Пердета за кухня

Кухнята е фокусна точка за топлина и уют. Завеси за кухнята-това са леки, ефирни и полупрозрачни кухненски пердета, които са необходими за интериора в оригиналния рамката на прозореца. Те са идеални за декорация на кухня, преминавайки през достатъчно светлина. Искате да подчертая стил на вашата кухня? Не се колебайте да си купите кухненски пердета.

Как да изберем

Избор на завеси за всяко помещение е много важно. Особено това се отнася за зони за готвене. Да се съсредоточи само върху своите желания и красив дизайн, не си струва. Избирате пердета, трябва по всички правила, че те са служили предмети от интериора колкото се може по-дълго.

Това, което преди всичко трябва да се ориентирате, избирайки пердета в кухнята? Съществуват два основни момента:

    Размерът на стаята. Цветовата гама и стил кухня.

Големината на помещението

Много важен момент. Това ще зависи от материала и с цвят на завеси. За малка кухня е за предпочитане светли и полупрозрачни материи и светли нюанси. Завеси от плътен и тъмен материал визуално ще намали площ.

Ако предпочитате по-светли нюанси, но се страхувам, че тези пердета безлични виси на прозореца, а след това търсят по-нестандартни варианти. Много красиви и интересни завеси от тюл и органза с рисунки и бродерии. Не си струва да избирате пердета с голям модел, тогава по-добре да се предпочитат шторам с много малки изображения.

загрузка...

Високи или ниски тавани? Много важен въпрос. С помощта на хоризонтални ивици могат да бъдат визуално намалете височината, а вертикални ленти „опъната“ места. За да увеличите пространството, използвайки по-леки материи, простиращи се от тавана до пода.

Основната функция на завесите, за да украсят и подчертават интериора, така че те не трябва да затваря прозореца. Затова кухненски щори могат да бъдат с различна дължина и форма. Ето няколко оригинални снимки-идеи за това как да се направи красива кухня с пердета:

Завеси с бродирани цветя украсени тип римски щори. На снимката добре се вижда, как завеси не толкова затваряне на прозорец, колко допълват стила на кухня, гармонирующий с цвета на стените и мебелите. Напълно прозрачни кухненски пердета. Оригинален дизайн на снимката интересен завеси с колани.

Цветовата гама и стил кухня

Много е важно да изберете правилно цветовете на завесите. Трябва внимателно да прецени вашия интериор и се опита да си купи пердета, които са в хармония с него. Пердета не трябва да изпъква, а да се слее в една стая пред белия прозорец, то не си струва.

Основна грешка при избора си купя пердета точно същия цвят като кухнята. Най-добре да изберете щори с нотки, които идеално се съчетава с цвета на кухнята. Таблица на съвместимост на цветовете можете лесно да намерите в интернет.

Изборът ще бъде много оригинално, Ако сте фокусирани върху определена тема, слушалки и да изберете завеса, въз основа на неговия цвят. Така, щори могат да бъдат от един и същи цвят, като покривка, чай или картина на стената.

Няколко опции за добър избор на пердета за кухня:

Елегантен интериор в стил „арт деко“ с класически завеси, допълнени с волани. Интересни завеси триъгълни форми, които отговарят на размер и цвят. Еднакво добре в хармония с цвета на мебелите и стените.

В допълнение към цвета, важно дизайн на пердета, който ще зависи от стила на оформяне на ястия. За кухня в стил хай-тек Завеси с бродирани не отговарят еднозначно. Освен това, не си струва да избирате пердета с различни добавки под формата на четката, масивна гирлянди и панделки. Всички тези украшения добре ще се впишат в интериора на спалнята и хола, но не и в кухнята.

Какви тъкани е по-добре?

Цвят и стил, завеси решили? Това е време, за да се избере най-подходящ плат. Това е много важно, защото щори могат не само да купуват, но и да направите със собствените си ръце, който все още се нуждаят от плат.

Прозрачни и полупрозрачни

Пердета от тюл, органза и воал добре пропускат светлина и въздух. Те идеално се вписват в интериор. Често те се допълват lambrequins или гардинами.

По-малко прозрачни завеси от шифон и Батиста. Такива проекти обикновено не изискват допълнения. Ако имате светъл или малка кухня, можете да изберете завеси от тези тъкани.

Натурален или изкуствен?

От гледна точка на опазването на околната среда за кухнята е по-добре да изберете плат на естествена основа. Същото се отнася и за пожарна безопасност: изкуствена тъкан по-горюч и отделя неприятни токсични газове в процеса на горене.

Що се отнася до операции, изкуствени платове за пердета е по-надежден и по-трайни, тъй като тя е по-малко податливи на замърсяване. Естествени тъкани лесно пачкается и абсорбира бързо миризми. За да се измие, да се отървем от миризма и понякога е проблематично.

Когато става въпрос за цени, изборът трябва да бъде направен в полза на изкуствена тъкан, което е в няколко пъти по-евтино от естествен материал.

Мек или твърд?

От твърдост или мекота тъкан зависи от способността му завеси. Завеси от нежен тюл и струящегося шифон може да заставам малки и спретнати гънки на всяка надморска височина.

Когато сте избрали органза като основа за пердета, трябва да се помисли, че това е драперии, но в объемистых гънките изискват много място.

Класически или елегантност?

Дизайн на пердета, до голяма степен зависи от стила на кухнята. Ако сте привърженик на класиката и консерватизъм в интериора, тогава си завеси могат да бъдат направени от лек и издръжлив Батиста.

Искате да купите завеси от тънък и нежен тюл? Може би предпочитате по-буйни и шик органза? Във всеки случай, интериорът трябва да е по-ярка и се различава от класиката. В допълнение към нежни картини може да се мотае, дантелени пердета. Това ще даде стил на докосване романтичности и уют.

Как се лекува

При закупуване на готови пердета за кухня непременно уточнете от продавача всички нюанси за пране и гладене. Като се има предвид, че кухненски пердета постоянно ще мръсни, често завеси трябва да бъдат в химическо чистене. За Тази точка и си струва да учат.

Обикновено, естествени материи не може да се перат в гореща вода, надвишаващи 40 градуса, същото се отнася и за различни пятновыводителей и химическо чистене. Така че добре си помислете при избора на платове за пердета, защото се мие кухненските завеси трябва да е много често, от които те могат бързо да влезе в безполезни.

Много синтетични тъкани също „страх“ топла вода, но те са по-устойчиви към различни препарат за почистване на средства и химическо чистене. Завеси от синтетични трябва да се перат по-рядко, тъй като те са по-малко податливи на замърсяване. Отделни петна с изкуствени тъкани могат да бъдат отстранени без пълно измиване с препарат при.

Каквато и да е плат ще изберете, за да пия едно правило: премахване на мръсотията от завеси колкото се може по-често, не чакайте момента, когато на място „плътно“ ще въедаться в кърпа.

Пердета за кухня има голямо разнообразие. Избери по свой вкус и цвят канвы тъкан, не е трудно. При избора на можете да обърнете внимание на всичко: на материал, цвят или стил кухня. Най-важното е, завеси не са изпадали от общото настроение на стаята и не доставляла много неприятности в експлоатация.

Ако не сте доволни от пазара на готови кухненски кърпи, можете да изберете друга опция. Posate завеси в кухнята, със собствените си ръце. В този случай вие ще получите точно това, което искате да видите на полето всеки ден.