Рафтове рейлинги за кухни

Shelf rails for kitchen

Първото устройство за поставяне на елементи на покрива, което идва на ум – куки. Наистина, куки се намират в състава на всяка система relingowe. Те са лесни за мястото на кухненски ръкавици, шумовка, половник, кухненски ножици и предмети с дръжка, която може да се закача на кука. Но понякога поставяне на рафтовете на релси значително опростява задачата за поставяне на кухненски съдове и прибори.

Shelf rails for kitchen Shelf rails for kitchen

Асортимент от рафтовете на релси позволява изолиране на почти всичко – от хартия и кърпи за бутилки олио или вино. Преди да купите рафтове трябва да се определят целите, за които те са определени, тогава аз ще заложи на тях, какъв материал ще е за предпочитане за стил в кухнята. За да направите най-добрия избор, да взема един бърз поглед към рафтовете с релсите.

Shelf rails for kitchen

Висящи и окачени

Изберете първия рафт, е необходимо в зависимост от хоризонтална или вертикална система са монтирани в кухнята. За хоризонтални системи, често се предлагат висящи метални рафтове. Те могат да бъдат монтирани навсякъде в бара след инсталирането на системата relingowe. Тези рафтове мобилни, във всеки един момент може да се оттегли и да натежи на друго място.

Shelf rails for kitchen

За вертикални парапети, има окачени рафтове от различни материали. Те също могат да бъдат инсталирани след монтаж на ядрото на пръчка, както и за определяне на разположението на необходимата монтажна система. Той най-често идва в комплект с един рафт. За да промените височината на окачване на проекти трябва да бъдат премахнати рафтове с вертикална опора и отново да ги инсталирате с помощта на скрепителни елементи.

Shelf rails for kitchen Shelf rails for kitchen

Материали

Различни цветове и материали рафтовете на релси позволяват да се поддържа стилевое решение за всяка кухня. Обикновено можете да намерите:

Метални рафтове.

  Най-често срещаният вариант – рафтове от същият материал, че и греда. Мрежести рафтове от неръждаема стомана може да бъде оцветена в злато, антик, хром, никел или чугун. Тяхното основно предимство е висока якост и устойчивост на корозия и износване. На тези рафтове ще направи хармонична композиция заедно с монтирани релси.

Shelf rails for kitchen

Стъклени рафтове.

  Те се използват основно за съхранение на чаши за вино, чаши и други съдове за готвене на вертикални направляващи. Долната полк в този случай е особено здраво стъкло, което се допълва от метални елементи, които красят рафт и повишаване на неговата устойчивост. Стъклени рафтове в пакет може да изпълнява ролята на плодов вертикални направляващи багажник.

Shelf rails for kitchen

Дървени рафтове.

  Особено добре те да изглеждат страхотно на кухнята в стил прованс или кънтри. За разлика от метални рафтове от дърво, обикновено са малки по размер. В тях можете да поставите любимите подправки, а също така и декоративни чинии или саксии с растения. Освен това, тези рафтове са идеални за декорация на кухня – те могат да доставят сувенири или чинии.

Shelf rails for kitchen

Пластмасови рафтове.

  Те са рядък метал, но ви позволяват да добавите кухнята светли петна, като възможност за изпълнение на всички цветове-това е основното предимство на пластмасови рафтове. Това е особено вярно за кухни в стил хай-тек. Пластмасови рафтове в бяло или неутрални цветове също са представени в продажба. Обикновено, те са по-евтини аналози от друг материал.

Shelf rails for kitchen

Форма

Формата и размерите на рафтовете за рейлинга трябва да се избират в зависимост от това, което е планирано за неговото позициониране. Например, рафт за растителни масла в кухнята могат да бъдат тесни и дълбоки, и срок за тостер или кана – квадрат и такива размери, че те лесно могат да бъдат поставени на рафта над тезгяха.

Shelf rails for kitchen Shelf rails for kitchen

Най-често срещани са следните форми на рафтовете на рейлинги:

Правоъгълен

  . В зависимост от съотношението на дължината и ширината на рафтовете може да има всичко: метални кутии със зърнени храни, перилни препарати, подправки, чаши, чаши за вино… можете да не се ограничи своята фантазия и поставят в правоъгълни детайли рафтове, които не са пряко свързани с готвене. Например, снимки или друг декор за декорация на кухня.

Shelf rails for kitchen

Ъглов.

  Тези рафтове ще са подходящи, ако кухнята е ъглова парапети. Най-често това се случва около автомивка, така че ъглова етажерка може да бъде взет под гъби, парцали, сапун, и се използва като сушилни за чинии. Допълнително предимство на този рафтове е, че те често подредени.

Shelf rails for kitchen Shelf rails for kitchen

Кръгова.

  Те са само на вертикални системи, тъй като хоризонтални системи са обемисти и по-кратки в сравнение с правоъгълни рафтове. Рафтовете могат да бъдат с дъно или без него, с куки по периметъра, под формата на топки, въртележка и т.н. При инсталацията на кръгла рафтове дизайнери препоръчват ги подредете във възходящ ред диаметър от тавана до земята релси. По този начин, система за вертикално рейлинга ще бъде разширен, визуално създаване на ефект на пирамидата.

Shelf rails for kitchen Shelf rails for kitchen

Други аксесоари

В допълнение към полкам има няколко други видове аксесоари за релси:

  магнитна дъска титуляр за хартиени кърпи за ръце; резервоари за съхранение на прибори за хранене и кухненски детайли; памучни или ленени торбички.

Shelf rails for kitchen

Грижи

В зависимост от материала, рафтове, които се грижат за тях по-различен. Метални и пластмасови рафтове непретенциозен в това отношение – те трябва само да избършете с кърпа и намажете силно замърсените места се почистват с препарат за миене на табели. Стъклени рафтове, трябва периодично да се почистват от ръцете на отпечатъци и мръсотия, трохи и прах върху тях веднага се вижда. Избор от екологично чисти материали, като дърво и текстил, трябва да знаете, че те се абсорбират кухненски миризми и поддържане на красив външен вид не е толкова дълго, като метал.

Shelf rails for kitchen