Система за автоматично поливане в страната: видове автоматично поливане и тънкостите на правилното монтиране на системи

Автоматично поливане е необходимо, за да се даде

Автоматична система за поливане, извън прогресивен, трудно аранжиран система, която изисква внимателно и старание грижи. Колкото по-голямо количество дка озеленен, толкова по-обмислено трябва да бъде параметърът, който осигурява на реколтата на достатъчно съдържание на вода.

Автополив ще направи по-лесно за пребиваване в страната

Система за автоматично поливане в страната е необходимо дори за тревата

Дъжд пестене на вода за напояване технологии в страната

Разновидности автоматично напояване

Автоматична система за напояване в страната – добра възможност за опростяване на живота си, на вилата или градината и впечатляваща икономия. В случай, рационално разпределение на течност за напояване, за да се запази потреблението на суровини. Практическата страна на въпроса се състои от три основни разновидности на системи за напояване.

загрузка...

Дъжд технология осигурява снабдяването с вода отгоре. По този начин, напояване на зеленчукови листата, те са изключени прах, а земята си остава непроменена. Този тип е най-ефективна, тъй като максимално близки до естествената влага. Капково вид е най-икономичен, тъй като тя не включва потреблението на вода на повърхността на растенията или върху почвата, която се намира наблизо. Не влияе в този случай и корените – се оказва, че почвата е напълно хидратирана, доколкото това е необходимо. Този вид напояване е идеалното решение за собственици на голям площад, градина и ограничено количество вода. Подземни формата на автоматично поливане на градината означава насищане на земята с влага, а най-горния слой остава суха. Тоест, водата идва отвътре, и такава форма на взаимодействие помага за защита на стъблата и листата на растенията от гниене, а също така предотвратява растежа на нежелани култури.

От дъжд напоителни технологии за ефективно напояване

Като цяло, системата може да работи в автоматичен и механичен принцип. В първия случай, не е нужно да се контролира количеството вода и честотата на поливане на цветни лехи. Това се случва, защото всички функции са ясно регулиране и автоматично управление.

Внимание! Този Тип на инсталацията има за цел да продължи в продължение на повече от 10 години, обаче, производителите ще трябва значителна сума пари. Понякога се прилага полуавтоматични схема, която причинява възможност в подходящия режим на времето. Система за автоматично напояване в страната, за да организират собствените си ръце, но за това ще трябва да изпълнява много рационални дейности по подготовката за работа.

Капково напояване

Производител на ръчно изработени капково напояване характеристики

Същността на метода се състои в подаването на вода в резервоара за съхранение на вода под определен натиск, и тръбите са оборудвани със специални капельницами, които се намират в близост до кореновата система. Недостатък на операцията е в това, че, като правило, подаване на вода, само на близки клетки, докато други предмети страдат от липса на вода.

Съвет! При повишено налягане с първите околните елементи ще се опита излишната влага, така че е необходимо да разработват висококачествени системи налягане.

Ако решите да използвате тази система за борба с пожарите, трябва да се обърне внимание на няколко компонента на нейните елементи:

  Тип на тръбите, наличието на блокове разпределение. Традиционно предпочитание на изделия от метал пластмаса. Вентили – тези компоненти трябва да се регулират процеса на подаване на вода, това означава, че в случай, ако лимит бъде превишен, клапан предотвратява по-нататъшното поток.

Клапан за автоматично напояване

  Брояч – този елемент трябва за повече информация за количеството вода, която се изразходва напразно. Без него могат да възникнат проблеми при определянето на количеството на водата, доставяна на растенията.

Брояч за автополива

  Филтри за вода, представени в огромно изобилие, така че на потребителя не ще бъде трудно да се избере, като се започне от качеството на водата. Високо ниво на замърсяване, трябва да се даде предпочитание на продукти с функция за автоматично измиване.

Цедка за икономия на вода за напояване

  Възли за хранене – те могат да бъдат специално инсталирани отделно от резервоара и служат за качествени торове, течни и гранулиран вид. Удобрительные вещество ще реагира бързо с вода в тръбите и постъпват в растенията чрез капкови глави. Съединители и механизмите за затихване трябва да се прилага в места, където тръбен накрайник.

И така, отговорът на въпроса Как да се направи автополив в страната, са достатъчно прости, така че да осигури ефективно организация на тази система, предварително да начертаем схема за парцела, изобразявайки го върху легла с растения. Това ще ви позволи да се изчисли броят на необходимите конектори и системи.

Общи съвети и насоки за инсталация на системата

Автоматизация-това е твърде сложна конструкция, което ще доведе до значително опростяване на живота си градинар. Въпреки това, при автоматизация на собствената си напояване може да бъде трудно.

