Подпорка (62 фото): практичен и рационален декор за дома

Ажурни подпорка добави бележка лукс стая около

Един от начините за бижута и сигурност за стълбища и балкони балясинами, използването на които се превръща в стандартна стълба в произведение на изкуството. Хилядолетна, този архитектурен елемент е много популярен в съвременния дизайн. Но днес, подпорка придават особено значение на прилагането им по-често с цел да се съсредоточи върху оригиналната си форма или изразителен дизайн стъпала или тераси.

Днес В интериора подпорка могат да бъдат с различна форма и от различни материали

Минималистичен подпорка стилен модерен интериор

Подпорка като вид архитектурен декор

Малка колона се използва за огради, тераси или стълби може да се превърне в истинско украшение на интериора. Подпорка за стълби, не само служат като защита от падане, но и да се превърне в център на архитектурния ансамбъл. Опитни дизайнери могат умело използване на този продукт, като декорация, стилен и нестандартен: особено успешни, подпорка, нарязани, се използват за декориране на фасади на сгради.

Съвет! Специалистите съветват да вземат подпорка като средство за подобряване на сигурността, а след това – като арт-обект. Така че правилният подход за избор на материал трябва да осигури не само хармоничен дизайн, но и комфорт.

Със сигурност ще купя подпорка просто, като се има предвид тяхната широка гама строителни магазини и възможността да си поръчате изработка на уникален шаблон за индивидуален проект. Но понякога собствениците на апартаменти или къщи, за да подпорка със собствените си ръце – това е особено вярно за изделия от дървен материал.

загрузка...

Изискан подпорка на стълбите в класически интериор

Стилна комбинация от дървени и метални balusters

Видове balusters: характеристики на материала и тънкостите на приложение

Стотици видове и форми, ще ни позволи да направите правилния избор и да намерите точно тази е модел, който ще направим една проста стълба от класа, както често срещано балкон ще се превърне в образец на вкус. Срещат подпорка от дърво и камък, метал и гипс всеки вид е подходящо в определени обстоятелства, и на звука, избор на материал за balusters ще бъде от ключово значение за тяхната ефективност и хармония в апартамента или къщата.

Съвет! Тези, които не произнесла фаворит сред материалите, можете да се обърне внимание на комбинацията от продукти: комбинация от дърво и метал, гранит и метал изглеждат доста впечатляващо.

Оригинална комбинация от материали придава чар и изтънченост на интериора

Неочаквана комбинация от дървени и стъклени balusters

Красива комбинация от дърво и ковано желязо подпорка

Дърво

Какви почви са най-често: отчасти се дължи на наличието и на бюджетните разходи, отчасти се дължи на надеждността и широк диапазон от форми. Бреза, бор и дъб-най-популярни породи, използвани за направата на balusters. Изглеждат особено изящно резбовани подпорка в класически стил: тъмно дърво сложна форма допълва стил и го прави много по-солидно и монументална. Присъствието на естествени материали е добре дошъл и декорация на етно-пространство, така че, за да украсят парапети с луксозен модел стълба в стил кънтри – това е доста подходящо решение.

Факт! Монтиране на дървени balusters – лесен и интуитивен процес, който изисква само банална възможност за надеждно завийте винтовете.

Елегантните резбовани дървени подпорка отлично ще се побере в еклектичен стил и кънтри

Оригинални плоско резбовани дървени подпорка

Елегантна стълба с резбовани дървени балясинами

Резбовани дървени подпорка ще изглеждат в английски стил

Оригинални парапети с балясинами от необработени дърво-това е много красиво и натуралистично

Издълбани подпорка от дърво, как ще се впишат в етнически стил или стил рустик

Вковки метал

Специален вид-това е ковани balusters. Те придават на стаята е малко по-страхотно и необичайно настроение, толкова привлекателни за историческите тенденции. Здрав и надежден, но много оригинални и елегантни balusters от чугун, бронз или неръждаема стомана прекрасно с други материали, които раждат хармонична картина на елегантност и знатен произход. Леки плоски подпорка, метал и може да се превърне в украса на стаята, така че този тип огради са най-често използвани.

