Печка на дърва за дамите

Характеристики

Печка е чудесен вариант за инсталиране на страната, тъй като тя има значителни предимства в сравнение с конвенционалните печки: лесен монтаж поради липсата на конвекционных канали, възможност за инсталиране на готвене панел, възможност за промяна на ориентацията и местоположението на фурната.

При избора на печка-камина за разпит трябва да запомните е, че за разлика от огнището, където функция подгряване, обикновено, средно, се използва главно за отопление на помещения. Така че при избора на мощността на фурната трябва да бъде определящ фактор.

Видове

Всички разнообразие от модели фурни, камини за градината могат да бъдат разделени на следните видове:

    Готварска печка. Най-лесният и евтин вариант на фурната. Има редица недостатъци, затопля само когато се нагрява, охлажда бързо, има висока опасност от пожар, не естетичен вид. Мини фурна. Се използват в малки помещения, заема минимално количество места, но той е доста ефективен. В случай на извършване на версия със стъкло дава усещане за уют и живия огън, въпреки скромните си размери. Фурна с котлони. Тези пещи позволяват да приготвяте храната, водата заври, което значително опростява живота на страната. За да има една или няколко конфорок. За да се даде на фурна с котлони – чудесен вариант, тъй като тя е напълно решава проблема за готвене и добре затоплена стая. Фурна с топлообменник – хибрид печка и бойлер. Вътрешността на фурната е топлообменник, който загрява на охлаждащата течност, обикновено вода. Топлообменник се намира на задната или на страничната стена на фурната. С помощта на охлаждащата течност в отоплителни уреди може значително да подобри ефективността и уеднаквяване на нагряване и продължителността на задържане на топлината. Освен това, САМО с помощта на печка с топлообменник позволява отопление изолирани помещения, които не са свързани с обем на въздуха в помещението, където печка. Този пароконвектомат също така могат да осигурят топла вода в условия на изолация от цивилизацията. В конвекция на фурната. Повечето съвременни печки-камини – конвекция. Това означава, че в дизайна има пространство за преминаването на въздуха, което на практика превръща печка в отоплителния уред, който бързо и ефективно да нагрява въздуха в помещението. Малко количество топъл въздух във вътрешността на фурната компенсира по-голямата отопление и по-интензивна циркулация на въздуха. Печка дълго време. Тази технология е достъпна в повечето от сега продаваните модели. Факт е, че за регулиране на притока на въздух може да се регулира интензивността на горене. Характеристики на сгради позволяват стабилизиране на горивния процес и газообразования, и дълго да го поддържа на едно ниво. Това ви позволява да използвате устройството за отопление, което премахва необходимостта от постоянно хвърля дърва за огрев. Конфигурация на пещта позволява бързо се загрява и се прилага дървен материал пуша в продължение на дълго време.

Има и пещи, работещи не само на дърва, но и на дървесни пелети, въглища и други горива. Модели, които изгарят въглища, са най-икономични, те могат да бъдат поставени на дървени въглища всеки ден, което е много удобно за целогодишно живеене.

Материали

Според материалите пещ за градината могат да бъдат разделени на два вида: с тухли и метални. Печки от различни материали, имат свои собствени характеристики инсталиране и експлоатация:

загрузка...

Печка от тухли задържат топлината по-дълго време, но тежат много и изискват впечатляващ на фондацията заемат много място и е много дълго греются. Също така не забравяйте, че за да се положат качеството на тухлена пещ, ще се нуждаят от добра скъпи тухли, включително шамотни (огнеупорни) тухли за фурна. Качествено три пъти дори един обикновен тухлена пещ, само печка-професионалист, тези услуги не са евтини.

Желязна печка компактен, бързо затопля помещението, заема малко място, но също така бързо се охлажда. Това се отнася особено за стоманени котли, чугунени притежават голяма топлинна инерция, но тежат повече и са много по-скъпи от стомана. Освен това, метална печка със стъклен като много по-красива, отколкото техните тухлени колеги.

В крайна сметка, за да се даде метална печка е удобно, и за допълнително спестяване на топлоенергия, можете да настроите фурната, покрити с талькомагнезита е специална каменна пещ. Тази печка се нагрява бързо и запазва топлината за дълго време.

Как да изберем

Основен критерий за избор на печка за градина трябва да бъде функционална. Първо трябва да се изчисли необходимата мощност за отопление на помещението. За това трябва да се вземат предвид, доколкото печки светят постоянно или периодично, може ли използването на зимни или само в пролетно-лятно-есенния период, изчисляването на обема на отапливаемого помещения.

