Размери на камината и сортове

Разновидности

Малко така допринася за създаването на атмосфера на комфорт в частен дом, като истинска камина. Въпреки привидната лекота, да го изгради с ръцете си може да бъде достатъчно трудно, защото камина-това е сложен отоплителния уред и да го инсталирате има много нюанси, като се започне от изграждането на фондацията, избор на печка материал на кутията и завършва с избор на дизайна и формата на комин.

Важното е-правилно да се определи необходимостта от утапливании на помещенията, както и на базата на тези данни изберете подходящ размер на камината.

Така, за помещения с площ от 20 и 40 квадратни метра подходящ камина с основание 150*90 см, за по-голямо пространство искам камина по-големи размери. Струва си да се забравя, че модерна камина на базата на чугунени печки с предавателна конвекция е много по-ефективна за отопление от старите тухлени камини с отворени топкой.

Нека разгледаме основните видове камини, които са на разположение за избор:

Декоративни

Декоративни или фалшиво-камина в интериора. Това може лесно да се направи и ръчно да се инсталира дори и в малко помещение. За създаване на такъв за моделиране могат да бъдат от различни, дори „бросовых“ материали. От кутията на телевизора или хладилника, или от лист картон работят леки, портативни модели, които не изискват много време и специални умения. По-сложни варианти от ПДЧ, гипсокартон, полиуретан или тухли. Много популярна в последно време флаш-камини за кухня.

Вграден

Камина, вграден в стената, е един от най-популярните модели за дома в днешно време. Неговото основно предимство е, че той не заема полезно място и не изисква инсталиране на фондацията. Освен това, такава камина изглежда винаги много стилно. Въпреки това, трябва да се помни, че за инсталиране на такъв камината има значителни ограничения, преди всичко свързани с материала и дебелината на стените и конструкцията на комина. Обикновено такива камини трябва да бъде предоставена на етапа на проектиране на къщата, за да се избегнат проблеми по време на инсталацията.

загрузка...

Електрически нагревател

Установи в апартамент истинска камина – задачата е почти невъзможна. Камина в апартамента могат да бъдат само ако живеете на последния етаж, и вие ще трябва да получите разрешение от ХОА. Така че, за да се създаде атмосфера на уют и допълнително отопление е идеалното нагревателя. На электрокаре инсталацията не включва никакви трудности, в сравнение с истинска камина, това е много евтин, и съвременните технологии създават илюзия за пламъци почти неразличими от истинските неща.

Класически

Класическа камина, обикновено вграден в стената и, за разлика от сегашните, изисква строго спазване на пропорциите и внимателен избор на мястото за монтаж. Го монументальность класически камината създава една „историческа“ атмосфера, и изрично подчертава статута на собственика си.

Висулка

За любителите на оригинални решения в интериора идеално окачен камина. Този необичаен дизайн, при цялата си оригиналност, запазва фокус. Основна част – фенер в метален корпус — монтаж на тавана или на стената с една тръба. Има суспендировать твърдо гориво камини и биокаминов. Към недостатъците на такъв апарат може да се дължи на ниска топлинна мощност, високата цена и сложността на монтажа.

Големи

Ако говорим за голяма открита камина, като правило, класически английски камина от тухли или камък. Инсталиране на камината развива по-добре заедно с къщата и да го издигне в просторни, добре проветрени помещения.

Средно

Средната камина – това е най-често срещана и актуален модел, от класическата английска тухлени камини. Размерът му е сравнително малък – 3*5 тухла база.

Малък

Миниатюрен чугун камина перфектно ще се впишат в интериора на тази малка стая или малка къща. Колата, с тегло до 100 кг могат да се монтират не само на първия етаж, и по-горе, и на тавана. Ъглови или вградени модели не заемат много място и не изглежда тромаво в стаята по-малко от 20 кв м..

Двустранни

За отопление на голямо помещение или две преходни стаи, чудесен камина с две лица. Това е през пещта с прозорци на две страна. Той най-често се инсталира в стена между две помещения или в декоративна преграда за зониране, която ви позволява да се насладите на камина в две различни стаи.

Румфорд

Румфорд камина – това е класически английски камина, разширен граф Румфорд. Той е създал модел със стриктно спазване на пропорциите на всички елементи, което позволява да създаде по-ефективни и удобни камини.

