Подпора на гардероб в коридора

Шкафове radius тип стомана за производство на сравнително наскоро, а малко по-късно модел купе тип, в който плъзгащи се врати имат заоблена форма. Те са способни да се движат по криви линии. Шкаф радиус е идеално за съхранение на елементи с нестандартни размери. Освен облекла там можете да скриете ски, чадъри, ролери, кънки, шейни, и дори дъска за гладене, които могат да бъдат част от проекта, т.е. вграден.

Разновидности

Както и всяка друга корпусна мебел със заоблени форми могат да бъдат окачени на врата или предназначени за купе тип. Това преместване на вратите за специални релси. И ако мебелите на първия тип има вече дълго време, полукръгли панелите с ролки, които могат да се движат по крива, започнаха да правят наскоро – в края на ХХ век.

Една от функциите на тези проекти е високата им цена. Шкаф с извити врати и има приблизително два пъти по-скъпо, отколкото на продукт със стандартните форми. В зависимост от това, къде ще застане един или друг модел, те могат да бъдат разделени на ъглови и стандартни.

Ъглови шкафове могат да бъдат вградени и отделно разположени.

  Вграден параметър е настроен на кухини в стените и напълно запълва определеното му място в коридора. Калъф продукт – независима модели мебели, които са на задната и страничните стени, покрива дъното и фасади. Задната стена трябва да бъде изработена от ПДЧ, а не от тънка МДФ. Това се изисква от стандартните методи. Често, производителите се борят за сметка на замяна на материали, за да се намали крайната цена на продукта. Въпреки това, последвалото недоволство ниско качество може напълно да засенчи радостта от икономии.

По този начин, независимо от вида на разпределение при всички те имат триъгълна форма. В отделно стоящи модели, на ъгъла на задната стена съвпада с ъгъла на стаята. В мебели вграден тип, ъгъл не е важно. Извити контурите позволява ефективно използване на пространството във вътрешността на мебели.

Радиус на ъглов шкаф с мода врати е по-трудно да се използва, така че намерих този модел е много по-малко, отколкото на кабинет радиус. Това е така, защото вратата за този модел са с различна форма на кривата.

Предимства

Оригинални форми

загрузка...
  • . Заоблени форми, привличат внимание, а мебелите изглежда необичайно и стилно. Например, много по-безпроблемно ще изглеждат модел с врати, повторяющими завои, форма и фигура на таван.

Комбинация с различни модули

  • вградени и отделни. В един пакет могат да се изучават модули с капаци, извити, както по вътрешни, така и външни, както и летящи врати и купе.

Гъвкавост

  • . За разлика от модули с директен крило, с полукръгла шкаф може да се постави на всяко, дори и най-тесен коридор. Тя може да се поставят дори и в ъгъла с неправилна форма.

Шкаф с извити линии

  — много добро решение за коридора, където много ъгли.

Извити крила намаляват дълбочината на продукта, където преминаването е твърде тесен и се увеличи и на места, където позволява пространството в коридора.

Недостатъци

  Шкафове радиус по-малки по мощност, отколкото директни модели. Фактът, че плъзгащи елементи за тези модели, за да се произвеждат много по-трудно. За направата на радиусных врати-това не е за всеки материал, както и някои по своята структура, не е в състояние да се огъват. На съответната врата не може да бъде установено огледало – изображението ще бъде нарушена. По тази причина, извити на гардероба са украсени с витражи. Извити вграден гардероб не може да бъде преместен на друго място. Но ако директно вграден шкаф е универсален и може да се инсталира на друго място, това радиус модел във връзка със спецификата на формата се поберат в размер, не на цялото пространство на стаята. Механизъм за изогнутого кабинет не е готов да купи, защото водачи имат различни проекта. Така че да се направи това е трудно.

Технология на производство

В основата на радиус на фасадата е профилирана алуминиева или стоманена рамка, в която има пластмасови вложки.

Въпреки че цената на алуминиев профил по-горе, от Стомана, алуминий е по-надежден и устойчив на механично неисправностям. Освен това, когато приплъзване на този профил колела не създават шум.

В криволинейни детайли, които използваме специално огънати в точно определен профил радиус. Този метод се използва за всички видове извити врати.

Гнутые фасади могат да бъдат изработени от МДФ

  . Такива плочи предлагаме мека структура, която може да получи подпора на фасади не само за коридора, но и за кухненски фасади и други елементи от интериора. Тук може да се използва на няколко отделни тънки листове. Има и някои специални сортове МДФ, които ви позволяват да се произвеждат криволинейную форма.

Акрилно стъкло

  . За да огъване на стъкло, с помощта на специална технология, така че фасадите са с висока стойност. Подпора на врати от стъкло могат да бъдат украсени с печат, тониране, или пескоструйным модел. При печат се използват специални мастила, които polimerizuet от ултравиолетовите лъчи. В резултат на такова въздействие, картината става по-визуално.

Метод за почистване на технологията се основава на това, че с помощта на специален инструмент струя пясък под високо налягане се нанася съответния украшение. Много ефектно изглеждат в хола, стъклени врати със задно осветяване.

Освен това, стъклото може да бъде украсена със самозалепващо се фолио. Тя може да бъде гланц или мат. Тъй като цветовата гама на филма е много разнообразен, може да се направи отделна малка програма или една цяла картина.

Състав

Вогнутый модел

  няколко омекотява строга геометрия коридор и не изпълвайки цялото пространство. Тези мебели придава на коридора домашен уют и приятната закръгленост, изглаждане на всички ъгли. Освен това, вдлъбната конструкция придава коридор допълнителен ефект в дълбочина.

Изпъкнали шкаф

  – чудесен вариант за малка спалня, тъй като този модел не са много различни на ширина.

Извити линии

  последователното редуване на фасади с различна форма. Оптималното разположение по протежение на стената. Този модел е особено подходящ за по дълъг коридор.

Кръгла или овална форма

  във връзка с внушителни размери са подходящи единствено за по-големи коридори.

Асиметричен заоблен дизайн

  инсталирайте в коридора, където стените са с различна дължина.

Ъглова модел

  присъединяването на едната или на двете странични фасади към стените на коридора.

Методи на монтаж

В помещения с извити фасади два начина им на закрепване към тялото.

Горните път, когато вратата се закрепва към тавана или към капака. В този случай моделът не е на прага. Въпреки това, тези врати не могат да бъдат монтирани на гипсокартон или натяжной тавана – те са твърде тежки за тези материали. Освен това, тази конструкция бързо се влошава – тъй като вратата е закрепена само в горната част, цялата основната тежест пада върху шкаф. Igneopinis начин на закрепване. В този случай направляващи са монтирани на пода или на долната земя. Натоварването в този случай се разпределя равномерно, така че този начин на закрепване е за предпочитане.

Въпреки това, такова планина също не е лишена от недостатъци:

Водачите трябва да бъдат оборудвани с максимална точност — в противен случай курс може да се окаже трудно, и с течение на времето той може да излезе от строя, и да намерят заместник ще бъде лесно. Необходими допълнителни грижи за водачи, тъй като те непрекъснато се натрупва прах, който може да попречи на преместване на врати, те трябва да бъдат редовно почистване с прахосмукачка и избършете с влажна кърпа.

Специалисти твърдят, че извита конструкция подобрява настроението наемателите на апартамента, особено когато те идват у дома след тежък ден. Шкаф радиус в коридора, ще бъдат предмет на гордостта си и да покаже, кой е дошъл при вас гостите си тънък вкус и финансовата благонадеждност.