За по-дълъг престой се препоръчва да се използва пещ дълго време, облицована с талькомагнезита. Освен това, трябва да разберем какви допълнителни функции на фурната ви е необходим — готварска печка, топлообменник и други, тяхното присъствие е много силно зависима от цените на пещ.

Специално внимание трябва да се обърне дымоходу, тъй като без правилно за комина на пещта може нормално да функционира, ако в къщата има комин вече е построена, е необходимо да се съпоставят неговите характеристики с изискванията на фурна до глад, която е посочена в инструкциите.

В крайна сметка, изборът на пещ вие сте ограничени само от въображението на производителя и цени.

Класация на най-добрите модели

Модерен пазар на отоплителни уреди предлага огромен избор от печки, камини за всеки вкус и бюджет. В горната част на пещта европейски производители – компанията Jotul Норвегия), Supra (Франция), Тим системи (Сърбия) и други. Каталог тези марки десетки стилни, качествени печки, камини различни конфигурации и размери, всяка от които ще служат като отлично допълнение към интериора на дома.

Например, печка на дърва, Диана (Сърбия), компанията Тим системи с малки размери и мощност 7кВт, отапливает помещение до 70кв. м, благодарение на convectional вида на работата. Керамични вложки на страничните повърхности служат не само за украса, но и позволяват да се запази топлината в помещението след приключване на процеса на пещта. Лек печки, за сметка на производство от тънка, но здрава стоманена ламарина, позволява да се определят не само на първите етажи и по-горе.

Местни производители на печки, камини показват също така и огромно разнообразие от модели. Един от най-известните руски компании „экокамин“ е разработена гама печки „Байерн“, в който хармонично съчетание на цена, качество и външен вид.

Мощност на всички фурни на „Байерн“ – 9 кВт, което е достатъчно за отопление на помещения с площ от 80 до 150кв. Всички модели са оборудвани с варочные панел, някои по-скъпи, оборудвани с печки. Освен това всички модели предоставени на прозореца за преглед, което позволява да гледате на пламък. Камера на горене е конструирана по такъв начин, че те са лесни за почистване.

Фурната Термофор-компанията перфектно съчетават в себе си компактност и функционалност, както и стилен „маркови“ външен вид. Всички модели на фирмата се характеризират с вертикално зареждане на дърва за огрев, с капацитет от 6 до 10кв. Всяка печка с чугунени готвене повърхността и дълбоко зольный кутия.

Модел статика Тетра mini е един от най-малките фурни сред всички съществуващи модели. С мощност 6 кВт и тегло от 45 кг, той затопля помещение до 1000куб. М. и е отлично решение за малка селска къща.

Мета група е няколко десетки модели на стоманени и чугунени печки, камини, включително с водно контури. Всяка една от основните модели на Хангар, Байкал, Narva, Купидон и други, има няколко конфигурации. За повечето модели се характеризира с определена монументальность – тегло над 120 кг, с мощност-9 kw, с внушителни размери. Фурни, оборудвани с готвене с котлони и удобна вдлъбнатина за съхранение на дърва за огрев.

Цена

При окончателния избор на печка-камина за разпит роля играе и цената. По този начин, избор на оптимална модел, трябва да има бюджет, цената на пещ, заедно с инсталацията, защото вашата безопасност и предотвратяване на пожари, по-добре да доверите тази работа на квалифицирани специалисти. Като правило, при закупуване на печки в хола, самият салон ще предлага услуги по инсталиране.

Диапазон на фурната е много висока. (Бела талия, Сърбия, мета, Русия), (печка фирма Супра Франция или фирма Harvia, Финландия).

Как да направите

При използване на фурната в интериора, като правило, възникват трудности, тъй като съвременните фурни – един проект на обект с висока естетическа привлекателност. Всъщност, дизайнът на печката за огън безопасни райони около него и съответния стил котлони и стил на помещението.

Интересни решения в интериора

Фурната винаги ще бъде основен елемент на интериора и центъра на задната част на помещението.

Любителите на само оригинални и загуби.нищо отлично висящи котлони, който е прикрепен към стената или тавана. Единственият недостатък на това решение е ниска специфична топлина на това устройство.

За създаване на винтажной атмосфера, отлично се вписват чугунени печки, украсени вензелями и барелефи. Елегантен метален камина подчертае модерен стил на помещението.

За пестене на място, печки често встраивают в стена или се използват ъглови модели. Оригиналът изглежда като фокус, вграден в стълбите.

Все пак, въпреки безгранична фантазия на дизайнерите, не забравяйте, че готварска печка-това е преди всичко функционална, нагревател и да го инсталирате, за да отговарят на всички изисквания за противопожарна безопасност.