция за сигурна и дълготрайна експлоатация на оборудването.

Електрически нагревател

Електрически нагревател е основният конкурент на газ модели. Той съдържа метална рамка, отразяващ рефлектор и аксесоари (сигурност на мрежи, елементи за сигурност). IR-лъчи произвеждат кристални, въглеродни тръби или халогенни лампи.

Положителните аспекти на придобиването на инфрачервения нагревател:

    по-малко тегло, липса на газ в бутилката; бързо загряване; сигурност при правилното монтиране; работят на по-ниски температури, отколкото газови нагреватели.

Негативната страна на само един изисква свързване към електрическата мрежа.

На пазара можете да намерите нагреватели, работещи на твърдо гориво. Това е проста конструкция пещи, без сложна електроника и газови компоненти.

Въпреки атрактивната цена на бойлери, цената на горими материали чрез няколко години употреба ще бъде много по-висока от цената на газ или електрически уличен домакински уреди.

Съвети за избор на подови нагреватели

Специалисти са разработили няколко препоръки, които ще ви помогнат да разберете какъв бойлер да изберем за всеки отделен случай:

Мощност. Зависи от това какви размери трябва да бъде топла. За подобряване на микроклимата 1 кв. М 20 градушка., ще ви трябва източник 0.75-1 кВт. Ако задачата се състои в това, да се затопли атмосферата на 10 градуса, необходимата мощност е 0,5 кВт.

Средният радиус на нагревателя-2,5 м за Изчисляване на размера на зоната на нагряване (по формулата за площ на кръг), може да се определи желаната производителност на системата.

Материал на корпуса. Модел, изработени от неръждаема стомана, подходящ за настаняване в космоса без защитни очила. Те не се страхуват от валежите и корозия.

Ако нагревателя е изработен от стомана, неръждаема стомана, тогава по-добре го поставете монтирани под навеси или закупите допълнителен аксесоар калъф от слънце и дъжд.

Механизми за самозащита. Днес дори и икономични модели са оборудвани с устройства за автоматично изключване в случай на авария. Като правило, те спират доставките на газ в горелката при затухании пламък. По-напредналите нагреватели изключено, когато отклонение от работното положение е вертикално (с опасност от падане).

Тип газ. Нагреватели консумират 2 вид газ: пропан или бутан. Ако една държава или уреждането на пространството се използват само през летните месеци, най — доброто решение- Бутан.

В есенния или пролетния сезон с нестабилна наклон на температурата се прилага пропан. В идеалния случай, ако нагревател ще работи на двата вида гориво.

Монтаж на бойлери

На въпрос за това как да инсталирате нагревател, за да посетите всеки от господаря си. Общото правило е — не можете да нагреватели в близост до запалими неща.

Инсталиране на активи не е трудно. Достатъчно е да изберете плоска основа за поставяне на устройството. Малко по-сложно с други структурни разновидности.

Модели на стена на височина най-малко 1,8 м Разстояние от горната част на уреда до тавана или покрива не по-малко от 0,25 м работа ще изисква отвертка комплект скоби за закрепване (обикновено се предлага заедно с продукта) и оборудване. На вентилатори, нагреватели, да се мотае на привинченных към тавана крюках.

Снимка на уличната нагревател