Парцел стилове основни правила при създаването на ландшафтния дизайн за уеб сайт или градина (130 снимки)

Кой от нас не е искал да създаде нещо наистина уникално? Това е шанс за хората, доста често, но обикновено някой просто не забелязва, а някой от незнание липсва него. Тази възможност за разработване на уникален стил за вашия собствен крайградската зона.

И така, защо дори сега, когато ландшафтен дизайн спря да бъде от изключителната компетентност на професионални дизайнери, това няма да ви стане поне на една сцена с майстори от миналото, за да подражават на великия градинар, който е създал царски и Императорски градини, без специално оборудване, умения за работа в екип и 3D програми?

Вашата градина не е просто няколко лехи и площи, това е вашето собствено отражение, и, следователно, трябва да имат „лице“. Не забравяйте, като при Чехов Вишнева градина-не само горичка, а главният герой произведения? Но това, което той е представлявал вътрешна хармония и спокойствието на миналото, което така липсва на героите на комедия.

загрузка...

Така че вие трябва да създадете свой собствен уютен свят, където можете да се насладите на тишината и да се абстрахират от всички чувства, главоболия и проблеми.

Основни грешки, които са забранени при избора на ландшафта

Замисляли ли сте се, защо земята с изкуствени езерца и ровове, много видове пътища, потоци, чешми, алпийски пързалки и дори подови ваза изглежда доста неловко, докато почти празно зелено пространство със странно „икебана“ в средата винаги привлича поглед?

Следователно, тази част от статията е посветена на преглед на основните грешки, които хората правят при създаването на стила на градината парцела.

Най-голямата грешка на всеки дизайнер, дори и за първи път опитах такъв необичаен вид дейност – липса на конкретно намерение. Не, никой не може да каже точно, като това трябва да бъде градина, но си струва поне приблизително са запознати с широк набор от възможни решения, преди да поставите алпийски слайд срещу плачеща върба, под която е разположен и детски басейн.

Не използвайте твърде обемисти елементи от дизайна – това ще създаде усещане за скованост и ограничения пространство.

Не се опитвайте да използвате за озеленяване от всички служби, които ви стилове. Смесването е допустимо, но само в определени пропорции, и при условие, ясна зониране (например, кът за хранене може да бъде изпълнена в редовното стил, както и зона за почивка и релаксация – пейзаж, като че ли те прави още по-близо до девствената природна красота).

Категорично не се препоръчва да се „мач несочетаемое“, когато работиш с природата. Най-вероятно той разрушава песента, което я прави уникална, това не е изненадващо, планировка на терени толкова тясно свързана с рисуването и математиката.

Ако създадете зона за бебето, предварително погрижете се за изолацията си от останалата част на градината. Често е много комично да изглежда детската масичка в средата на Кипарисовой алеи, или за елегантен Викторианска беседка.

Фактори, които определят избора на стил

За да създадете стилен дизайн не е толкова лесно, колкото изглежда. Дори и ако мислите, че проектът е съвършен, трябва да имате предвид някои не по вина на вашите житейски обстоятелства, поради които градина не отговаря на вашите очаквания. Имайте предвид основните стъпки за избор на стил: това не само ще ви избави от необходимостта да се „преустрои“ планове за движение, но и ще позволи значително намаляване на броя на възможните варианти.

Да се определи, какви са основните елементи, които искате да използвате. Не е задължително да се връзвам себе си към определен стил, но не забравяйте, че леки и прозрачни японски мотиви не са от значение в голям класически, широки гъсеници и идеална геометрична форма.

Оцени релеф на парцела: какви стилове ще отговарят на плосък релеф, и е задължителен елемент от други малки хълмове и огромни скални късове.

Помислете, имате ли време и възможност правилно да се грижи за градината, за да я запази в първоначалния си състояние. Така, постоянно внимание изисква „идеализирания“ класически, а в градината пейзаж стил (т.е. близо до ума природни пейзажи) може лесно да мине без вашата помощ в продължение на доста дълъг период от време.

Определяне на райониране на градината парцела, на неговото разположение по отношение на дома, на ограда или градината: тези зони трябва да бъдат в хармония един с друг. Така че, по-добре самостоятелна градина с жив плет, и имение в колониален стил, изисква съответната форма към градината в задния двор.

Не забравяйте да разработи дизайн на уеб сайт върху хартия или с помощта на специални компютърни програми. Ако планирате градина в смесен стил, препоръчваме ви първо да създадете колаж на компютъра (в интернет може да намерите много снимки на сайтове от най-различни стилове, така че изберете подходящ материал не е на работа).

Основният набор от стилове

Преди създаването на своя собствена градина предстои ви да се запознаете с много и различни стилове, които имат свои характерни особености и традиционно приети продукти.

Не забравяйте, че всеки избрания стил за разкрасяване на крайградската зона трябва на първо място да отразява вашето отношение и възприятие на света, уникално разбиране на природната, но и възхищава от човека красота.

И да направят вашата градина невероятно и просто обикновен човек и опитен дизайнер, трябва да знаят основните области, характеристика на градинско изкуство.

Редовен стил на идеали

Характерни са правилни геометрични форми, прекалено внимателно подрезанные храсти, перпендикулярна на високи стени и живи плетове, широк, прав път.

Основният атрибут – кръг езерото или леха, която обикновено се намира в центъра на сюжета. Това е от центъра минават всички пътеки – този стил предполага наличието на централизирана композиции.

Този стил се нарича класически, и затова античност става своя прототип. Скулптура и кръгли паници, вази, класически колони, ковано желязо врати, високи арки и големи каменни пейки. Цветовата схема обикновено включва в себе си превес на деликатни, незабележими, пастелни нюанси: синьо, пясък, сиво, бежово.

