С помощта на селективно развъждане сорные услуги и описание на ефективни композиции

Плевели-главен враг на всички градинари. Дори ако на парцел с къща има градина, трева в градината може да се появи и развали внимателно почиства тревата на моравата, превръщайки го в полето.

Начини за справяне с нежеланите плевели днес: високотехнологични методи, така и традиционни – за всеки вкус. Без проблеми можете да изберете начин, който е подходящ повече за другите.

Как най-ефективно да се борят с плевелите?

Ако сте запознати с плевелите, може би, плевене на градината парцела ви е известно, че не е от първа ръка. Въпреки факта, че повечето градинари най-често предлагам по този начин, на практика, той трябва да се посочи, че това е изключително трудно да се приложи.

Това се дължи главно на факта, че изкореняването не гарантира избавление от плевели, а също отнема много време за губене.

загрузка...

Друг добре познат начин-мулчиране на почвата около засадени растения. Това е задължително земя крие тъмна лента, не като плевели право на растеж и развитие. В последните няколко години производителите са станали особено активно да се използват за бързо премахване на нежеланите растения със специални решения на хербициди.Разбира се, днес унищожаване на плевелите, да ги използвате най-ефективно, но е важно да знаете как да ги използвате.

Нюансите да се отървем от плевели в градината

Ако, за да изчисти градината от плевели съществуват много различни инструменти и техники, за да може в кратък срок, за премахване на „нашествениците“ тревата наистина трябва да работим усилено.

Плевелите, които растат в тревата на моравата може да продължи през цялото лято. Ако ситуацията с леглата, те могат бързо спрей и изчакайте края на отстраняване на плевели, без да се притеснявате за тях, след това два месеца, тревата трябва да се правят редовно и най-добрият начин да се постигне истински чист и красива градина.

Традиционните методи за борба с плевелите

Повечето градинари можем да предложим днес, един от любимите ми народно средство от плевели, която ще позволи да се отървете от тях в кратки срокове и максимално безопасно за прибиране на реколтата.

Чисти легла, с помощта на сол, оцет

Първото нещо, което трябва да направите, е да се готви разтвор, състоящ се от сол, всяко средство за миене на съдове и оцет. При приготвянето на разтвора следи внимателно за пропорциите на съставките, защото това се отразява на това, как ще въздействие върху плевелите.

След като всички компоненти на разтвора се смесват, те трябва да бъдат внимателно да се напръскат с всички плевели. Резултатът ще се чакат дълго и ще бъде видимо в рамките на 24 часа. Това лекарство работи наравно с всеки хербицид.

Важен момент. Този разтвор трябва да се работи внимателно, тъй като той може да умре във всеки един завод, който е всички културни пространства, необходими по време на пръскане, за да се покрие със защитно фолио.

Има много растения за унищожаване на химикали е просто невъзможно. В този случай трябва да се обърнете навреме да използвате разтвор на оцет. Има много го рецепти:

    40% разтвор на оцет трябва да се разрежда наполовина с чиста вода, а след това се напръсква; 2 литра чиста вода за 5 чаши, 6% оцет. Тази сума е достатъчно за 2 дка земя на страната. При обработка на билки трябва само оцет в никакъв случай да не се култури. Смесете 3 части 9% оцет, 1 част лимонов сок. Това решение също дава възможност да се отървете от нежеланите плевели.

Възможно ли е да се отървете от плевели с разтвор на сол? Отговор: да, само за този метод, когато торнадо от плевели не е подходящ вече се прилагат в случай, когато е необходимо почистване на канавката или на тротоара.Използвайте го в градината е забранено, тъй като попадането на сол в почвата, значително забавяне на растежа на културните растения. Освен това, готварска сол има хлор, който също действа опьяняюще на глисти, и те са необходими за плодородна почва.

За това, за по-добър ефект може да добавите в разтвор от оцет и сол, малко лимонена киселина. Този концентриран разтвор при контакт с листа, почти мигновено, за да ги изгори, и по този начин да доведе към гибел на растенията като цяло.

Използването на народни средства в борбата с плевелите

Много градинари се отървете от плевели с помощта на сода за хляб. Ако се хвърли с разтвор на пукнатини сода (3 супени лъжици на 1 литър чиста вода) между плочи на пътеката в градината, а след това може да се постигне желания резултат само за няколко седмици.

Заслужава да се отбележи, че колкото по-голяма концентрация на предварително приготвен разтвор, толкова по-добър ефект.

Особено находчиви хора днес, дори са готови да се борят с плевелите с водка. За приготвяне на разтвора се смесва с 400 грама чиста вода, няколко капки на най-евтиния прах за пране и 30 мл водка. Освен това, плевели се пръскат с пулверизатор.

Този метод за борба има един нюанс, който се състои в това, че той може да се използва единствено в слънчевата страна.

Още един инструмент в борбата с плевелите е керосин. Това е просто по-бързи резултати от пръскане, според проучванията там експерименти единствено за поникване на семената на моркови. Това се дължи на токсичността на продукта, който е толкова висок, че той убива почти всички растения.

Най-лошото е, че ако керосин, например, ще падне върху здрава почва, след две години, можете да забравите за това, да се постави нещо в това. Освен това, изпарява толкова силни, че те са опасни за човека.

В заключение, следва да се отбележи, че с помощта само на една плевене, както показва практиката, за да се отървете от трева е почти невъзможно.

Освен, че е трудно да се направи от физическа гледна точка, всъщност на труда намалява до нула в рамките на няколко седмици. По тази причина, по-добре вземете оръжията си по един от описаните по-горе методи.