Печка-камина за отопление

Камини не само създават уютна атмосфера, но и ефективно отопление на помещението. Днес на пазара може да намерите не само класически дизайн от тухли, а също и на метал. Такива системи се адаптират перфектно на всяко място, където няма възможности за изграждане на каменна камина. Но всеки от тях има своите предимства и недостатъци, затова преди покупката е желателно да ги оцени.

Какво е това

Пещта представлява комбинация от традиционни фурни и камина с открит огън. Основната цел на тези структури е отоплението на къщата, а не създаването на естетическо оформяне под формата на един горящ огън. Фурната едновременно да се съчетаят тези две функции, което ви позволява да ги използвате, за да отговарят на техните желания.

Функциите на устройството

Фурната е някакъв хибрид, който се характеризира с висок коефициент на пренос на топлина през стените на проекти. За да се разбере как фурна е различна от камината може да се сравнят няколко характеристики:

Натрупването на топлина. Камина затопля помещението чрез директно изгаряне на гориво. Основно той се предава чрез открита пещ. Печка също така има способността да се натрупват топлина, благодарение на структурата на стената. Дизайн на фурната. Печки, камини най-често разполагат с широк дупките, които са под закрилата на специални огнестойкого стъкло. Техните партньори могат да бъдат изпълнени с отворена топкой, че това е класически дизайн.

загрузка...

Предимства

Камини от този тип са алтернативен източник на отопление, което е довело до тяхната огромна популярност. Трябва да се отбележи, че можете да ги използвате като къща и апартамент. Някои модели са монтирани отвън, в градината си, съчетавайки ги с ландшафтен дизайнер.

Сред предимствата на печки-камини, има няколко основни възможности за избор:

Относително малкия размер и лекота при инсталиране. Те могат да бъдат инсталирани почти във всеки ъгъл на стаята, подготвяйки се за това, че на отвора за комина. Разнообразие от дизайни. Тези пещи се вписват в почти всеки интериор, както и възможност за външни облицовки дава повече възможности за декориране. Нисък разход на гориво и възможността да се използват няколко вида горива (въглища, дърва и т.н.).

Въпреки че такива фурната може да има много ползи, но трябва да се изяснят някои от нейните отрицателни аспекти. Основният недостатък се смята за неравномерното разпределение на топлинна енергия, и сравнително кратък период на употреба. Специалистите препоръчват да използвате камина само в съчетание с други системи за отопление и да не ги използват като основен източник на отопление.

Видове

Печки-камини — това е универсална система, която може да бъде от тухли, а от стомана или чугун. Това е довело до появата на много модели на подобни проекти. Така, наред с класическите изделия от камък или тухли могат да се разграничат:

пещ-шведски

    • това е структура, която се намира в специална ниша между кухнята и една от стаите. Дава възможност за отопление на помещение с площ 35 кв. м. м.

пещ-шведски

    допълнени от малка пейка. Често, тези системи имат много общо с традиционния дизайн. Тези два комбинирани в един елемент, перфектно излъчват топлина и се оставя да се готви. Ако е необходимо, можете просто да наблюдават горене на огън, превръщайки пещ в обикновен камина.

Някои съвременни модели са комбинация от различни материали в един продукт (тухли и метал). Тези комбинирани печки са чудесен декоративен елемент, което позволява да придадат на помещението оригиналност, удобство и комфорт.

Как да изберем

При закупуване на пещ-камина трябва да се направи оценка на редица отличителни черти. Основна мощност и вид на горивото. Много от съвременните модели са на по-малки помещения, но има система, която ви позволява да свържете бойлер за отопление на останалите помещения. Стандартните горива за такива пещи често от дърво, но за някои модели могат да бъдат използвани въглища и други източници на горене.

Цена

Тази характеристика често зависи от дизайна и материала, използван за производство на пещи. Така че, ако планирате да се изгради конструкция от тухли, за уточняване на стойността на тези работи нужда от майстор-строител, който ще ви помогне за правилното изчисляване на всички необходими разходи.

Като за готови пещи от метал, цената им може да варира от няколко десетки до няколко стотици хиляди. Всичко зависи от качеството на изпълнение, функционалност и директно на производителя.

Като римейк на една стара печка камина

Много от собствениците на фурни се чудят Възможно ли е да го превърнете в камина. Създаване на класически дизайн ви ще се провали, въпреки че много хора просто ще замени на вратата на фурната върху стъклото, което ви позволява да гледате на огъня. Но тези системи не всички пожари, и плащам на тази структура, трябва да се разглобява цялата печка. След това, може да се изгради печка върху основите на старата пещ в предварително избраната технология. За това се използват специални зидария тухли.

Покритие

Де камина е един от най-важните етапи от строителството, което им е неповторим и красив външен вид. Като за класически тухлени пещи, могат да се използват като облицовъчен гранитогрес и специални плочки, плочки или мазилки, които могат да издържат значителни температури.

За защита и декориране на метални камини често използват боя решения. Но много от собствениците не знаят, каква боя да изберем. Моля, обърнете внимание, че този материал трябва да бъде не само красива, но и да издържа на високи температурни разлики. Купи правилната боя в специализирани магазини, където продавачът ще ви помогне да намерите най-добрият вариант.

Грижи

Експлоатация на камината предполага отделянето на значителни количества сажди и други химични съединения, които нарушават повърхността на тръбата и тухли. Преди премахване на мазни петна е желателно да закупите специални инструменти, които ще ви помогнат да ги решим.

Освен това, във фурната в продължение на дълго време, е необходимо непрекъснато почистване на пепел и от пепел, а също така от време на време да се използват профилактично средство, за да премахнете мръсотия с вътрешната повърхност на комин. Всички тези средства са специфични и ги намират много лесно в специализиран магазин или онлайн.

Маркови изделия

Модерен пазара е пълно с огромно количество печки, камини. Сред цялото това разнообразие, може да подчертае някои от най-популярните производители и модели, сред които един от най-популярните продукти на компанията са широк. Допълнително трябва да говорим за тези продукти:

Яуза. Пещ от този тип позволяват не само за отопление на помещението и да се готви храна. Готварски повърхност може да бъде изпълнена, тъй като те са от чугун или стеклокерамики. Мощност на фурната 8 кВт. Румба. По-висока мощност (10 кВт), което дава възможност за отопление на помещения с площ до 100 кв. м. следва да се отбележи, че на задната стена е направена така, че фурната може да бъде поставена в ъгъла, и само в средата на стаята. Edilkamin. Продукти на този производител е не само уникално, но и високо ниво на сигурност. Има някои модели камини, което позволява на мощност 7.2 kw отопление на помещението до 190 кв. м. м.

Интересни решения в интериора

Печки, независимо от дизайн, придават специфичен чар на стаята. Така че, много дизайнери ги използват при създаването на интериора. Подобни проекти са перфектно съчетани с класически стил и интериор в стил хай-тек или модерен.

За да се подчертае красотата на камината, специалистите допълват ги няколко вида материали. Но много от собствениците на частни къщи се крие такава структура вътре в стената, оставяйки само печка. Тази техника позволява на добра комбинация от камина с интериора.