Преграда между кухнята и всекидневната

Кухнята е сърцето на всеки дом, където вечер цялото семейство или близки приятели. Изненадващо, той е в кухнята, ние често отбелязваме, тържества и други важни събития, а понякога разположението на апартамента позволява да създадете кухня-дневна в едно и също пространство. Единственото нещо, което трябва да се грижи за преграда между две помещения.

Кухненски сектори имат едно важно предимство: те ви позволяват зонировать пространство, просторна кухня-дневна, условно отделяне на една стая с друга, при запазване на едно цяло. Разделяне е полезно, а че не е понякога ценно пространство в стаята, ще ви позволи да „играе“ с интериор и оформление без щети за апартамент или къща. Преградни стени за кухня и сервирайте с декоративен елемент: тази мебел може да се различават по цвят от основния цвят на стаята, добър вариант е използването на рисувани върху него.

Зониране с помощта на преградни стени

Преграда между кухнята и дневната може да бъде разделена на две различни функционални зони, това е „лек“ ефект на отделяне. Има няколко характеристики на кухненски секции, всяка от които ще разгледаме:

Планиране:

  • дава възможност за създаване на ергономично правилна и пространство, като пространство изисквания за приготвяне на храна и почивка. При планирането и инсталирането на планиране на преградни стени, важно е да се подчертае място за комфортен престой в двете стаи.

Функционални

  • – вид на план, когато преграда е не просто важна част от вашия интериор и интериор, но и функционален дизайн. В този вид стенни шкафове и рафтове за съхранение и декор на кухня-всекидневна, Осветление, домакински уреди.

Декоративно-естетически

  дял носи основната функция на декор или акцент на вашата кухня. Тази декоративна конструкция може да бъде изпълнена от гипсокартон, метал, редки видове дърво, стъкло и алтернативни материали, приятни за окото. Освен това, ние не трябва да забравяме за нейното разработване и изпълнение: всичко трябва да бъде отлично; декоративен елемент под формата на преградни стени за кухня-всекидневна трябва да се комбинира с цялостната концепция и дизайн.

загрузка...

За да се разделят на две пространства един от друг ще помогне на раздел кухня на всеки от видовете; изберете единственият правилен вариант-да се оцени мащабът на двете стаи, дали те трябва да се създаде масивна функционално предназначение или планиране? Между другото, без да се налага инсталация може да бъде намерен в проекти са вече готови апартаменти или къщи – в съвременния свят модерно и практично да има такова помещение се нарича Кухня-всекидневна.

Ако се съмнявате в способностите на вашите квадратни метра, изберете декоративна или естетически модел на кухненски разделяне: тя не заема много място в пространството. Много по-важно да се определи точното местоположение на кухня и трапезария площи, оформяне е подходящо.

Разновидности дизайн

В дизайна на стените на кухнята са толкова богати, че да създаде изключителна кухня-интериор на хола.

Плъзгащи дизайн

  ще бъде идеален избор за големи помещения и действа като вратата между кухнята и хола. Разтегателна преграда може да бъде в съчетание с фалшиво стена или се използват в „чист“ вид, за да се спести място и визуално не се „разфасоват“ я, избирате стъклена стена прозрачен тип: това ще даде възможност да наблюдават процеса на готвене и придава на целия интериор допълнителен чар.

Освен това, плъзгащи прегради функционални: тя дава възможност за отделяне на кухненския зона от хола, което е особено важно при приготвяне на храна. Лек дизайн дял комплект е доста проста и не изисква глобална преработи помещения, създаде го просто по индивидуален проект от всякакви материали и комбинации от тях, което ще създаде уникален интериор на кухня-всекидневна. Важно предимство на този раздел кухня-хол ще бъде това, че при приготвянето на храна можете да го затворите – миризми и изгорели газове не ще попаднат в друга стая и да не се разпространи в целия дом.

