с делта-даунинг снимка, отглеждане

С делта-даунинг се отглежда като едногодишно растение. Тревисто цвете най-често се засаждат във висящи кошници, защото стъбла с отпуснати 60 вж.

Това е основната разлика от върбинка прямостоячая. С делта-даунинг се разраства бързо, покриващи площ до 0,5 кв. м.

Листа, върбинка кошници прости, и дебели и космати. Всеки цвят се състои от 5 венчелистчета с гъсти бодли. Цвят може да варира – лилаво, синьо, розово или червено.

Често чашката е малка, тя не надвишава размера на 2-3 см от кошници върбинка размери още по-малко. Плодове-гайка, който е светло-кафяв или зелен цвят. Той се разделя на четири части.

Функция с делта-даунинг може да се нарече фактът, че растението е храна за пеперуди и гъсеници.

Цвете с делта-даунинг е известен със своите лечебни свойства, лекува циреи и золотухой, допринася за активната дейност на мозъка.

С делта-даунинг, отглеждани като декоративно растение на перваза на прозореца в градината. От другите видове, тя е с малък размер цветя и подредено, ажурна листа.

загрузка...

Само брои около 250 вида растения. За вътрешно и балкон расте много популярен върбинка кошница Imaginashun.

Белите брези кошница Imaginashun отличителен люлякови нюанси на листенца. Това е декоративно растение с много бърз вегетативен растеж. За буен цъфтеж и богата на цвят, зеленина, която покрива е необходимо постоянно да се хранят растението комплексен тор. По време на натрупване на маса покачване на листата поливането с добавка на азот. За да се пъпки добавяне на калий, фосфор, манган.

Отглеждане с делта-даунинг от семена

За отглеждане на растения от семена, ще трябва първо да получите разсад. За това трябва да се посее семената в подготвената почва и покрити с найлон. Обемът трябва да постави светлина върху перваза на прозореца с огромно количество слънчева светлина.

Можете да закупите готов разсад с делта-даунинг и се поставя в кофа с пръст. В този случай първите две седмици на разсад трябва внимателно да се полива. Също така е необходимо незабавно хидратира я и след кацане. Не се притеснявайте, растението ще поеме толкова много влага, тъй като той трябва да е за първи път.

Ако сте избрали семената, трябва да се грижи за по-рано – през март, предварително загрята семената се засяват във влажна почва, не prisypaya отгоре. След това разсада трябва да се поставят на топло място и вода, когато почвата става суха. Се появяват около седмица кълнове и когато растението ще расте около 10 см височина, те се потопите.

Постоянно разсад трансплантирани през май. Първите 2-3 месеца, за да хранят с делта-даунинг торове със съдържание на азот.

С делта-даунинг обича топлина и светлина, така че го поставете на слънчево място. С делта-даунинг спокойно устойчиви на суша и студ до -3 градуса. силно не понася преовлажнени почви.

При засаждане в количката вербену се засаждат на разстояние 30 см растение е непретенциозно, но почвата трябва да не е прекалено влажна и не съдържат огромно количество минерални соли.

Получените растения от семена, може да се засаждат в стаята на културата и във висящи саксии. За външно отглеждане с делта-даунинг, първо трябва да поставите растението в съд, а след това се премести в открит терен. Най-доброто време – Май, Юни. И не забравяйте, че в периода на растеж и цъфтеж се хранят я торове.

Болести и неприятели

Кошница невен те не са в изобилие. Растението страда от листни въшки. В противен случай той не е податлив на болести и няма да има никакви проблеми с насекоми.