Пари дърво (60 фото): как да се получи красиво и здраво растение?

Крассула овални и дърво — от любимите и популярни стайни и градински растения, но родът наброява повече от 300 вида на невероятната красота

Толстянка дърво, толстянка или пари дърво-растение, което е широко се използва в домове и градини, на много от нашите сънародници. В европейските страни, той е дошъл до края на XVII век, а на върха на популярността е в началото на XIX век. В тази статия ще научите кои са видове нефрит, как да засадим пари дърво, какви условия са необходими за неговия растеж, и много други.

Необичайна толстянка capitella, известен още под търговски наречена на огъня

Пари дърво — това е напълно нормално и е много традиционно растение, но във всеки модерен интериор радва окото

Видове Jade

Има около 300 разновидности на паричния дърво. Повечето от тях са сукуленти, въпреки че има и тревни, водни и се покланят. Най-често се отглеждат такива видове нефрит:

  • Крассула овални. Месести листа наситено зелен цвят, имат характерен блясък. Див овални толстянка е в състояние да достигне трехметровой височина, докато в апартамента или къщата спира да се увеличава и достига 0.6-1 м. на Това растение се отличава от своите събратя и факта, че той притежава характерните въздушни корени по клоните и ствола.

При много видове водни пари кореновата система на дърветата, се разпространява хоризонтално на повърхността

загрузка...

Цъфтящи пари дърво, Толстянка овата, известен също като толстянка овата или овални толстянка

  Толстянка дърво. Това растение се нарича „парично дърво“, за подобна форма на листа с монети. Тя е подобна на крассула овални, но е с по-закръглени листа и синкав налеп по тях. Цъфтящи пари дърво – рядкост, но този вид все още да може да угодят на своите притежатели на цветя, след като ние достигаме до десет години.

Дърво толстянка в разцвет, само достига възраст около десет години

Цъфтящи пари дърво — чудесен спътник за други сукуленти, те живеят в една саксия

  Малки крассулы. Малко растение със заоблени листа, с червеникаво кант.

Една от най-популярните в дома на цветарски видове пари дърво: леки толстянка

  Крассула Сънсет. Този вид е с червеникаво-жълти ивици на листата.

Толстянка залеза на слънцето е ярко-червена рамка по краищата на листата

Бледо-розови цветя нефритови Залез

Съвет! Ако искате да се насладите на оригиналната форма от разноцветни листа толстянка Сънсет, да го отглеждат под ярка слънчева светлина в оранжерии, като по-прости домашни условия листата му стават зелени.

Толстянка залез слънце се превръща в красива червена рамка на листа, само ако той стане достатъчно пряка слънчева светлина

Пари суккулентное дърво в състав — добра сензорен озеленяване на стени и дизайн на двора

  Толстянка Трикольор. Това растение има красиви бели ивици на зелен фон и червено-розова тапицерия. Толстянка Серповидная. Един от малкото цъфтящи сортове Красса. Характеризира се с голям чадър съцветие червеникав цвят. В закрито цъфти пари дърво от този вид се случва през юли-август.

В англоезични страни Серповидная толстянка популярен под името „перка завод“

Ярки цветя червения Полумесец Jade

Пари дърво: грижи и развъждане

Размножаване на това растение става по вегетативен метод листа и резници.

За растение толстянка по-добре в плитки саксии, дъното на която е покрито с дренажен слой (чакъл, глина). Преди засаждането, почвата трябва да е навлажнена и се формира в него малка дупка. Място Аппендикса и леко прикопали.

Моля, обърнете внимание, че не се налага възрастното растение е по-добре да не се притеснява – ще бъде достатъчно да засади толстянку на всеки три години. Но въпреки че толстянка още млад (на възраст под три години), пари за трансплантация на дървета трябва да се извършва всяка година, за предпочитане през пролетта.

Необичайно растение толстянка огъня. Колкото повече и повече тя получава пряка слънчева светлина, по-ярка цвят на листата

Каква почва да изберете?

Домашен пари дърво отлично расте в почвата за сукуленти. Ако е трудно да го намерите в продажба, може да се направи на основата себе си. За тази цел е необходимо да се съчетаят пясък, хумус, листа и торф почва в съотношение 1:1:1:4.

Съвет! Можете да добавите към тази формула, и дори малки парченца дървени въглища.

Декорация на домове със собствените си ръце, крассула и други сукуленти растат в местата

Стъпка по стъпка: създаване на композиция от толстянки и други сукуленти и торфен мъх, сухи корени

Необходимо ли е да се носят Jade?

Както и много други растения, пари дърво нуждае от витамини и минерални добавки. И ако през зимата и есента толстянка не е абсолютно необходимо, през пролетта и лятото да се хранят на нея не може да се обиди. За това 1-2 пъти на месец, използвайте универсален тор за сукуленти. Най-доброто време за хранене е веднага след поливане.

