Печка-камина за къща

Къща — мечта на много от нашите съвременници. Далеч от шума и уморително градове активност искам да оставате насаме със своите близки, заобиколен от природни контрасти. Модерна къща е място, където можете да посвети себе си на комфорт, уют и почивка. Комфорт и уют на много неща, печки не са изключение. Това е не само източник на топлина, но и възможност за спокойна вечер, за да гледат жив огън, докато седи в удобен стол и хвърляне на себе си топло одеяло. Впечатляващата картина, не е ли вярно? И за реализация на тази идея има всички възможности. Въпреки това, ние трябва да имаме предвид някои особености, които са от съществено значение при разработването на проекта за интериор с камина. Какво ще бъде мястото, където той може да бъде инсталиран, за да се избегне рискът от разпространение на огъня, какъв материал се използва за построяването на какви функции ще изпълнява в камината?

Характеристики и предимства

Струва ли си да се говори, че основните функции на фурната — топлина за вашия дом? Източник на топлина в руската селянина също така служи като място за готвене, пещи за хляб, се варят на каша. С течение на времето функционални автолизат е намалял до два сегмента — разпределение на топлината в дома и смел експеримент дизайн на две-в-едно с открит огън.

Правилно разработен проект ще комбинира и двете възможности, е достатъчно да използвате доказани материали, серво огън на едно място, или да използвате огнеупорни проекти, разкриващи гледка към пламъците. Основният материал за пещта е съвсем достъпна — това е дърво, твърдо гориво. Във всеки случай, в селска къща, принцип на комбиниране на отоплителни системи и декоративни възможности: печки изработени от огнеупорни материали, което ще ви позволи да се насладите на горещ пламък, създавайки обстановка магически вечер.

Разновидности

Фурната винаги ще бъдат актуални. Често извън дома те са изработени от огнеупорни тухли или камък. Тези материали имат много предимства. На първо място, те се справят чудесно с функции разпределение на топлината в жилището. От друга страна, са направени от камък и червени тухли за камина много ефектно изглежда страхотно във всеки дом.

Има много стилове, които можете да използвате за създаване на плочи, специален интериор: Венециански, класически, прост, модерен, Можете да създадете свой собствен творчески стил на дизайна. Има няколко разновидности на печки, камини за дома: с топлообменник, печка готви, с топлина, Еко, двоен мини.

загрузка...

Основният принцип на работа на камината с топлообменник или ОЖ — равномерно осигуряване на дом и топло. За този дизайн, използват чугун или стомана, от които се приготвя камерата от затворен тип, това, на свой ред, „затваря“ пожар от разпространение.

В тръбите на топлообменника се използва не по-малко от 40 литра вода в гореща състояние, протича през помещението, където са инсталирани тръби. Тази печка се смята за безопасна, и нагретая вода може да се използва за битови нужди. И още един голям плюс — такава структура може да се разглежда като алтернатива на централното отопление или аналогова система за газово отопление.

Фурна с котлони — божи дар за помещения с малка площ. Конструкция дава възможност за спестяване на квадратен метър, защото е хибрид между огъня и „печката“ — и дом може да отопление и да се готви храна. Това може да стане печка, сушилня за дрехи. За такава печка е важно да се определи своето място в дома и да изберете суровини. Най-често за изграждане на такива конструкции се използва огнеупорна каса тухла, камък и стомана.

Ако по някаква причина за тези възможности. Каин не сте доволни, вие може да искате да помислите за инсталиране на Еко-камина. Това може да се организира във всяка стая на една селска къща. Тя е компактен, удобен и счита, че не е само източник на топлина и уют, но и добро настроение.

Основните предимства са малки размери на камината, нито комин. Такива проекти изискват блок на гориво с етилов спирт, може да добавите ароматни съставки и биоетанол, пламък, копоть, и красив дизайн.

Тази камина е за декорация на всеки дом. Това е нещо като напреднало „лампа Ilyich“ — съвременните дизайнери правят смели варианти за актуализация на този популярен модел, след като източник на топлина и светлина.

Можете да създадете в дома си двухконтурная цемините — той ще пази топлината в дома. И вие можете да изберете мини фурна, която ще служи не само като източник на топлина, но и място, където може да се пече месото, се пекат зеленчуци.

Можете да помислите за двойна цемините. За вътрешната част е използван шамотни тухли, отвън с червена тухла или камък. Външната част може да адррес powerhut облицовка дава красив и естетичен външен вид.

Устройство и конструкция

Основната част от пещ-камина — вложки. Тя е разположена вътре в тялото и обикновено са направени от чугун. Тампон за шамотного тухли — той защитава чугун от високи температури, действащи разрушително на метал. Зидария на пещта е врата, през тази дупка се поставя на гориво. Вратата може да бъде изработена от специално стъкло в дизайна, а след това можете да се насладите на безопасна пламък.

