Подстригване на жив плет: 95 снимки декоративна украса изваяни храстите

Озеленяването е една от възможностите за декориране на пространството в задния двор. За това има смисъл да се създаде жива ограда, която при подходящи грижи, ще бъде приятен за окото през целия сезон. Грижи се извършва с помощта на прически и подстригване, поставяне на ограда в определена форма.

За помощ можете да видите колекция от снимки на косене на храсти, отличаващ се с особена красота и оригиналност. Освен това, трябва да знае, кога и как да се извършва резитба и прическа, какви средства са ви необходими за това.

Няколко думи за историята на топиарий

Подрязване на декоративни храсти, другото му име е „топиарий“, води историята си от Древен Египет и Персия. На пълна мощност, разпространение на този вид ландшафтно изкуство възниква през 15 век. След това е добре подрязани храсти се превърна в украшение не само за френския Версай, но по-голямата част от градините на двореца в цяла Европа.

История на упадъка на интерес към декоративно косене, но днес, топиарий е много популярна по целия свят. Ние говорим за професионалисти и любители, които искат да направят собствен индивидуален облик зона.

загрузка...

В тандем мода дървета с буйна зеленина и добре определени форми, което е прерогатив на британски стил. Обработени са израснали храсти и дървета.

Нюансите на косене

Изкуството топиари включва упорита работа в търсене на уникален стил. Трябва да се отбележи, че не всички видове дървета и храсти, подходящи за декорация.

Всеки градинар и любовник, има желание да развива свой собствен стил, може да се опита ръката си на следните обекти:

    чемшир отровната декоративен храст, който изисква прическата два пъти в годината; кизильник-това е бавно растящ храст, оптимално за създаване на всяка форма, но изисква често косене; Холи това великолепно растение с бодли по краищата на листа; тис внимание прилича на чемшир.

За работа трябва да купуват специални инструменти: ножици, ножици за подрязване на храсти, триони, градински нож, ножици. С помощта на ножа изрежете нови издънки, ножици отрязани клончета с ножиците, за да образуват корона, сучкорез ще ви позволи да намали ниско растящи клони и ножовка е по-удобен за рязане на дебели клони.

Специалистите препоръчват на начинаещите при създаването на топиари веднага се за сложни фигури. По-добре опитайте основни форми – топка, овал, конус.

И работата започва с обучение на скица за визуализиране на крайния резултат. Още едно задължително условие-това е работният инструмент трябва да бъде добре наточен.

Подготвителната работа при липса на засаждане на сайта трябва да бъдат сведени до засаждане на ели и хвойна. Засаждането се извършва в началото на пролетта, или през есента към зимата растенията имат време да се свикне. Между дърветата, за да издържат на разстояние 80 см година растенията ще растат достатъчно, за да може да се пристъпи към работа.

Иновации в топиарий е да се използва стоманена рамка, която позволява да създавате по-сложни варианти на хеджирането като градинарски ножици за косене на храсти все още е основен инструмент.

Сложни форми е резултат от дългогодишна работа, и за опитните градинари знаят добре, знаейки, че крайният резултат надмина всички очаквания. Той ще има много съвършенство и ще зарадва всеки зрител.

Създаване на сложни форми предполага преминаването на няколко етапа. Отначало младите растения се поставят на специално подготвената рамка от метални пръчки или с тел, която е с желаната форма.

Растежа на растенията води до това, че клоните и листата започват да излизат извън рамките. Този процес трябва внимателно да бъдат наблюдавани и отсече е излишно, въпреки факта, че на друго място Дизайн-на централата може да не се излиза извън границите на рамката. След няколко години на буш ще бъде активно расте чрез резитба трябва да му придадат необходимата форма.

След постигане на растение в желаната форма, рамка демонтирани, а градинар продължава да го поддържа, и винаги се извършва образна прически храст.

Правила и насоки за груминга

За създаване на оригинален дизайн и разработване на вашия сайт, вие трябва да имате ясна представа за това, като за изпълнението на прическата. Например, широколистни дървета трябва да се подрязват само веднъж, за предпочитане през пролетта, в навечерието на период от пъпките. Короната на широколистни дървета, увеличаване на обема на 5-10 см за сметка на клонове на миналата година.

Като за жив плет, къдрава храсти, те трябва да бъдат намалени няколко пъти на сезон. Брой разрези зависи от вида на растенията. Първият укос се прави в началото на пролетта, оставяйки 5 см ръст през последната година. Всички останали сезонни прически се равняват на първия, като се внимава да не излиза извън рамките на определено ниво на обрязването.

За да се предотврати загуба на иглата от долната част на борови плет подрезка страна не трябва да произвеждат вертикално. Вие трябва да се уверите, че плет постепенно да се стеснява към върха.

Каквото и вид растения, иглолистни и широколистни видове, прическата трябва да бъде в следната схема: да се започне от дъното и да продължи нагоре. Освен това растенията трябва да се хранят с хладка вода и се хранят със специални витамини. За да се предотврати изсушаване на храст, оставяйки я няколко живи пъпки.

Специалистите изкуството топиари да ви дам няколко съвета за това, как да се грижим за храсти и дървета. Щедър резитба на млади насаждения със специални ножици за рязане на храсти и билки ще ви позволи впоследствие, за да се постигне буйна растителност. Тези ножици реже трева и листа по цялата дължина на работната плешките.

Има и ножици с дълга дръжка, която позволява вертикално косене на тревата и дръжки за жив плет, без използване на стълба.

Ножици или градински нож ще бъде полезно, защото младите растения се нуждаят от специална огранкой. За да се постигне появата на нови филизи може да се отреже на младите растения на 15 см над земята. И накрая, възможността за създаване на перфектен хедж се определя рационално използване на няколко вида растения.

Поддържането на декоративния вид хеджиране предполага, че процедурата за рязане и изключване. Идва с времето опит ще позволи на всеки градинар, са добре развити и добре поддържани растения на сайта, както и за постигане на оригинално ландшафтно решение на въпроса за разкрасяване.

Снимка на процеса на рязане на храсти