Подове за кухни

Кухня-централно място в къщата. За мнозина това не е просто стая, в която за готвене, но също така трапезария, дневна, място за среща на всички членове на семейството. Тя никога не е празен. И от това, колко добре избраната пол ще зависи естетичен вид и функционалност за кухня.

Изисквания

Какви са основните изисквания на съвременната домакиня в кухнята, подове? Най-голяма тежест в къщата пада на пода. Да се мине през това, той често падат остри, остри, биеща предмети, пролитые сокове, пръски мазнина. Затова изискванията към този корицата много, всички те са много важни.

    На първо място, в кухнята, подовите настилки трябва да бъде лесно за измиване. След почистване не трябва да остават мазни петна и разводите. На пода в кухнята не трябва да се страхуват от водата. Тъй като той постоянно е изложен на различни замърсяване, перат често и внимателно. Той трябва да бъде противоударным и е в състояние да издържат на механични въздействия. Например, към надраскване от остри и тежки предмети. Кухненски пода трябва да бъдат устойчиви на абразия и износоустойчивост. От чести посещения при осветление на помещения могат бързо да влизат в безполезен. Ние не трябва да забравяме и за устойчивостта. В кухнята човек прекарва дълго време и по-добре, ако покритието не отделя вредни вещества. Много е важно, да на пода в кухнята не е хлъзгави. От чест контакт с вода, различни спрей, твърде гладки и хлъзгави повърхности може да доведе до наранявания. Важен момент е, декоративни свойства на покритието. Тя трябва да се слее с общата цветова фон ястия за придаване на завършен вид и създават усещане за топлина и уют. Начин на монтаж. За някои видове покрития трябва да се проведе предварителна подготовка на пода. Освен това, трябва да знаете, че има няколко видове подови настилки, които изискват участието на специалисти и специално оборудване. За тези, които искат да направят в кухнята на топло с подово отопление-добре е да изберете покритие, което издържа на температурни разлики.

Видове подови настилки: предимства и недостатъци

Съвременният пазар се развива бързо и предлага някои нови технологии на различни видове настилки в кухнята.

PVC покритие линолеум, PVC плочки, quartiniana плочки.

Най-разпространеният материал за пода е на балатум. Той все още е лидер сред подови настилки. Материал различен по цвят и текстура. С ефект на камък, паркет, дърво, гладка, грапава, полирана и матирана.

Линолеуми домакински, търговски и полукоммерческий. Уреди, които са предназначени за райони с ниска пропускливост л, дебелината му е 0,3 мм Полукоммерческий и търговска балатум, по-устойчиви на износване. Той може да се използва в офис, промишлени помещения с голям трафик на хора. Нейната дебелина варира от 0,5 – 0,7 мм. поставени балатум, може дори един лаик.

загрузка...

Предимства на балатум, е това, че той лесно се побира върху всякаква повърхност, е лесно да се грижи, той не се страхува от вода. Можете да вземете под всяко дизайнерско решение. Ценовата категория е много голям и за всеки бюджет. Основният недостатък-това не е най-екологичният материал. По-евтини варианти, не отделя вредни, отровни вещества. – Не може да се полага върху подове с отопление.

PVC плочки и quartiniana плочки. Това е същият балатум, но и под формата на плочи или плочки. Quartiniana плочки по-безвреден, тъй като се състои от 70% от кварцов пясък и 30% PVC. Плюс на тази плочка е в това, че лесно се полага, ако понякога изглежда, че те са повредени, такива сайтове са лесно да се замени, без разглобяване на целия етаж.

Основният недостатък на това покритие се състои в това, че е необходимо внимателно да се подготви повърхността, тя трябва да бъде идеално гладка, и се получава много шевове. За помещения с повишена влажност на въздуха, наличието на фуги в покритието не е много добре, защото влагата постепенно ще се натрупва, в резултат това ще доведе до ексфолиране на плочи от пода.

Следните керамично покритие. Те са гранит и гранитогрес.

Керамични плочки поразява със своето разнообразие. Тя има много цветове, от прости до екзотични. Докато той е подходящ за хора с различни финансови възможности. И това е голям плюс. Той е идеален за храна, тъй като тя не е изложена на влага, абразия, повреди и лесно се почиства.

Въпреки това, най-големият недостатък е, че тази плочка е твърде студена и твърда. Така че, преди да вземат решение да използват плочки, е необходимо да се осигури топло етаж. Не си струва да използвате са гладки и шийн finish плочки, той е изпълнен с катастрофи и наранявания. По-добре да изберете матирани или релефни текстура.

Гранит – това е най-траен изкуствен материал. Дълготрайност тя е по-практичен керамични плочки и балатум. Практически е невъзможно да се почеше и то не сотрется с течение на времето. По своите свойства, гранитогрес, подобен на керамични плочки. Той има същите предимства и недостатъци за плочки.

Естествено покритие. Те включват паркет, корк, дърво, мармолеум.

Благодарение на съвременните технологии, дървени подове започнаха да правят доста здрави, износоустойчиви и не се боят от влага. Този етаж е добре и е подходящо за любителите на общо естествен. Там е топло, не е толкова трудно, колкото гранитогрес и плочки, разнообразие от цветове и текстури, която може да бъде полирана и матирана.

Това покритие изисква внимателни грижи, с помощта на специални, скъпи препарати за почистване. Това могат да бъдат петна от сок и вино. Цената на природния секс значително по-скъпо, отколкото изкуствено покритие. Инсталацията изисква умения на професионалисти.

Масивна дъска и паркет с течение на времето, може да се възстанови, след отстраняване на тънък горен слой. Но това трябва да се направи от професионалисти.