Трехъярусная

В стая с високи тавани, може да зададете луксозно обзаведен офис, камина. Всяко ниво носи своя функционално натоварване: Долна служи като удобна опора за камерата за горене, на второто ниво самата пещта, а в горната част поставен допълнителен топлинен акумулатор керамично пръстен. Тази конструкция ви позволява да запазите топлината до 18 часа след стабилизиране на пламъка.

Инструкция Dimplex

В Dimplex електрическа камина са уникални от гледна точка на имитация на живия пламък. Най-реалистичен ефект, създаден в резултат на изпаряване на вода в резервоара парогенератора, двойки подчертава, галогеновыми лампи. Тези камини са лесни за инсталиране и безопасни за употреба и са много популярни.

Клъстер

Кассетный камина – той е от затворен тип стъкло, метална вложка, поставете във фурната. Предимствата на този модел са сигурност, ниска цена, добра ефективност при по-малки размери, кратък комина. Това устройство е най-добрият вариант камината, като на отоплителния уред.

Барбекю

Барбекю-камина – идеално решение за вилен парцел или къща, открита тераса или лятна кухня. Това е солидна структура, размери, оборудван, в допълнение към фурни и готварски повърхност, грил повърхност или на скара. Ще привличат посетители през летния кафенета и любимец на семейството.

Метал

Истински „герой на нашето време“ — метална камина, която расте в популярност. Предимства на това устройство е оригинален, стилен дизайн, относително ниско тегло, лесен монтаж, дори и в готов комплекс. Единственият недостатък на модела с открит огън – малка мощност (до 8 киловата). Огнища на мощност със затворена камера на горене на 10-14квт, и те могат отопление на достатъчно големи помещения.

Размер на фурната

При избора на размер на фурната трябва да се основава на две характеристики – размер отапливаемого помещения и финансови възможности. Стандартен размер притурки на увеличението на масата на 10 сантиметра, в зависимост от формата на фурна, също нелинейна увеличение на техните цени. Ние не трябва да мислим, че при голям камината в затоплена стая и камина трябва да бъде пропорционална.

Размер на кутията трябва да бъдат избрани в съответствие с размера на фурната. Важен фактор е дали камина в дизайна на дома си и да има място за нея в плана на етажа. Ако мястото е осигурено, избор на печки и монтаж не представлява особена трудност. Ако не – се препоръчва, преди да изберете камина да се консултирате с квалифицирано монтажниками, които още в първия етап, ще ви помогнат с инсталацията и избора на място за камина.

Когато камината не е била първоначално предоставена, често възникват проблеми по време на инсталацията с товароподемност от пол, ориентация на камината, комина със сложна заобикаляне на носещи конструкции на сградата.

Можете също така не трябва да забравяме, че непосредствено над огъня не дръжте тавани. В дизайна и избора на камина, пещ трябва да се помни, че огнището е не само пещта и дровница (обикновено от стандартния размер на трупа), място за молец, на рафта.

Заслужава да се отбележи, че съвременните камина, въз основа на пещта и конвекционных тръби заема по-малко място от класическата Зидария на камината с открито огнище, тъй като много структурни елементи, като например факта, че зъбът е вътре в пещта. Освен това, поради кутии конвекция с топлинна дупки, модерна камина-това е много по-бързо и по-ефективно затопля помещението, а също и много по-лесно и по-бързо в производството.

Размери и материал

Размери на целия камина ще зависи от избраната печки, размер на полето, конвекция и материал за производството му. Така, тухлена скоростна по-монументална, надежден, но заема повече място. Също така автомобилът може да бъде изпълнена от газобетона, scamola, или гипсокартон, вие само трябва да запомните, че вие не искате те да са изработени от запалими материали като дърво, ПДЧ, шперплат.

Трябва също да се помни, че камина – отоплителния уред и неговият дизайн трябва да се придържаме към държавни строителни норми и препоръки на производителя.

Препоръчителният размер конвекция кутии могат да се видят в потребители за избраната пещ. Важното е да се спазват минимални размери, така че въздухът вътре в скоростната не прегрява, а равномерно топлината излиза през решетката въздуховоди. Също така трябва да оставим вентилационна (противовакуумна) канална процеп над вратата на камината. Определяне на размерите на камина-във всеки случай индивидуално и зависи от диаметъра на тръбата, брой канали за въздух и естетична целесъобразност.