Следващата гъсто цъфтят толстянка Серповидная

Малки флорариумов висулка с Эхеверий и малко пари дърво

Как се полива пари дърво?

Толстянка има дебели месести листа, които добре се натрупват влагата. Полива често това е дърво, защото това може да повлияе зле на външния вид и здравето на растенията. През лятото ще бъде достатъчно, за вода, когато почвата леко влажна (повече от 1-2 пъти седмично), а през зимата, когато тя е напълно суха. Бъдете внимателни, че водата в тенджера няма да остане, защото излишък води до това, че пари дърво пада.

Ако имате нужда да отидете на почивка или в командировка, и Жад, няма да има никой излива, не се притеснявайте: това растение е лесно да се справи с липсата на поливане в продължение на няколко седмици.

Важно! Ако го саксия с растение през лятото на балкона, трябва внимателно да се уверите, че при поливане капка вода не попадат в листата на паричния дърво.

Пари дърво, както и всички сукуленти, храбро понасят липсата на напояване, може дори да забравите за известно време

Пари дърво, високо или малки класове, изглежда страхотно в компанията с приземистыми суккулентами

Оптималната температура и влажност на въздуха

Що се отнася до replaybility, пари дърво в къщата се чувства чудесно. През лятото го излагайте на балкон или тераса. Идеалната температура за крассулы – от 18 до 25 градуса. През зимата, когато въздухът в жилището става суха и гореща, поради нагреватели, се препоръчва да преместите саксията с растението на по-хладно помещение с температура до +15. Не бива да се поставят близо до расуллю батерии и бойлери.

Що се отнася до влажността на въздуха, Нефрит-това е сравнително непретенциозно и се развива добре във влажен въздух и суха. Въпреки това, като профилактика се препоръчва един път месечно да се пръска растението от бутилка с пръскачка (особено по време на отоплителния сезон).

Популярен и познат цвете „парично дърво“, изглежда доста интересен пот

Осветление

Нефритови добре осветени места, обича, но под пряка слънчева светлина ще се чувстват неудобно. Затова най-доброто решение ще го публикувате на перваза на прозореца с източно или юго-източната страна на къщата.

Ако толстянка да се съхранява на тъмно място, растението ще започне да скандира: листата може да започнат да падат, стреля твърде дълги, и междувъзлия са твърде големи.

Ярко червено толстянка Толстянка лагерния огън може да се превърне в „гвоздеят на програмата“ в градината си декор

Подрязване

Много любители на цветята се интересуват, е как да се формират короната на паричния дърво, така че да е добре поддържан, чист и наистина изглежда като малко дърво. За това трябва внимателно да се следи за нарастването на Jade и бързо премахване на излишните листа и филизи. В противен случай дървото може да расте асимметрично.

Така че растението не е неуравновесени, трябва да се захванете. Периодично цепинит два листа в покрайнините на процеса на пари дърво – това ще доведе до образуване на нови клонове в това място.

Важно! В допълнение към естетическата страна на pridobivanje е чисто практическа. Фактът, че клонки толстянка доста крехки и понякога те не издържат тежестта на месести листа, които водят до нарушаване. Ако навреме клъцни допълнителни пъпки на ръба на клони, а след това може да се „засили“ новия си придатъци.

Толстянка огъня-това е необичайно растение, което много лесно да се грижи

Болест и лечение

Ако не се полива пари дърво е твърде обилно, а след това повечето заболявания могат да се избегнат, тъй като те най-често причината се крие в излишната влага. Ако забележите, че листата са променили цвета си, започнаха да изсъхват, да изсъхне и падне, просто се намали честотата и интензивността на поливане.

Въпреки това, липсата на поливане и може да доведе до заболяване на растенията. Например, ако по листата се появяват сухи кафяви петна – това е основният признак на недостиг на влага.

Ако сте забелязали, че стъблото изглежда зле и става грозно, това е вероятно, че това се случва от неправилно pridobivanje или лошо осветление.

Здравословно ухоженное пари дърво ще ви моля за много малки красиви цветя, цъфтящи период от време, обикновено, се случва в средата-края на лятото

Плаж стил, градина с парични дървета по протежение на стълбите в двора

Вредители

  Ако Джейд започва да бъде досадно mealybug, завод избършете потопен в алкохол памучен тампон. Можете също да използвате инсектицид за сукуленти. В случай на щитоносни въшки се използва „Actelion“. Нематоди също могат да атакуват растение. За борба с тях е просто възможно най-скоро, за да премахнете засегнатата пари дърво.

Необичайна крассула alstonii един бонсай: на камък и завод