Поликарбонатни оранжерии: проектиране, изграждане и монтаж на собствените си ръце (120 снимки)

На един вилен имот не може без такива проекти, тъй като оранжерия. Селско стопанство, бързо става популярна. И така, реколтата ще зависи от това, доколко правилно и ефективно е изградена оранжерия в двора.

Сега се предлагат много разновидности на готови оранжерии, но ние ще разгледаме как да се съберат със собствените си ръце.

Видове оранжерии за градината

Към днешна дата най-належащият материал за оранжерии за разпит, от поликарбонат.

Предимствата от използването на поликарбонат

За разлика от стъклени оранжерии, поликарбонат има повече предимства, като:

загрузка...

В сравнение със стъкло, поликарбонатни е на порядък по-силен. Например, от сняг през зимата стъкло може да се счупи, ако не се унищожи, поликарбонат по-устойчиви на климатичните условия.

По-малко пропуска ултравиолетовите лъчи, това означава, че растенията, които се отглеждат в оранжерия от поликарбонат, отжигает ще бъде по-малко, отколкото в класически стъклени.

Отлична шумоизолация, в сравнение отново с кристал, запазва топлината по-добре, като материал поликарбонат – двуслойни.

Добра устойчивост на температурни крайности и максимална височина. Стъклото може да се счупи.

Когато парно — гъвкав материал, чрез който е напълно лесен за работа, добре балансирани. Поликарбонат се извършва на отделни листове стандартни размери, благодарение на която ще можете за покриване на оранжерията 3-4 листа.

В сравнение със стъклени оранжерии, поликарбонат разсейва слънчевата светлина, като по този начин вашите растения ще да не се изгорите.

И, накрая, от голямо значение е цената. Оранжерии от поликарбонат, ще струва значително по-евтино, отколкото стъкло.

Недостатъци поликарбонат

Но поликарбонат, не трябва да забравяме и за недостатъците на този материал:

Не е здрав Поликарбонат. Постоянно присъствие на слънчевите лъчи, което прави оранжерия по-крехки.

Много фалшификати, ако сте нещастен, вие сте придобили качеството не поликарбонат, тогава можете да очаквате много проблеми във връзка с недостатъчна якост. Тегло на стандартен лист от поликарбонат с добро качество ще е 10 кг, ако вашият работен лист да тежи по-малко, това може да бъде фалшива.

Проблеми могат да възникнат с допълнително отопление на оранжерии. Запалените градинари, за да се удължи събиране на реколтата, инсталиране на допълнително отопление.

Фундамент за оранжерии

Оранжерия от поликарбонат трябва да бъде поставена на твърда основа. И така, как може да бъде основа за оранжерии от поликарбонат:

Лесоматериалами, струва си да се отбележи, че не е желателно да положи я на земята, тя ще продължи дълго. На тази основа може да се инсталира на кокили или на тухлена основа.

Тухла, въже, на циментова основа лента. На тази основа е дълъг, но след това отново, ако е правилно оформени.

Рамка оранжерии от поликарбонат

Качеството поликарбонат, не е гаранция за успех. Освен това, важна роля в оранжерия-това е нейната рамка. Съответно, той е по-твърда, толкова по-дълго ще продължи. Как да изберем рамка?

Пластмасова рамка. Не е на висока цена, материал, който не гние и не се нуждаят от допълнителна обработка, което е предимство от пластмаса. Минуси – слаба снеговая натоварване, често не е пълен комплект. Като структура пластмасова рамка от поликарбонат-това е по-лека конструкция, тя трябва да бъде достатъчно здраво прикрепен към основата.

Дървена рамка. Има такива предимства като лесен закрепване на облицовъчен материал на слънце отлично загрява и дълго време задържа топлината. Минус дълъг процес на изграждане. И изисква по-нататъшна преработка, за да се избегне загниване.

Алуминиева рамка. Този материал е устойчив на влага, не ръждясва, лесно, ако трябва да се премести, няма проблем. Може би най-добрият оранжерии в алуминиева рамка. Но има и редица недостатъци – изложени на кражба, така че може и без оранжерии, висока цена и бърза думата.

Метална рамка. Изработена от различни видове метален профил, доста издръжлив рамка, но трябва да се вземат предвид поцинкована арка.

Монтаж на оранжерии

И така, вие сте придобили всички необходими материали, сега възникна въпросът как да се направи оранжерия? Откъде да започнете?

Правим основа, основата на всяка структура е основа, но за стационарни оранжерии, е един от основните компоненти. Ако използвате цимент, трябва да го оставя да се охлади.

Обикновена къща с нож, нарязани листове от поликарбонат. Струва си да се отбележи, че проектът не е деформиран, листове трябва да бъдат осигурени не по-малко от 1 — 1,2 метра.

Съберете рамка и го повали на клинове – фондацията.

Обшивается листове от поликарбонат рамка на бъдещата оранжерии. Листата трябва да бъдат защитени от напукване на 6 – 10 см или в ставата, с помощта на специален профил. Дизайнът е по-силна и здрава, шевове трябва да бъдат направени на основа на подкрепа.

Ако не можете да си достатъчно често идват на вашия парцел, своевременно да се полива, трябва да предоставят опция за автоматично поливане. А също така можете нужда автоматично отваряне и затваряне на отвори за поддържане на подходящ климат.

Купи оранжерии от поликарбонат

Вие все пак реши да купи газове, а след това да погледнат в голям брой фото оранжерии от поликарбонат, и в избора, използвайте някои съвети, преди да купите:

Прочетете внимателно производител, дори и в теми като оранжерии, често са фалшиви. Добре е да се купуват чрез посредник, директно от производителя.

Ако закупите газове чрез интернет-магазина, за уточняване на всички характеристики, Дизайнът не идва доста крехка и не понесат големи загуби. При получаване на оранжерии, проверете марка машини, дата и номер на промяна.

Моля, обърнете внимание, че купувате завършен проект, вие не трябва да го завърши, ако в парламента, не са никакви дупки или планини, имайте предвид. Сте си купили фалшива. Ако вече пробиват или нещо в него е фиксирана, шансовете за възстановяване са минимални.

Помислете за климата, в който живеете, колко рама и самото покритие ще бъде изтеглена. Ако си климат, не много сняг, а след това можете да си купите на газове е по-икономичен, в която е дебелината на варовити ще бъде по-малко от стандартното.

Проверете поликарбонат, когато краищата се, това е продукт на неподходящо качество.

Моля, обърнете внимание, че за главните мениджъри дизайн може да отнеме тепличным стопанство, и, следователно, дебелина на поликарбонатни е тънък и не е достатъчно силен. Преди да купите проверете дебелината на покритие и материал на рамката, и разбира се крайната сума.

Имайте в предвид при закупуване на стационарни оранжерии с дебелина на поликарбонатни икономична дебелина, ще трябва да се промени покритие след 9 години.

Избор на оранжерии от поликарбонат, това далеч не прости уроци как изглеждаше в началото. По същия начин, изграждане на оранжерии с ръцете си, трябва внимателно да се проучи получените материали.

Най-добрите оранжерия за целогодишно ползване, ще ви допадне дизайн с рамка от полипропиленови тръби с укрепването на дървен материал. Строителство-не е скъпо, а резултата ще ви донесе голямо удоволствие!

Снимка оранжерии от поликарбонат