Пердета за кухня в стил прованс

Curtains for the kitchen in the Provence style

Име на стил „прованс“ се превежда като „провинция“, „селото“, и той сякаш въплъщава в себе си романтична и такава обикновена провинция на Франция. Интериор в посока „прованс“ – това е прашен цвят, прости и плавни форми, много текстил и различни декоративни елементи, които превръщат кухнята пространство в дома си в най-уютно място в света.

Curtains for the kitchen in the Provence style

Отличителна черта на френския „Прованс“ е използването на естествени материали за изграждане на мебели и предмети за украса, и особено фина и лека текстура тъкан може да допълни и да подобри интериора на кухнята. Използвайте пастелни тонове, като основен, като се даде приоритет на „пудровые“ нюанси и приглушени цветове с ефект на „изгаряне“. Аксесоари за кухня в стил „прованс“ – това винаги естествен цвят и дискретни форма с допълнителни деликатен интериор.

Curtains for the kitchen in the Provence style на

Характеристики

Завеси в стил „прованс“ кухнята се различават от другите предмети на интериора посока и имат самочувствие, на което ние ще обсъдим в секцията.

    Просто приятелка – основен критерий за избор на завеси във френски стил. Нека това да бъде два кратки flap качествени тъкани и приятни цветове, като украса, може да се добави рюши, четката, лъкове, ресни, или нещо друго (с изключение на кристали, разбира се), е важно да не се претоварват завеси мода дизайнерски „неща“ и направи няколко колан в долната част.

Между другото, заедно с простота в стил „прованс“ са по – „интересни“ възможности на пердета с няколко слоя, всеки от които притежава изключителни не е прекалено дълго.

Curtains for the kitchen in the Provence style

    Естествени материи се използват единствено за шивашки пердета за кухня в стил „прованс“: памук, лен, кадифе, комбинация от двете, но не може да се използва за декор в изискан френски стил евтина синтетика. „Прованс“ да предложи по нещо естествено и само физическо, лесно се поддържат и лесен за него начин, всичко това е достъпно за жителите на селските райони е най-романтичното кътче на Европа. Цвят на завеси прованс могат да бъдат различни: имат място да бъде като обикновен модел, с къдри и панделки, и пердета с малки щампи: на ивици, цветя, „лек“ геометрия“. Основната фигура в „Прованс“ е изключение, което може лесно да се унищожи крехката представа за стаята си. Използвайте дребния фигура и светли нюанси ще правилното решение при избора на завеси за кухнята. Дължина на завесите в интериора на кухнята „прованс“, обикновено не надвишава перваза на прозореца или малко по-долу. В тази посока на интериорния дизайн рядко се използва дълги завеси в кухнята, често пъти модели приличат на завеси, пердета-кафе – къси заоблени щитове на прозорците.

Curtains for the kitchen in the Provence style

Цвят

Основното правило на цветови нюанси във формат „Прованс“ — деликатен и ненатрапчив. Самата прованс-това е сантиментален и романтичен, така че всички предмети на френски интериор провинции трябва да бъде в хармония помежду си и да създаде нещо леко и въздушно. Що се отнася до кухнята, често се използват текстил в пастелни цветове, с фин цветен модел и широки вертикални ленти, които създават контраст с основния фон. Често се срещат малки клетки или всеки друг модел, който е оригинален в изпълнение и незабележими, меки, твърди, направен на естествена основа.

Curtains for the kitchen in the Provence style

Завеси в кухнята се използват не само като украса: тази част от обзавеждането, често виси на отворени рафтове, скринове или кутии, което дава възможност за създаване на оригинален дизайн на помещението и да се скрият от любопитни очи съдържанието им.

Curtains for the kitchen in the Provence style Curtains for the kitchen in the Provence style

В „Прованс“ ще бъде място за голяма картина на текстилна основа, завеси. При такъв смелом да се мисли за избора на правилната комбинация от фигурата на пердета и цялостната концепция за кухня; ако и контраста на изображението не е подобен на традиционния „селски“ формат, и се уверете, че дължината на завесите – той трябва да бъде минимално и едва покриват прозорците, за да не се претоварвайте с цялостния дизайн на помещението. Между другото, за да придадат особен чар забравяме за пропорции и смело комбинират дължина и ширина завеси: нека една двойка по-къси, отколкото друга.