Мармолеум е изработена от лен, юта и нетъкан текстил. Той абсолютно не се отделят никакви вредни вещества. Много здрав, може да продължи до 45 години. Прост и лесен за почистване.

Към недостатъците на бетон се отнася високата му цена и сложността на монтажа.

Най-непрактичные покритие за кухненско подовата настилка е корк. Той е прекалено мек, порест, тя има тънък защитен слой и затова тя се страхува от вода. Основата за подовата настилка от корк трябва да бъде идеално гладка.

Пробковый пол е по-добре определят в детската стая или спалнята.

Още един не е най-добрият вариант за кухненско пода е на ламинат. Това е доста често срещан евтин материал. Можете да го оформите сами, без помощта на специалисти, тя не изисква идеално гладка повърхност.

Но какъвто и да е добър той я защитен слой, тя не е в състояние да защити ламинат от подуване при контакт с вода. И той бързо се обръща, пролитого вино или сок. Срокът на служба на ламинат, не е висока, а при интензивна употреба, и няма да намалее наполовина.

И накрая, оригинална форма, които се появиха на пазара не чак толкова отдавна — наливной пол. Предимство на тази настилка е много много. На този етаж ще има дълго време да радват своите стопани. Можете да създадете най-невероятни шарки и 3D-рисунки и дори снимки. Я идеално гладка повърхност за лесно почистване и мръсотия унищожава в ставите, като просто ги няма. Въпреки това, той не отделя вредни вещества и е безопасен за здравето.

Не е без съществени недостатъци. Един от тях-много висока цена. И още един важен момент, това покритие може да се прилага само за професионалисти. Вие трябва да бъдете много внимателни към избора на експерти. Защото от качеството на материала и начина на попълване ще зависи по-нататъшната експлоатация.

Ниско качество на материали ще доведе до надраскване и напукване, както и наливные подове могат да станат скучни и избледняват на слънце.

Съчетанието на пола

В такова голямо разнообразие от подови настилки, може да бъде лесно загубен, но модерен дизайн предлага интересно решение – зониране на пространството чрез пода. Покритие за кухня и антре може да бъде същото. В този случай коридор е логично продължение на кухня и визуално увеличава размера.

При зониране на кухненско пространство-това е визуален клон на работната зона от заведенията за хранене. Работна зона е точно пред котлони, мивка и разделочным масата. Тя е изложена максимално механично натоварване, влага и Мазнини. Съответно, за тази част на кухнята, за да изберете най-издръжлив материал.

Чрез комбиниране на подова настилка, трябва да се вземат предвид тяхната дебелина, е, че дори в основата на прехода от един вид към друг, цветовата гама и текстура на използваните материали.

Най-подходящи материали за пода в работната зона кухня теракот, гранитогрес, линолеум, PVC плочки. За свободни зони, където се изисква комфорт, чудесно ламинат, балатум, корк, естествен паркет, като цяло, повече от меко и топло покритие, което е приятно за краката.

Най-често срещано съчетание-това е ламинат и балатум. Те са в същия ценови диапазон, близки по своите свойства и имат различни цветове. Разбира се, най-активно използваните района са най-лежеше балатум, той е устойчив на вода. И кът за сядане, за да даде на ламинат, краката на топло и удобно.

Избираме пода под стил кухня

Най-хубавото и трудна в избора на подово покритие-това е комбинация от пол и общ стил кухня.

За да направите цялостния дизайн радва от една година, трябва да спазвате някои прости правила:

    Светъл пол визуално увеличава пространството. Освен това, пространството се увеличава с лъскава повърхност, матирана, а напротив, намалява. Бежови, кафяви, кафяви нюанси създават по-уютна атмосфера. Черно под добавя лукс и шик. Бяло добре се комбинира с всяка кухня, особено често той се използва в съвременни интериори. Големи щампи са подходящи за големи помещения, малка кухня-добре е да изберете твърди подови или малка фигура. Ярко покритие-добре определят сдържан в кухнята, без излишни украшения, неутрален цвят.

Parquet floor изглежда много аристократично, и той се използва за кухня в класически стил. За оформяне на ястия в стил арт деко често избират разход на пода. Особено добра комбинация от мрамор и паркет.

За прованс подходящ за гранитогрес, плочки, дърво, с ефект чехъл, амортизираната изглежда. Нюанси е по-добре да се използват светли, бежово, размазани.

Черна кухня изглежда добре, с бели или светли подове. Цвят на пода под бялата кухня, можете да избирате обратното – черен или да корицата в стила на дъската. Тази кухня ще изглежда стилно, елегантно и оригинално.

Ако мебели в контрастен цвят, тогава е добре да се комбинират пол дърво естествени нюанси.

За да създадете ретро стил се вписва в стилизирана керамични плочки с ярък дизайн, елегантно и забавно. Или можете да изберете балатум с геометричен модел. Това ще бъде интересно да видим плочки, фаянс по стените на зигзаг или „рибена кост“.

Мнения на потребителите

Повечето купувачи на подови настилки са съгласни с факта, че най-подходящ материал за кухнята е теракот или гранитогрес. Разбира се, при условие, че предоставя подово отопление и повърхността на плочките не е полиран.

Ако повърхността е хлъзгава, а след това може да се направи фактурные вложки от парчета други, по-фактурная плочки. Монтиране на този етаж е лесен за поддръжка.

Като за популярния ламинат, има много трудности. Преди да се спрете на този вид покритие, вие трябва внимателно да проучи неговите характеристики и методи на монтаж, ако не ще привлече специалисти.