Стъклена стена

  най-красив и оригинален дизайн, който изисква съответното интериор на апартамент или къща. Стъклени конструкции на блокове-той е доста тежък за своето тегло и взискателен грижи, от друга страна, той е оригинален и се откроява. Освен естетически функции, красива стъклена преграда има допълнителни предимства: тя е добре изолира от шум и миризми от кухнята, тя създава светлина и визуално прави пространството по-широк. От вероятните недостатъци е това, което стъклена преграда понякога да се „мачка“ за хората и не предизвиква усещане за комфорт и уют, той е огромен, а понякога и опасно, особено ако имате деца.

Алтернатива на масивните стъклени конструкции ще се превърне в кухня преграда функционален тип със стъклени рафтове или стъклопис: това ще бъде не само „хранилище“ посуда и прибори, но и приятна за окото мебели. За дрехи, като един вид стъклени прегради за малки помещения, където искате да запишете краткост и лекота.

Традиционната преградена кухня-всекидневна може да се смята за изкуствена стена

  – практични и евтини конструкция от гипсокартон. Изработката на този дизайн е лесно и не изисква за получаване на разрешително от строителя, освен това, стойността на дялове ще бъде ниска, го декор е много лесно да се осигури. Освен това, стените могат да се комбинират с някои от стените кухня и да се насладите при това, неговата естетика и функционалност.

Фалшиво-стени в комбинация с закачалка за друг модел на функционални прегради за всекидневна, кухня, която ви позволява да поставите декоративни елементи и за разнообразяване на стая на интересни детайли.

Сред най-необичайни решения ще се превърне използване на бар-багажник като преграда между кухнята и хола.

  Бар стойка може да служи и като кът за хранене, което премахва нуждата от закупуване на кухненската маса за вечеря. Бар-часова като дял подходяща дори и за малко пространство кухня-всекидневна, защото той визуално не „крадат“ кухнята пространство, напротив, визуално, което го прави повече. Но недостатъците на тази конструкция: за децата, тя вероятно би била твърде висока и не е удобно за хранене, както и на голямото семейство едва ли ще може да се настанят удобно, така че „масата“.

Как да направите

За изграждане на стени между хола и кухнята са използвани основни материали: листове гипсокартон, ПДЧ, дърво, пластмаса, стъкло, текстил и текстилни материали.

За да покрие стените на кухнята сами, е важно да се определи стилистично посоката на бъдещата фалшиво-стени, както и тяхната комбинация, възможности за бъдещето на продукта и на място, където тя се намира. Изграждане на преградни стени от гипсокартон се предвижда инсталирането на фалшиво-стени, както и тяхната комбинация, арки или полуарки с отделен кухненски бокс и кът за хранене. Освен това, цената на материала не е висока, качеството на дял остава на прилично ниво (при правилно проектиране, монтаж).

ПДЧ и дърво се различават само в техния произход и позволяват да създадете повече от същия дизайн на кухненски секции. Дърво-това е най-устойчив и издръжлив на техните характеристики, това е невероятно колко добре изглежда тя в интериорния дизайн от класически до съвременен. Дърво може да се използва като основа за разделяне или за украса, както е показано на фигурата.

Споделя кухня и хол от стъкло – още един начин да направите дома си оригинален и функционален. Стъкло ви позволява да увеличите визуално пространството и да създадем в същото време са разделени и организация на пространството.

Освен това, за да се отдели зоната за готвене и хранене като път, защото на екрана – може лесно да се местят от място на място и създаване на винаги нов интериор кухня-всекидневна. Комбинирана кухня и хол, разделени завеси: не трябва да се използват традиционните плътна тъкан, вземете тънка завеса от светлините на нишки или ивици от плат.

Повечето от тези методи зониране на помещенията и го разделете в хола и кухнята са проведени обширни промени затеваются на етап ремонт и изискват безупречно изпълнение. Ако конструкция от гипсокартон може да се изгради в рамките на няколко дни, и монтирани на готовата кухня-всекидневна, масивни шкафове трябва да инсталирате предварително, за да се гарантира по-голяма здравина на конструкцията.