За правилната работа на дизайна се изисква комин, той трябва да бъде вертикална, с минимална височина от пет метра, за да се осигури необходимото сцепление. Комина може да бъде изработен от тухли, но по-често за тези цели да се използват метални тръби. Като опция — стоманени сандвич-тръби от неръждаема стомана, с изолация от базальтовой вата. За целостта на конструкцията трябва да се затопли корпус, камерата на втория последващо изгаряне.

Как да изберете?

Преди инсталиране на печката в къща, трябва да реши — за какво е необходим? Ако за отопление — Помислете топлообменник. Ако за целите на проектирането, за да се определи онази част от дома, където този дизайн ще изглежда по-внушително. Ако селска къща от дървени трупи, най-добрият материал за печка от тухли.

Класически вариант тухлена камина топло и уютно в дома си. Коректност, зидария и правилно подбрана тухли запазва топлината дори и след като огън в пещ угаснаха. Една камина може отопление двуетажна къща: като вариант на традиционния английски камина с открито огнище. Или затворени модерен камина, изработени от устойчиви на топлина стъкло.

Отопление на втория етаж става за сметка на конвекция — топъл слоеве вдигнете въздуховод изолиран канали. Можете да използвате специална решетка в пода между втория и първия етаж, да се топъл въздух минава през тях. В една дървена къща е препоръчително да имат не само красив и безопасен камина. Най — малкото- да се използват изолиращ каменна стена. Тя може да бъде изпълнена в елегантния дизайн.

Как правилно да се организира?

Ъглов печка е един от най-популярните варианти. Избор на място ще бъдат в бъдеще Уосукайнен, съответно, с добро отопление. Това може да изпълнява няколко функции, включително за готвене и декоративни. Ако е въпрос за разпределение на топлина в множество помещения в дома, трябва да инсталирате печка отвори в прегради, които споделят една стая.

Един добър пример може да бъде „приказна“ руската печка с легла, както и ефекта на разпространение на топлина може да бъде подобрено чрез чрез вентилационните отвори в помещения, които са в непосредствена близост. Когато пространството печки бъдат поставени в центъра на главната зала, но тя трябва да бъде просторна и запалими предмети, трябва да се пази. В центъра на восьмиугольного дома печка може да се намира в ъгъла на стената и в средата на стаята. Така или иначе, място на строителството — важен фактор за сигурност в дома.

Да се направи със собствените си ръце

Разработване на план на проекта, е важно да се разгледат няколко варианта — прехвърляне на топлина, готвене необходимост, на красотата на интериора. Следващата стъпка-това е място за поставяне на печка, определянето на нейните размери, закупуване на необходими материали, от които със собствените си ръце може да се изгради като важен елемент за дома. Подходящ само тези, които не се правят на по-нататъшна промишлена преработка — тухла, камък.

На специална легла, полага настилки върху циментови основи тухлена основа. Парцелът е ограден с метална база, където ще бъдат поставени готварска печка може да бъде изработена по поръчка и за това се използва чугун или стомана. Метални тръби трябва да бъдат резервирани предварително. Самостоятелна работа на фурната — това е обезпокоителен, важни подплата, схема проект, трябва да се маскира дизайн. Но като цяло, този процес се очарова от въображението на капитана и неговите усилия дом завинаги е променил.

Преглед на производители

И тук възниква въпросът: да се изгради или да се купуват? Строителство ще се отиде по-високо — само една от стените са от тухлена зидария стойност не по-малко от 40 хиляди рубли, а общата стойност зависи от много фактори — височина, използваните материали, размери. Готови пещи за къща цена на „таван“ и ще струва значително по-евтино.

Популярни и се счита като производителите на фурни, камини, като в полша „кратки Коза“, в която моделите са изработени от чугун, „Eurokom Асти“ — с черти на готическия стил. Норвегия предлага продуктите на компанията „Jotul“,в която елегантност.

Коментари

Що се отнася до коментарите за печки-камини на извънградски къщи, повечето потребители на този проект, смятат, че са късметлии — място придобива уникален стил и изящество. Освен това, решени някои други проблеми — отопление, възможност за готвене на храни, сухи бельо. Наличие на печка в дома ви позволява да мислите за пристройка към къщата, която ще отопление на такава печка. Но дизайн има и някои недостатъци. Например, въпросът за сигурността, според мнозина, реших да не се свърши — открит пламък трябва постоянно да следи, въпреки амортисьори и врати.

Интересни решения в интериорния дизайн

В заключение, следва да се отбележи, че има много интересни решения на дизайна на интериора до печката органично се вписват в общото пространство на една селска къща. Модерните технологии и качествени материали позволяват полет на фантазията в частен дом. Вградена камина или печка-камина, ъглова wireframe дома с луксозна печка, руска печка с легла или креативен дизайн изключително за домашна употреба, свързани с отопление на дома — всичко зависи от избора, финансови възможности и интерес към това, къщата да е уютно, удобно и уникален.