Синьо и бяло кухня: как да се хармонизира вътрешното и 85 печеливша дизайн

Голяма кухня с мебели в покори син цвят

Синьо и бяло кухнята е обект на спорове дизайнери. Някои смятат, че тази комбинация от цветове в интериора на кухнята е неприемливо, докато други смятат, че няма нищо по-оригинално. Кой е прав и дали можете да използвате тази комбинация в кухнята? Защото, за да говорим за значението на кухня във всеки дом или апартамент, не си струва: във всеки случай, той следва да се обърне специално внимание на интериора.

Съдържание:

    Настройки на цвят на дизайнерските решения намерение изберете аксесоари, изберете мебели, синьо и бяло кухня акценти

Просторна модерна кухня със сини мебели

Стилен синьо и бяло бокс с големи прозорци

Модерна кухня със синя фасада и бившия остров

загрузка...

Дизайнерите при организирането на пространството в този важен помещения се препоръчва да се ръководят не само от вашите лични желания, но и характеристики, което позволява да се създаде хармонична среда. Така че, ако основната цел трябва да имате в предвид, за да създадете уникален дизайн на кухня, не забравяйте за най-важното: всички цветове трябва да бъдат примирени една с друга. Днес, в хода на различни тонове да се обърне внимание на кухня син. Това говори само за желанието на човек да възпроизвежда някаква част от природата, тъй като синият цвят характеризира спокойствие и космическа техника, нежни бели аксесоари от плат, керамика и други материали, за да донесе свежи нотки в нейния поглед.

Синьо и бяло кухня в скандинавски стил

Синьо и бяло кухня в кънтри стил

Средиземноморската кухня със сини мебели и бяла лъскава стени

Еклектична кухня в бяло-син цвят

Синята кухнята син цвят

Параметри на цветови решения

Син нюанс има пряко отношение към студен цвят, така че го поставя важно за малки помещения, тъй като тя има за цел разширяване на околното пространство. Смята се, че синьо е източник на липса на апетит, и около това твърдение избухна в свободното си време много спорове. Във всеки случай, тези, които искат да отслабнат, е препоръчително да използвате този цвят в дизайна на кухнята. В крайна сметка, син цвят е много спокоен, можете да се отпуснете в две сметки.

Важно е да знаете! Ако на мястото на кухнята в северна посока, но все още искате да го направите в светли цветове, можете да приложите цвят не е основен, а за декор. Ако в такава ситуация е да използвате съвсем сини стени, в стаята ще стане неудобно.

Интериор, изпълнени в син цвят с нюанси на бели елементи-това е една чудесна възможност да се създаде усещане за света, но въпреки това, при избора на цветове, особено синия цвят, трябва да се вземат предвид редица фактори, като неправилно избраната, пространството може да се превърне в чист източник на дискомфорт.

Ярък отворена кухня с синьо мебели

Ярко синьо мебели и бели стени в кухнята на частен дом

Стил кънтри в дизайн на кухни

Синьо и бяло кухня в пастелни цветове, с ярки червени нюанси

Ретро-стил дизайн в синьо и бяло ястие

Концепция на проекта

Кухня в бяло и синьо предполага наличието на избор на собствениците на цвят. Например, това могат да бъдат бели стени със сини мебели или повърхности, боядисани в небесен цвят, в комбинация с бял или кремав мебели. Във всеки случай, помисли проектни решения, които по-късно стават реалност. Синьо – цветът на морето и бяло – цвета на комфорт и чистота, така че умелото съчетание на цветовете ще направи вашата кухня и рай, в който ще е хубаво не само да се хранят, но и да се готви.

Стени: Цвят, Материал

Този вариант е по-своя изискан и идеален за отделни случаи. Например, ако имате късмет с разположението на стаите на слънчевата страна, след което нищо не е по-добре, отколкото да виси в кухнята, тапети в цвета. Сянка – това е вашият избор: той може да бъде нежен морски стил или дълбок студен цвят. Така наречените фигурални тапети, Тапети, както и многобройни предмети с модели, така че да изберете подходящата опция ви няма да бъде трудно.

Като говорим за дизайн на стените, също така си струва да споменем за плочки. Естествено, цялата площ, за да се постави го да бъде проблематично, въпреки това, на една от стените, например, вместо престилка, където е планирано да се разположат газови котлони и кухненски прибори, като вычурных елементи е подходящо. Керамични плочки за кухня престилка се реализират в широк асортимент, така че не е трудно да направите правилния избор.

Скандинавски стил синьо и бяло кухня под покрив

Синьо и бяло L-образна кухня с маса за хранене-подоконником

Декоративна фактурная мазилка-син е още едно решение, което ще бъде практично и стилно, ако намерите грамотен подход към декорированию пространство. По този въпрос най – важното- да се намерят добри майстори, които ще ви помогнат и ще ви позволи да определите необходимо вариант.

Стенни живопис – друг актуален вариант. Ако Вие не искате да правите чисто сини стени, и те, изглежда, малко е тъп, той може да избере стенописи, изобразяващи техните морето е синьо на цвят с бяла пяна или „въздух“ перисто-Натрупване на облак, също е представен в бяло и синьо цветове.

