Стая с камина – съвети за подобряване на

Трудно е да се спори с твърдението, че залата е сърцето на дома. Тези къщи гостите са шумни и тихи срещи, децата си играят. Не е чудно, че точно на номера, който искате да придадат още по-голям комфорт. Един от начините за това е монтирането на камини.

Характеристики и предимства

Камина по чудо се променя атмосферата и настроението в хола. И за радост на всички фенове на този уютен и топъл елемент от интериора, инсталиране на камината в частен дом и апартамент. Въпреки това, трябва да се помни, че истинска камина с фурна, подходяща само за частни и градски къщи, но изкуствено и фалшиво-камина с удоволствие ще зарадва жителите на метрополис.

Които искат да се създаде камина в хола, трезво оценка на наличното пространство. Според дизайнерите, камина обичат свободата и изглежда по-хармонично. И камина в класически английски стил изисква правилното подреждане на мебелите в стаята. Това трябва да бъде ъгъл, образуемый кресла, люлеещи се столове и малки диванчики. Камини в хай-тек стил или модерен, и това правило не се прилага, защото често на мястото на инсталация се превръща в център на стаята.

Друга особеност на инсталиране на камината в залата-това е мястото му в стените. По този начин, вие не можете да поставите камина от външните стени на дома си, ако, разбира се, не става дума за фалшиво-камини. Модел е предназначен не само за красота, но и за топлина трябва да стена, перпендикулярна на прозореца.

Предимства на камината в стаята е очевидна:

    приличен външен вид; допълнителни места за паркиране; възможност за използване на портала като рафтове; добавянето на определен стил в интериора.

загрузка...

Камина може да обнови стаята без много разходи, в края на краищата, ако искате, можете лично да се създаде фалшиво-камина, направи уникална тапицерия и облицовка.

Разновидности

Разнообразие от съвременни камини въображение. Условно те могат да бъдат разделени на следните групи:

    вид гориво (дърва, газ, електрически бойлер, въглища); функции (декоративна, за пълно и частично отопление); площ (мини-модели камини с внушителни размери); местоположение (ъглов, с монтиран на стената, вградени).

За частни къщи, най-добрият вариант ще истинските камини, към който се отнасят дърва, въглища и газ модел. Електрически нагревател ще допълнят интериора на залата в апартамента. Трябва да се каже, че висококачествена тапицерия от изкуствена модели не изглеждат по-лоши, отколкото тези.

Моделиране на изгаряне може да се случи по няколко начина:

    на дисплея; вентилатор движи кърпа пламък; ефект на изгаряне се осъществява с помощта на осветление.

Някои электрокамины допълнително оборудван с високоговорители, които предават една незабравима пращене изгаряне.

Камина, който е нещо средно между естествени, така и изкуствени, се нарича продукт. Нейната особеност е, че може да се инсталира дори и в центъра на стаята или на рафт в близост до дивана. Този оригинален модел е на разположение с горива от захарна тръстика, царевично нишесте и захар от захарно цвекло. Проверени топлоустойчива стъклена огън, когато той изглежда напълно реално. Включването става чрез piezosurgery уред или дистанционното управление.

Както виждаме, дори и в хола на жилището вие лесно можете обаче да зададете камина, много спирки цена на повечето модели. Въпреки това, дори и инсталиране на камината може да спестите значително от бюджета, чрез създаване на собствен фалшиво-камина. Този вид на фурната и могат да бъдат изработени от различни материали, като например гипсокартон или пяна. Точка на печката, украсете с високи свещи, сладки спомени, и в Новата година с магазин за подаръци.

Как да се украсяват помещението

Освен всекидневна с камина трябва да бъде биологично. За постигане на хармония във всяка информация, можете да се обърнете към Днес модни стилове, като към познатата тема аксесоари за интериора, нови тапицерии и характерни цветове стил.

В стил „прованс“

Прованс – стил на френската село, където всеки дом е лесен и е много сладък жалба пред апелативния без резки акценти. Цветовата гама стил – пастелни, щампи и доминиран от флорални мотиви. Въпреки това могат да бъдат и живи вкрапления портокал, лавандула и тюркоаз, например, тези тонове могат да бъдат изработени пердета и мека мебел.

