Снегоуборщик собствените си ръце: събираме ефективно устройство за бързо премахване на сняг

Всички градинари са изправени пред проблема за почистване на сняг, тъй като се наблюдават през зимата в Русия много валежи. Това се случва независимо от региона, в къща или частен дом. И ако ние говорим за Далечния Изток, той се превръща в бедствие.

Но с лопата и търпение, сняг или част от него, така че можете да отидете на важни места на вашия сайт, може да се отстрани в продължение на дълго време. И в това се крие основният проблем — не всеки има време за това. Да, и кой иска да губи енергия върху това упражнение, почти всеки ден, тъй като валежите са във вид на сняг ще продължи през цялата зима.

Алтернатива на закупуването на снегоуборщика

И след това какво да прави — каква е алтернативата? И това наистина може да се използва механичен грънчар, но цената не е малка!

Ако цената на това устройство не е прекалено голям за вас, тогава вие трябва да разчита на собствения си ум — защото можете да направите снежна версия на най-различни битови предмети. Аз мисля, че това е трудно и вие не получавате? Погрешно — всеки може да направи това!

Всичко, което ви трябва-това е двигателят и на шнека. Сега ние ще разберете, как да направите собствени усилия грънчар въз основа на всички тези части. По принцип, това е наистина за всеки човек, но трябва да опитам, но след това ще имате чудесен помощник в борбата със сняг.

Така че сте направили всичко правилно, трябва да разберат структурата на начална версия на машини за почистване на сняг. Той няма да работи така ефективно, тъй като закупени вариант, но цената ще бъде значително по-ниски.

загрузка...

И вие можете да се заемат за известно време на въпросите за създаването му. Ако имате свободно време или няма друг изход, защото лопата е най-най-лошият вариант, както и да закупите не е възможно, то продължавайте да четете и ще научите много полезна информация.

За да започнете, проверете снимки от сняг с ръце на базата на готови модели от различни местни майстори. Сега вие знаете как ще изглежда в помощника за почистване на територии от сняг.

Откъде да започнете?

Можете да направите добър винт, тъй като той се смята за основна част от домашната машина. Ще видим, какво прави той, и че от себе си представлява. И в края на краищата вие ще можете да създадете за снегоуборщика свредел със собствените си ръце, което ще бъде в основата на вашето устройство. Той е скрит в килер и ще бъде на първо място в борбата със сняг.

Ние говорим за вал или прът, който има спираловидна повърхността, по протежение на цялата ос. Вал задвижва чрез работа лагер, при която енергията се прехвърля в спирала на профила.

Сега нека да видим какви са опциите за почистване на сняг, машини:

На базата На едностъпални свредел — се характеризира с това, че събранието на снега се осъществява с помощта на собствено въртене основен работен елемент. Този модел е подходящ за отстраняване на умерено количество на валежите

На базата На двустепенни на ротационната система е първата стъпка в формата на винт, а вторият се справят с пускането на събрания сняг с канавката, който благодарение енергия на ротора. Тази схема се препоръчва за високо количество на валежите.

Правилно, за да направите винт трябва да се разбере как изглежда тя. Създаване на рисунка или да се използва вече готов вариант, който може да се създаде настройката за качество, не се изисква.

Най-важното е да се създаде надежден режещ пръстен за свързване на вала на избрания диск. И все още трябва рамката и прикачени файлове.

Това се прави чрез набор от компоненти:

    Ламарина, необходими за изграждане на шнекового и подходящо място за настаняване за него; за формиране на рамка, ще ви се наложи два стоманени ъгъл с размер 50 х 50 mm всяка; за формиране на страничните части се използва шперплат с дебелина 10 мм; дръжки снегоуборщика е създадена с помощта на метални тръби с диаметър 0,5 инча; вала на шнека ще се формират от размера на тръбата на 3/4 инча.

Тръбите трябва да бъдат обучени, за да се определят надеждно метален размер на диска в мм 120х270 — той ще се събира сняг. В допълнение към него тръби са монтирани четири гумени пръстени с диаметър 28 мм и те лесно да изрежете с помощта на електрически лобзика. Образовани Оже ще работи на базата на лагер 205, следователно, те трябва да бъдат монтирани на тръбите.

За пълноценна работа ще трябва да:

    Изрежете четири парчета крайния желязо за образуване на дискове; да изрежете формира та половина и се огъват ги спирала; да се заваряват ги към тръбата в равни количества от всяка страна; край на тръбата да се постави лагери за закрепване на конструкцията.

