Плафониери за кухни

Кухнята трябва да бъде изпълнен със светлина. Но когато това е невъзможно, защото от прозореца на помощ идват плафониери.

Разновидности

Видове таван тела много, но можете да ги разделят в три основни групи.

Полилей

Модерен интериор на кухня не е толкова широко, както и преди. Но в класически интериор е сега. До сега, без него не може да се мине в по-големите кухни, където маса за хранене с отделна зона, която се нуждае от специално осветление. Много хора ще кажат, че полилей-това е неудобно, че е прекалено тъмно за място, но това не е така. Съвременните дизайнери разработват различни форми на полилеи. Тя не само виси над главата на тавана, малко подходящи за малки кухни, но растянутая в хоризонтална равнина на различни осветителни тела, които не ще ви безпокоя. Полилей, разбира се, не можем да обхване всички най-далечни кътчета, но той може да се комбинира с локална подсветка.

Фарове

Този тип осветление е перфектно, ако вашата кухня е окачени или окачен таван. В повечето случаи те се използват като локално осветление. Но има варианти на проектиране, когато светлините се използват за осветяване на цялата кухня като цяло. Най-често той се използва в малката кухня.

Висящи лампи

Както и в предишната група, те най-често се използват за осветяване на работната зона и зона над масата, където се приема храна. Най-често това е група от точкови тела, които са монтирани на общ панел, а тя, от своя страна, прикрепен към тавана. Те светят добре, но по някаква причина не са намерили широко приложение имат.

загрузка...

Разновидности на светлината от лампи твърде много

Конци

  . Това обикновените лампи, които вкручиваются в тела или полилей. Грее не много ярко, но консумират електроенергия в големи количества.

Галоида.

  Ярко светят, има приложения, а също и лампи с нажежаема жичка в люстрах и халба бира. Консумация на електроенергия ниво на лампи с нажежаема жичка. Опасно е да се използват в тавана PVC, поради факта, че е много горещо.

Луминесцентна

  енергоспестяващи лампи имат набор от прилагането на същата, както и предходните две точки, но тяхното потребление на енергия 5 пъти по-малко.

Сид.

  Този вид представлява ивица с няколко светодиода, които могат да се инсталира на тавана, за осветяване на работната зона или акцентират на различни нива на тавана. Те светят ярко, изразходват минимално количество електричество, но са скъпи.

По тип на инсталацията има

  издълбана; режийни; окачени;

Издълбана е моделът на фарове. Името говори само за себе си. Те се вписват в окачени или окачен таван. Има вграден насочен лъчения или на ротари.

Въздушната тела прикручены към тавана. Основното изискване е твърда основа. Може да бъде кръгла (квадратна) или правоъгълна (овална) форма. Печки правоъгълна лампа да се разшири визуално пространството.

Висулка организира в големи кухни, като правило, в зона с маса за хранене. Те навешиваются на кука в тавана и са основен инструмент за осветление в интериора.

Характеристики и предимства

Осветлението в кухнята е не само ролята на осветление, но също така има и естетическа идентичност. Качеството на избраните осветителни тела ще зависи не само за удобството на готвене, но и е удобно да ви намират в кухнята. Ето защо при избора на кухня осветителни тела трябва да се подхожда внимателно.

Всеки един вид от по-горе тела, е да се класират на кухненската тавана.

Висящи полилеи са подходящи за големи кухни, малки те клаттер, се крие и без това малко пространство.

Въздушната тела, напротив, подходящ за малка кухня. Те не заемат много място, и ако сте избрали да са с овална или правоъгълна, ще бъдат разделени.

Задаване на точка осветление в окачени тавани, осветление на работната зона. В малката кухня можете да ги зададете като основен светлина, тогава най-добрият вариант ще бъде да се свържете кухненска зона с отделен ключ.

В работната зона-добре е да инсталирате фарове със завъртане, така че можете да насочвате светлината директно на разделочный маса.

Лампи със светодиоди ще позволи не само да спестите електроенергия, но и за очертаване на таван на няколко нива, като по този начин визуално ще увеличи пространството.

В зависимост от стила на вашата кухня, можете да изберете лампи с топла или студена светлина. Трябва да се помни, че топла светлина увеличава контраста и студено осветление може да наруши прехвърлянето. Така че, син може да има зеленикав оттенък и червен отиде до кафяво. Затова внимателно изберете цвят довършителни работи и обзавеждане, Ако решите да използвате студено осветление. Между другото, храната ще изглежда по-вкусно в топла светлина.

Цвят

Предимно в кухнята-това са стандартни цветове на осветителни тела. Тялото е в златен цвят и бял цвят също не е необичайно. Те могат да бъдат като гланцирана, така и матова — всичко зависи от вашите предпочитания. Таван, ако говорим за режийни и висящи осветителни тела могат да бъдат от всякакъв цвят. Важното е, че те хармонично вписались в интериора на кухнята.

Ако искате да подчертаете и подправка скучен кухня, например, в черно-бели тонове, за да го инсталирате на полилей наситен червен цвят. това ще помогне да се създаде много стилен интериор.