Curtains for the kitchen in the Provence style

Стил „прованс“ и „кънтри“ оригинални това, че ви позволява да комбинирате несочетаемое, или да използвате в интериора на по предназначение. На малкия блайнд, ще бъдат от значение отворени рафтове или шкафове: те ще донесат чар във вашата кухня и ще защитава купа от очите. За да направи тези завеси с ръцете си, просто приложете няколко парцали в стил „Прованс“ на тънка тел и да се фиксира конструкцията на скрин или бюро – Качество и дизайнерско нещо е готов.

Удивително е как само изглежда лесна прост плат или материал с лек цветен принтом на вертикална стъклена повърхност: естествени тъкани просто украсяват стъкло на шкаф или плот, създаване на нови затворено пространство за съхранение в собствената си кухня.

Curtains for the kitchen in the Provence style Curtains for the kitchen in the Provence style

Планина

За да се създаде най-романтичен и модерен стил в интериора на кухнята не трябва да забравяме, че има различни начини за закрепване на пердета. Всеки един от видовете крепежни ще ви позволи да направите интериора по-елегантен и оригинален:

Корниз

    . Определяне на пердета на перваза – Най-прост и не скъп начин, разбира се, зависи от модела на материала закрепване и размери. Корниз е лесен за инсталиране – паралелно прозорец с допълнителни елементи. Материал корниз – дърво различни нюанси, така че не забравяйте, че в „Прованс“ приоритет и ексклузивни естествени материали. Цвят на закрепване се избира в зависимост от цвета на кухненските мебели и завеси; разумно да се предположи, че за бели нюанси е подходящ бял корниз.

Има място да се метален корниз в интериора на „Прованс“. Нека този предмет от интериора ще бъде опростен и кратък, кротък по своя обем и качество. Традиционно завеси във френски стил, близо до основната част от завесата, но дължината им обикновено не падне на пода.

Curtains for the kitchen in the Provence style

Закрепване на куки

    (отново се използва като основа свесов). За закрепване на пердета помощта на куки, които ще бъдат по-говорител на провинциален живот на начин на закрепване ще ви позволи да придадат на интериора на оригиналност и мекота.

Curtains for the kitchen in the Provence style

Панти

    . Ще изглежда добре като за коригиране не само на Прозореца Щори в стил „Прованс“, но малкия блайнд на отворени рафтове и шкафове в кухнята.

Curtains for the kitchen in the Provence style

Допълнителна украса

Интериорна завеси-това е специално място в създаването на оригинални модели на завеси за кухнята, това е особено важно, какво можете да направите със собствените си ръце. За допълнителен декор използвайте панделки, тесьма, ресни в тон с основния цвят на завеси, но с различна наситеност. Важно е да се създаде светло място в кухнята и поради използването на благородни и топли цветове на пердета и други текстилни аксесоари.

Curtains for the kitchen in the Provence style

Отлично допълнение към кухнята пердета ще цветя на перваза на прозореца и отворени рафтове – свежи цветя не само носят положителна енергия и добро настроение, те се берат в кухнята тежък въздух и ни позволяват да се радваме в зелената зона в кухнята.

Curtains for the kitchen in the Provence style

Интересни идеи

Просторна светла кухня дестинации „прованс“ се използват светли полупрозрачни завеси от сянка, които са съобразени с цвета на мебелите. Нека тези нежни уютни завеси ще okoncovke малко по-тъмен цвят от прозрачна основа.

Curtains for the kitchen in the Provence style

Добро решение е да изберете завеси от бял плат – лек и в безтегловност, те ще ви помогнат да се подчертае имидж на помещения и разтоварване на тежки мебели от естествено дърво.

Curtains for the kitchen in the Provence style

Да съчетаете цвета на щори може да оттенък тъкан на масата: нека тези две текстилни аксесоари са създадени от същата материя изглежда тази техника ще ви бъде много полезна.

Curtains for the kitchen in the Provence style

Цвят на пердета и други текстилни изделия на кухнята могат да бъдат сходни, което създава уютна атмосфера в кухнята, лишена от излишен патос.

Curtains for the kitchen in the Provence style

Аз мечтая за дълги завеси в кухнята, която да е достигнала дъното? Изберете от полупрозрачна тъкан, която ще запази пространството на светло и да попълните му чар.

Curtains for the kitchen in the Provence style

„Да събере“ завеси отдолу, за да направи кухненското пространство по-внимателни и да се движат свободно.