За формата на рамката трябва да стоманени части, които привариваются към тях може да добавите платформа за избрания тип блок. Долната част на строителство на ски са фиксирани върху основа от дървени дъски с накладки от пластмаса, които са създадени от кутии на електрическите инсталации.

За да се разбере как трябва да изглежда така, ние препоръчваме да прегледате снимките от домашно снегоуборочных машини са доказали своята ефективност през годините на прилагане.

Как да се осигури движеща сила за снегоуборщика?

Той ще има нужда от бензинов или електрически мотор или зад трактора. Смята се, че снегоуборщик за моторни култиватор са подходящи най-добрия начин, защото в тази версия всичко е готово. Само ще се проведат инсталацията и можете да управлявате устройството. Можете да използвате три версии на конзоли за почистване на сняг:

    С твърд, въртящи се пръстени. Те ще ви помогнат да се справи със сняг, който наскоро падна и все още не успява да замръзне. На базата На окачен вариант blade е надарен с ножове. Идеален за борба със снега, който е бил известно време и са се образували плътна форма. Но ротационен снегоуборщик е най-надежден вариант. Тя помага за почистване на сняг на голямо разстояние от мястото, където трябва да се създаде достатъчно пространство, за да премине.

Има ли алтернативен вариант?

Да! Можете да създадете снегоуборщика от резачка, за да получите устройство с надеждни качества и малка цена. Ако приемем, че вече имате ненужна резачка ви всъщност няма какво да се инвестира. Това е по-малко усилия и време.

Помислете за предимствата на този вариант снегоуборщика:

    Достъпната цена на продукта, а ако не трион, а след това можете да си купите по-стара версия в работно състояние за не по-голяма цена от някого с ръце; голямо влияние образовани система за борба със сняг; лесен производство на основните компоненти на апарата на базата на материали, на разположение на почти всички собственици на вили или на частни домове.

Важно: единственият недостатък на тази конструкция е невъзможността за създаване на самоходна модели.

За да го накара да работи, трябва първо да направите свредел, като това е направено, ние вече сме описали. След всичко, просто трябва да изключите двигателя от вашата версия на триони и да го комбинирате с винт.

Капацитетът на продукта ще зависи от възможностите на двигателя. Препоръчително е да изберете юркий съм виждал добри показатели, че това е достатъчно, за да се бори със снега.

Че ако има машинка за подстригване, може да се превърне в снегоуборщик?

Да, това е възможно, но има някои нюанси. Модели с извити мряна чрез предаване на въртене с помощта на стоманена на въжето и ще се провали, защото те имат недостатъчен капацитет.

За да се създаде качествен снегоуборщик от машинката ви е необходим продукт пряка мряна основа на редуктор и жестока версия на вала, тъй като тази схема осигурява достатъчно мощност.

Сега да разгледаме етапи на работа за създаване на работна снегоуборщик:

За да създадете калъф, можете да използвате малка метална бъчва. Около 15 см от дъното се нарязва, след това в центъра да пробиете отвор за обслужващи части на предавката. Край предвидят отвори за закрепване на щит до редуктору преди да го инсталирате, за да е всичко точно съвпадна.

От страна база (бъчва) се добавят отвори квадратна форма, приблизително 10 х 10 виж Те са необходими за отстраняване на снега.

Трябва да се създаде четири метални остриета около 25х10 см за закрепване на автомобил с машинката.

Елемент за количество сняг е лесно да се направи на части, останали от багажника. Трябва да се намали правоъгълни ленти с размер 15х30 виж

Този елемент на огъването и приваривается към нея накланя на страни, които ще ви помогнат да създадете правилната посока, за да се отървем от събрана маса от сняг.

Направи острието с парче метал с размер 30 х 40 виж ръба на разреза плоча трябва да се наведе, за да формират страни с височина 2 см.

Тунел за отстраняване на сняг приваривается до дупката се подготвят за този процес. Острието се закопчава отдолу. Редуктор трябва да бъде укрепен с помощта на болтове, и ротора се създават с помощта на нож на машинката.

Сега вие знаете как да направите няколко възможности помощници за борба със зимни валежи. За създаването им. ще ви трябва малко време и подходящи материали, както и процеса на монтаж не е много по-трудно.

Снимка снегоуборщика със собствените си ръце