Че, ако ние разделимся на две различни зони, както това е сега — в очакване на някакво събитие или настроението? Използвайте екрана като начин за зониране на пространството. Екрани се различават по размер: голяма кухня е полезна още три-измерен дизайн, но за малка стая-хол подходящ по-малка версия, освен това, на екрана след това могат да бъдат преместени в друга стая и се използва за същите цели.

Параван като преграда е подходящ за скромна стая, хол-кухня, където е важно да се запази общата атмосфера и да въведе малко на новост в своя интериор. Твърде много място на екрана не могат да бъдат полезни; но като декоративен или естетически елемент, тази преграда добре.

Оригинален начин да се раздели пространството на кухнята и хола ще използва аквариум, вграден в стената. Обикновено такава конструкция се определя в просторни стаи на стените 3 стени на аквариума. Тази идея е страхотно и скъпо за разлика от останалата част от тези идеи, но има право на съществуване.

Примери разбирам интериорен дизайн

Идея за дизайн дава възможност за създаване на неповторим интериор, кухня-всекидневна с телевизор – понякога важна подробност и дестинации. Първоначалната идея е използването на стъклена конструкция, която е едва забележима в стаята – преграда паралелно към прозореца и се разделя на зона за приготвяне на храна, на зони за отдих с удобна мека мебел.

Практическа идея, ще установи стъклена преграда вместо врата между хол и кухня; тази конструкция позволява както на пространството, по-просторен и светъл, визуално богат.

Плъзгащи прегради от стъкло между кухня и хол позволява зонировать пространство, стаите са разделени един от друг, като на врата, което е удобно за използване по предназначение.

Тази минималистическая и уютна дървена преграда между хол и кухня дава възможност за създаване на домашен уют и топло интериора, който изглежда особено, просто в голямо пространство.

Естествено дърво в комбинация със стъкло, както и гланцова повърхност изглежда изгодно в кухнята с дневната, трябва просто да добавите няколко части кафяво – нека те да бъдат завеси.

Правилната конструкция преграда между хол и кухненски бокс ви дава възможност да направите интериора необичаен и атрактивен: обърнете внимание на пример за такъв проект и да се оцени нейната дизайн. Фигура 6 тапети формат гората ще ви позволи да създадете важен акцент малка стая, освен това, проектиране, дизайн и безплатно, и много части в разделяне на две коренно различни помещения.

Кухня в стил „прованс“ със стъклена стена – отлично решение, което позволява кухня се превърна в отделна зона и плътно прилепнала към просторна всекидневна. Плъзгащи дизайн в този случай е много функционална. Фигура. 7

Освен това, откриването на подвижен стъклен преграда, за да можете да видите себе си в кухнята и процеси, които се случват в пространството.

Аквариум като разделител се използва в просторни къщи, където кухня и хол са с впечатляващ размер, и като разделительный елемент, който искам да използвам нещо оригинално. Уникална характеристика на аквариума като преграда се състои в това, че тази част от обзавеждането обитават живи същества – морски риби с различни размери и цветове. Те са в състояние да въведе в интериора на всеки дом са уникални и се нуждаят от допълнителни грижи. Фигура. 8

Споделя хол и кухня, изисква здрав разум и ясен план за действие, често, тези промени са необходими на етапа на ремонт: монтаж на стена или шкаф до довършване на интериора, за да се избегне увреждане на мебели и довършителни Ремонти. За зониране и отделяне на готови помещения се използват стени и завеси: те лесно се прикрепя и да се прибира (премахнати) при необходимост и не заема място. Когато разделяне на две места е важно да се следват концепцията като: добре, ако кухня и хол ще бъде изпълнен в същия стил, раздел ще се превърне в отличен и функционален допълнение.