Камина трябва да отговарят на установения стил. Неговите ярки цветове в комбинация с отделочными материали, като тухли и естествен камък създават меко рамкиране на залата. Повърхността на камината трябва да бъде матово. По този начин, можете да използвате специално состаренный керамични тухли.

Как да аранжирате мебелите в дневната с камина, запазвайки стил? Това е достатъчно, за да поставите плетени мини-дивани и фотьойли, като ги изпрати в посока на камината. Стени около мебели стоят не.

Портал камина и пещ, повдигнати на камина или маса може да бъде и стилно допълнение, с помощта на букети лавандула и свещи. Полилей може да се превърне в ярък знак за стил, ако е изпълнена под формата на бяла клетки на птици.

В стил „хай-тек“

Високотехнологични разлика от традиционните стилове. В хола на тази тема, има само модерни мебели, таван с ярко осветление. Цветова палитра от черно, бяло, пясък нюанси умело контраст с ярки петна от червено на цвят.

Разбира се, камина в този стил не може да бъде класически, П-образни портал. Тристранен камини правоъгълни, сферични и пирамидални форми, могат да бъдат в средата на хола. Като на финала се използват метални пластини с оригинална форма, или са асиметрични на пода.

В английски стил

Английски стил, създаден за ценителите на високо благородство и щедрост. В такъв хола е приятно да прекарват време в четене на книги или в разговори с близки приятели. Всичко тук говори за спокойствие и комфорт.

Основните елементи на интериор:

    камина; столове; масивна маса за хранене, или бюро; мебели от тъмно дърво; библиотека; тежки завеси.

Задължително условие за използване в стаята е голяма и истинска камина, тук е същността на правото на финала и форма. Най-доброто решение за изкуствен камината ще завърши дърво или фурнир, изкуствен или естествен камък. В стил „прованс“, Мебели трябва да се обърна към камина.

Как да направите със собствените си ръце

Декоративен или изкуствена камина може да се направи със собствените си ръце, дори и без специфични умения. За основа имате нужда от метален профил, гипсокартон и свободна стена в зала. Обикновен камина може да бъде лесно събрана директно на стената, в ъгъла напротив.

Метални профили постоянна основа, утвърдени мостове, които впоследствие се покриват от гипсокартон. В горната част На конструкцията, трябва да се затегне рафт с подходящ размер, за да се даде на огъня сила и възможност да го използвате за съхранение на сувенири и статуи.

За създаване на фалшиво-камини се използва обикновен картон, а понякога и тухла. Всяка повърхност може да се залепят самозалепващи се тапети, които имитира тухла, течни тапети, мазилка и барелеф.

Трябва да се мисли за имитация на огъня. Най-лесният начин да се сдобие с електрически уред с пламък. Ако бюджетът ви е ограничен, Можете да използвате шаблон на огъня, като го поставите от вътрешната страна на фурната. Внимателно изглеждат свещи в пещта с огледални. Дори един обикновен светлина, затворени в прозрачни филм в камината ще има ефект магическо сияние.

Интересни решения в интериора

Ако сте собственик на селска къща, Хиляди идеи за камината ще създаде уют във всяка стая. Така, камини, широко се използват за бани. Нещо като камина, с луксозно модел от тухли, или „див камък“, допълват широка дъбова маса и столове, изпълнени в същия стил. В тези условия, е лесно да се отпуснете след посещение на парна баня и да говоря с него.

За да се подчертае, състоянието на домакин ще бъде банкетна зала с камина. Модел на камината трябва да се избират в зависимост от площта на помещението. Така, в стаята за гости, така че е лесно да се разположат голям камина през цялата площ на стената. Маси, дивани и столове трябва да бъде в област, да се запознаят с камина. Дивани могат да стоят перпендикулярно на структурата.

Всяка камина или избраният зала оживява от присъствието му, изпълнен с топлина и хармония. Собственикът на камината е не само господар на стилен интериор, но и истински собственик на къщата.