Автоматични елементи на системата често включват помпи, инструменти за улесняване на регулиране на налягане, таймери, блокове за управление. Често градинари вярват изпълнението на тези възможности, професионалисти, и при вземане на решения, самостоятелна работа и трябва да се обърнете към специалист. Уверете се, че системата функционира стабилно и не даваше повреди, трябва да изпълни някои основни условия:

  Допълнителни измерване на влажност на данни на почвата. В този случай Таймер, независимо от нивото на естествените валежи, което е необходимо, за да се предотврати напукване на почвата. При инсталиране изисква конкретен план и за тази цел трябва да зарисовать схема на парцела и схематично показано местоположението на опаковки или елементи за капково.

За автоматично поливане е много важно, за да проправи тръбата

  След пълна схема на производството може да се извършва маркировка в съответствие с плана. Това традиционно се използват клечки, кабели от цветни тип. За да се гарантира, че водата ще има, за да се получи добър помпа, която може да има Вид дренаж и може да бъде снабден с осите, бутала. Изборът зависи от обема на водата, необходима за напояване.

Инсталиране на системи за автополива

Система за автоматично поливане в страната ще ви спаси от излишни тревоги за работа и функционалност.

Съвет! Не се притеснявайте за качеството на напояване в рационално настройка, всичко трябва да се случи по най-добрия начин. Но трябва периодично да се проверява и да се замени филтриращи елементи. Вие също ще изискват редовна смяна на хранителни вещества.

Напояване-капково напояване със собствените си ръце

Дъжд водосберегающую технология за поливане

  Напояване – автоматична система, често се използва за поливане на тревни площи, но този метод също е от голямо значение за собствениците на зеленчукова градина, вила, градински площи. Ако работата се извършва в автоматичен принцип, баланс между различните показатели честотата на поливане и степента на абсорбция на вода играе важна роля. Този принцип е огромен плюс – тя не нарушава почвена покривка. Заради силната струя вода остават излишни дупки, така че кореновата система има право на запазване на целостта. Важна задача на собственика на подобна система е това, което е необходимо за постигане на пълен контрол на налягането и интензивност струи, за да се избегне напукване на почвата.

За определяне на земните напояване оборудване в таблото ви за управление е необходимо да се осигури предоставяне и разпределение на напоителни системи, за еднакво подаване на вода в целия сайт.

Съвет! В случай на попълване на водата храсти и механизми дървета трябва да се определи по-горе. Важна част от цялата система са елементи на тръбата е 20 мм, а също така трябва да се обърне внимание на дълбоки клапани и инжектори. Поливането трябва да бъде еднакво, в противен случай има вероятност изсушаване или загниване на кореновата система.

Ако сте решили да направят система за автоматично поливане на страната с ръцете си, на пет минути от компетентен да отговори на този въпрос. Рационален подход ще позволи да се постигне оптимален резултат и за създаване на работеща система за качество, без много труд.

Удобен и лесен вариант за поливане на тревни площи в страната

Система за автоматично поливане в страната: основни правила и принципи на поливане

За ефективната работа на системата за напояване, трябва да спазвате някои основни правила:

  Независимо от степента на автоматизация напоителна система, не напълно да се дистанцират от процеса. Липсата на отглеждане на напояване прави процеса на минимално ефективни, а на повърхността на почвата кора, която предотвратява проникването на влага вътре. Тя трябва да бъде улеснен, защото се случва на насищане на почвата с правилните хранителни вещества. За работа на системата, е препоръчително да се използва студена вода. По-добре да се предпочитат супернатант, затоплена от слънцето вода. Това е така, защото холодовое въздействие оказва негативно въздействие върху кореновата система като цяло. Ви трябва се разпределят култури в сайта, за да се гарантира нейното разделяне на зони в съответствие със степента на влага: растения, които обичат водата, разположени от една страна, и тези, които имат тенденция да се увеличи в сух климат, от друга. Това улеснява организацията на системи за напояване.

17

  Ако напоителни работа се извършва директно от маркуча струя вода не трябва да бъде насочена строго под корен, тъй като това може да доведе до сериозно увреждане на кореновата система и да доведе до разпад. Важна роля преминава към еднаквост на напоителни полета, водата трябва да попие в почвата навсякъде. Когато възникне необходимост за задържане на влага в почвата, може да се покрие в дупка със слама. В този случай земята ще бъде по-влажен, защото ще създаде бариера, която предотвратява мигновено изпаряване влажна среда.

Съвет! Ако период на суша, поливането трябва да е обилно, но не често. Фактът, че честото приемане на течности, но неглубокими корени получаване на влагата в достатъчно количество. В края на краищата, се образува кора, която се превръща в пречка за насищане на корените с вода.

Ако сте решили да си купите автоматично поливане на страната, е необходимо правилно да се обърне към неговия избор и настройка!

17