Съвет! Ако сте избрали стена в син цвят с бели декоративни елементи не могат да бъдат чисто бели, но с нюанси. Например, слонова кост, кремаво, бежово и така нататък. Това позволява да се „изолира“ цвят стаи и да създадете по-голям комфорт. Бялата може да бъде мебели, завеси, престилка, предмети, съдове и така нататък.

Модерна бяла кухня и сини тапети с цифри изглеждат много стилно

Пастельно-сини стени и бял дизайн на мебели малка кухня

Кухня с бели стени

Избор в полза на бели стени и сини мебели – също е добър вариант, защото въпреки факта, че на стената сянка, се считат за „болни“, избор на добра комбинация от цветове, могат да помогнат в създаването на оригиналния модел. Например, ако сте избрали не е чисто бяло, кремаво или бежово също е добро решение ще бъде избор в полза на бялата кухня с дървени плотове и синьо аксесоари.

По принцип, облицовки на стените в кухнята с бели стени, много. Както и в предишния случай, използването на тухли или плочки, оригинални тапети, мазилка, стенни живопис, важното е, че всички цветове са в хармония един с друг и създават едно цяло.

Син може да бъде мебели, а не „болен“ начин, можете да изберете няколко нюанса на синьото – от бледо син цвят, със син оттенък.

По този начин, кухня в бяло-сините може да се превърне в наистина оригинален, ако ние гласуват компетентен подход към дизайна. Въпреки това, трябва да обмислите някои насоки за постигане на качествени резултати в своята конструкция. Преглед на основните възможности.

Модерен и светъл бокс небесносин и плота, цвят стомана

Ведър син цвят, в комбинация с предимно бял интериор просторна кухня

Просторен и светъл кухненски бокс с синя фасада, ярки столове и тухлена flap

Светло синята мебели с бели върхове и бели стени

Кухня в съвременен стил, със сини мебели

Контрастиращи сини и бели кухня с отворени рафтове

Изберете аксесоари

И така, ние сме решили с основните цветове, оставяйки само да се грижи за избора на аксесоари за кухнята. Именно от тяхното количество и цвят, зависи до голяма степен от това, тъй като помещението ще бъде изразителен и завършен.

Съвет! Тонът, който сте избрали малки детайли – покривки, пердета, завеси и чаршафи трябва да бъдат максимално близо до цвета на мебелите. Подобен подход се прилага при подбора на други теми.

Малка синя и бяла кухня в стил кънтри със слама

Ярко син съдове в тон мебели в кухнята, в еклектичен стил

Аксесоари от текстил нежно-синя на цвят ще изглежда добре в кухнята в провансалски стил

Потребителски ярки столове изглеждат добре в дизайна синьо и бяло кухня в стил loft

Използвани нюанси

Ако искате да Си номер, грубо казано, прилича на болничната стая, постави в нея някои нюанси.

    Син цвят; небето-синьо стихия; комбинации с тюркоаз; Ултрамарин; небето.

Съвет! Не забравяйте, че комбинация от синьо и бяло в дизайна на кухнята-той не е единственият вариант. Можете да „играе“ с цветовете и изберете тези комбинации, които трябва да имате в предвид.

Варианти за класически и екзотични ястия, представени във фото галерията. Въз основа на наличните данни, ще Можете да изберете подходящия за вас вариант и за създаване на наистина уютна атмосфера.

Син цвят в дизайна еклектична кухня

Цвят на мебели ултрамарин просторна кухня

Кухня Метличина синьо страна стил

Линейна кухня синьо небе

Средиземноморският стил в дизайна на кухня с мебели и тюркоаз

Избор на мебели

Ако искате да създадете приятна атмосфера, трябва да се даде предпочитание на модели, изработени от дърво, които имат наситени цветове в състава. Като се позовава на размерите на помещението, дизайн на мебели може да бъде разположен по няколко начина.

    Линейни, U-образни; L-образни; Остров планировка (зона с топ – център, а останалите обекти по периметъра).

Съвет! Ако сте решили да отдават предпочитание на мебели, дизайн-син цвят, трябва да се избират продукти с матова, а не лъскава повърхност, тъй като те са предназначени да направят помещението по-топло и уютно.

Синьо и бяло кухня с линейна подредба

U-образна оформление на кухня в плажен стил, с ярко сини мебели

Синьо и бяло кухня с остров в стил кънтри

Паралелно разположението на мебелите в кухнята в модерен стил

L-образна кухня със синьо мебели и бял таван

Синьо и бяло кухня акценти

Поставянето на акценти – ключът към успешното построяване на пространството. Така че, правилно да съчетаете цветя и да се създаде комфорт, трябва да се следват методите на дизайна и да ги направят задължителни. Първото правило липсата на избледняване на интериора, трябва Да изберете ярки детайли, изработени от текстил, керамика и стъкло. Например, това могат да бъдат стилни кухненски пердета, възглавници, съдове, прибори, кърпи за баня, осветителни тела.

Съвет! Професионални дизайнери съветват да изберете за оформяне на нюанси, които са много близо до основния цвят.

Синята стъклена престилка за бялата кухня

Светло сини стени и бели мебели с модерна и стилна кухня

Необичаен оттенък на мрежата синьо и бяло кухня в плажен стил