Материали

Материалите, използвани в светильниках, стандарт, метал, стъкло. Но е допустимо да се използват и дизайнерски неща. Например лампа от лозя ще изглежда на кухненската пространство. Можете също така да се прилагат различни дървесина, детайли от корк в люстрах. Всичко зависи от вашия интериор и фантазия.

Как да изберете: съвети

Избор на таван тела в кухнята са много големи, и как да намерите точно това, което е необходимо именно на вас.

Първо трябва да се подходи сериозно, с ясна идея какво искате и да направите осветление в кухнята-удобно, отколкото на всичко, което правите.

  Не може да се ограничи кухня осветление е една лампа в близкия. Задължително трябва да подсветить работна зона. В противен случай, върнете се към светлината, ти си загораживаешь цялата светлина, и тя не ще бъде изложена на разделочный маса. Вие не можете да купите осветителни тела, преди да решите в кухнята. Първо трябва да се изготви проект за кухня, определете, къде и на каква светлина е необходима, за да подадат тел, а след това купуват осветление.

Би било добре да включите в кухнята, ключ с регулируеми нива на осветеност, или, поне, сплит режим на слънчевата светлина в два ключа. Това не само ще помогне да спестите от електроенергия, но и ще даде възможност за създаване на по-интимна обстановка, когато това е необходимо.

Ако кухнята разполага с кът за хранене, има също трябва да се обмислят добро осветление.

Обикновено той е осветен с висящи лампи необичайни форми, с по-малко.

Най-ефективно поставяне на такъв на тавана на 1,5 м от лампата до масата. Можете да закачите един голям балон, но това позволява да поставите няколко по цялата маса.

Ако масата почива в стената, осветление на неговата светлина, или на петна.

Инсталация със собствените си ръце

Плафониери подвесного и накладного монтажна форма-не е трудно да си инсталирате.

Висящи полилеи трябва само да окачите на кука на тавана специална, предварително окабеляване.

Осветителни тела отгоре с помощта на бормашини и вещества се закрепва към тавана.

С вградено осветление по-трудно. Те са същите експерти, които определят тавана. За осветяване на проекти на предварително място и подадат тел, след това при монтажа на тавана, изрязват се дупки и кука храна до лампам.

Как и къде да се разположат

За да таванът се оказа красиви и ефектни, трябва предварително проект за поставяне на осветителни тела.

Забележка:

  геометрични форми кухня; параметри на естествена светлина и тъмнина; планира ли зониране на територията; ще бъде ли полилей в кухнята, или просто осветление.

Всички по-нататъшни идеи местоположението на осветление трябва да се започне с тези точки. Не трябва да се страхуват просвета на кухненско пространство. Тук е валидно правилото: колкото повече светлина има, толкова по-добре.

Как да декорирате

Украсете фарове малки как да стане. Тук само вие можете да играете с цветовете на лигавицата, или можете да го изберете, инкрустирани кристали. Въпреки че има таван за осветителни тела във формата на обърнати Купа.

С полилей-това не е така. Тук можете да включите въображението си и да играят с цветове и форма и материал. Важното е, че полилей е направена в един стил с кухненски бокс в общо. Пример за декоративни висящи полилеи може да бъде сянка на съветския порцелан, които ще изглеждат страхотно в интериора в стила на 80-те години. (0)

Въздушната тела също могат да бъдат забавни, да украсяват тавана под формата на точки ще изглеждат страхотно на кухненската тавана.

Интересни решения в интериора

Интересни стилови решения е много голям, и в това многообразие, всеки може да намери за себе си подходящия вариант.

Ето няколко интересни решения за избор на осветителни тела на тавана кухня

  Сянката на меден проводник, наподобяващи кошница ракита в товарителницата, лампа в работната зона, идеална за оформяне на тавана в рустикален стил.

  Ярък акцент към тавана и ще помогне за превръщането на болницата като бяла кухня в стилния дизайн.

  Осветителни тела под формата на кухненски съдове и прибори на масата за вечеря са подходящи за кухня в стил loft.

  Още един проект за осветление на острова в кухнята, в таванско помещение-оставете крушката без абажура.

  Простира вертикално монтиране на светлината е идеален за малка кухня.

  Успоредни линии led лента по цялата дължина на тавана, допълни минималистичен стил кухня.

  Инсталация под формата на капки пролитого мляко, направени от счупен порцелан и украсени с полилеи, ще намери приложение в съвременния кухненски дизайн.

  Полилей, окаймленным моделиране помощ, за да украсяват кухнята в класически стил.

  За кухня в съвременен стил, подходящ полилей от няколко големи висящи осветителни тела.

  Led стъпаловиден таван с осветление в комбинация с точечными лампи по периметъра на помещението и на тавана над масата за вечеря добре да се обособят зони в стил ар нуво.

  Космически лампа за осветление трапезария – още една идея за стил ар нуво.

  Модерна трапезария осветление и ще изглежда страхотно в кухнята в модерен стил. Ярък и жив.

  Брутален полилеи в интериора на кухнята придават строгост на вашия интериор.