Този стил е идеален за заможни хора, които имат селска къща с в близост до него широки простори на ниво. Градини в по-стари времена хареса в допълнение към малък лабиринт от незначителното фенери и сенници – именно там са се провеждали тържества, вечери и танци, заинтригуван и паднали на съдбата. В наши дни класика говори за изискан вкус и ангажираност традиции.

Пейзаж (английски) стил

Пейзаж (английски) стил на крайградската зона с драстично се различава от обичайните. Напротив, той изразява желанието на девствената природна красота: меки и плавни линии, виещи се пътеки и хълмове, неравен терен, загубен в дълбините на градина, беседки, покрити с един стар бръшлян – всичко това е отражение на природната мощ, която е забавена градина.

Мотото на английския стил е естествеността. Умишлено създадени няма форма, няма резки преходи и спретнати цветни лехи. Градина трябва да се слее с околната среда, и по къщи и други сгради – се губи на фона.

За това ще отговарят на всички нюанси на зелено, мръсно-жълти, и кафяви – всички незабележими цветове, които можете да назаем от природата.

Този стил е характерен за руската имение. Това осигурява на собственика и гостите на личния живот, успокоява ума и дава възможност за постигане на вътрешен мир и да прекарат време насаме със своите мисли и чувства.

Всяка „пейзаж“ за хората, чиято земя се намира в края на гора или в близост до гора, или ако в градината растат високите иглолистни дървета, и повечето помещения са в сянка. Именно в тези по-големи групи, трябва да се подчертае някои от най-интересните дизайнерски решения:

Френска градина

Френска градина-това е един от вариантите от градина, която може да се организира дори и в двора на една малка къща. Той не предполага някаква градина или купища цветове, най-често това е празна тревата с кът за сядане някъде в пустош и път, водещ за да не се открояват от тълпата у дома.

Растението често е ниска, главно широколистни. Ярки цветя, седи просто не е прието.

Стил на селските райони на страната

Стил на селските райони на страната-това е решение, което е идеално за всеки градинар. Лекота на куп инструменти и понякога доста абсурдни аксесоари, нарочитая небрежност и, разбира се, градина-това е зона за почивка, защото ние имаме работа с имитация на селски традиции.

Чадъри в дървета, саксии и рога на стените, боядисани, столове и много цветни растения, безредно разпръснати тук и там, не прави алеи и площи – всичко в полза на натуральности. Добре дошли насаждения, овощни и ягодоплодни растения, декоративни дървета или плетистая роза в малки количества

Прованс

Истории в стил прованс, тъй като тя е предназначена за по-малки жилища, чиито собственици са решили да изолирате съвсем малък участък. Обикновено в сравнително по-малки помещения за предпочитане са по-незамысловатая мебели, която трябва да изглежда лесно, естествено и дори на въздуха (малки кръгли масички и столове от ковано желязо табли).

Изглежда страхотно дървени пейки в комбинация с тесни виещи се пътеки, произход в далечината. Саксии и саксийни цветя, и цветя, които миришат, нежни цветове и разнообразие от цветчета на едно стъбло са характерен елемент на този стил.

Къщата отговаря на общата атмосфера на парцела: пастелни нюанси, дървени капаци за прозорци и столове-клатачки на верандата.

Японска градина

В японската градина, без съмнение, не само сюжета, но и истинско произведение на изкуството. Всеки елемент е бил тестван, всяка единица е определена философска интерпретация на значението място създадено специално за отдих.

Тя е неразделна част от водата под всякаква форма: купа. Фонтани, водопади и потоци. Още един атрибут са скъпоценни камъни от малки, твърди, че случайно блокирани в района, до огромни камъни. Асиметрична Композиция, доп. с мъх, стъпка по стъпка пътеки и вълнообразни балдахин от растения.

Топлите цветове, живи растения, много цветя, за да даде средиземноморски стил. Тук са подходящи леки плетени маси, столове, тенджери и столове, саксии с цветя на верандата.

Малки дерета и изкуствени пожари – всичко напомня за слънчева Италия. Подходящи и добавянето на изкуствени бижута: дървени играчки, антични мебели или подвешивается към дърветата аксесоари.

Алпийски стил

Алпийски стил-това е имитация на естетиката планински пейзажи. Той се характеризира с минимализъм във всичките му форми, правилни геометрични фигури и цветя. Обикновени студени цветове и нюанси.

Често вместо цветя, поставени малки декоративни дървета. Той е идеален за хора, чийто сайт се намира на склон на планина или хълм.

Арт-Нуво

Nouveau – елегантен стил и модерни. Вниманието се насочва не на растения, цветни лехи и водни обекти, както и за малки архитектурни форми. Важен елемент на този етап, е необходимостта от повтаряне на едно и също изображение (алеи, цветни лехи, скулптура или дизайн на дома).

Още една важна част от си струва да се отбележи необходимостта от специален хармонично съчетание на пейзаж с вашия дом, защото къщата е в съвременен стил, ще е перфектното решение и е чудесно допълнение към тази градина.

Еко-дизайн

Еко-дизайн – дизайн, предполага минимална инвазия в естествените процеси и минимализъм в дизайна, така че най-често това не е твърде нежно почиства и тревни площи с насаждения кратки храсти и расте в дивата природа, растения, лесни за поддръжка.

Още едно интересно решение, могат да бъдат най-различни стилове – всичко зависи само от вашата фантазия. Изберете страна, култура и атмосфера, която ви хареса особено и се опита да ги имитира в техните проекти. Не се колебайте да експериментирате!

Снимка стилове на печат