Съвет! Въпреки привидната сложност на това ажурни ковани balusters, които ще бъдат използвани в случай, когато ненужно натрупване на космически боклук.

Стълбище с добро ковано желязо балясинами

Минималистичен стълбище с метални балясинами

Метални подпорка с оригинална форма в съвременния интериор

Красиви метални подпорка с петна от кръгове

Гипс и бетон

Не е толкова често в домашни интериора се използват подпорка от бетон и гипс. Тези монументални и впечатляващи продукти се считат за по-подходящи за активен отдих сред природата, в парка или на градина, огради, и външен интериор за дома.

Съвет! Бетонни подпорка за оформяне на тераси селска къща в италиански или френски стил, много елегантно: добавяне на хармоничен начин на строга простота ви позволява да получите ярък ефект.

За тези модели, използвайте формата за balusters, което позволява да се откажат точния продукт в точното количество. Но изделия от тези материали тежки и най-вероятно ще изисква подмяна на три-четири години.

Гипсови подпорка парапети за тераси изглеждат много елегантно

Странните гипс подпорка на парапета на балкона

Гранит и мрамор

Не по-малко рафинирани, но е доста надежден каменни подпорка. Сред най-популярните материали споменаване трябва да бъде направено от мрамор и гранит, предлага не само отлични здравина на изделията, но и стилен външен вид. Единственият проблем при работа с този материал може да се монтира подпорка от камък изисква не само по-внимателна обработка, но и най-надеждно закрепване. Но когато условието е вярно извършените процедури, такива модели продължават да не едно десетилетие, проблеми с влага и температурни колебания от надежден камък не ще.

Мраморни подпорка на стълбите луксозно имение

Мраморни подпорка подчертават лукса и статут на пребиваване

Изисканост и елегантност мрамор подпорка за защита на нежния цвят на слонова кост

Подпорка от мрамор — основен елемент в класически стил

Стъкло

Много по-рядко, но не по-малка популярност се ползват подпорка от стъкло. Моден тренд съвременен дизайн – стъкло, под всякаква форма. Оградата е от такъв материал се дава дори и най-мрачно и тъмно помещение в светъл и просторен изглед. Дизайнерите отбелязват невероятни възможности стъкло за по-малки помещения, дори и в лицето на такова малко пространство подпорка ще изглежда естествено и привлекателно.

Съвет! Често в интериора стъклени пилони в комбинация с метал или камък. По този начин можете не само да балансира стилистично решение, но и да направят помещение по-оригинално.

Производство на balusters от такъв материал-това е творчески процес, така че броят на модели с различна степен на прозрачност, де, и дори led е препоръчително за всеки дизайнер.

Оригинални стъклени подпорка в къщата са обзаведени в модерен стил

Плоски стъклени подпорка на терасата ограда

Подпорка от стъкло осигуряват прекрасна гледка почивка на терасата

Луксозен вид, с тераса, със стъклен парапет

Необичайни форми подпорка от стъкло

Подпорка монтаж: професионални съвети

След като форма и материал е избран, възниква въпросът: как да се приложи подпорка? Разбира се, трябва да се започне от материала, от който са изработени, защото монтаж на дървени елементи и модели от гранит варира. Най-важният фактор за успешното инсталиране на balusters, е спазването на правилата за разстояния между отделните елементи и техните височини:

    95 см-това е оптималната височина на balusters, което им позволява да изпълняват ролята на защитни бариери; 140-200 мм допустимия диапазон на разстоянието между балясинами, което ще позволи да се предотврати падане и не се заби между тях главата на любопитно дете.

При инсталиране на balusters, важно е да се спазват правилата, които осигуряват тяхната надеждност и дълготрайност

Експертите разграничават вертикални и хоризонтални начини за закрепване на balusters в тази инсталация се осъществява с помощта на болтове, саморезов или на специални скоби. Дървени модели често са монтирани вертикално с по стъпка и отгоре най-тясно и по-тясно се ориентират към публиката. Модели планина от метал и камък предоставя производител, допълващ продукт набор от крепежни-болтове и винтове, за да се гарантира максимална надеждност.