Стил на решения за всекидневната с камина

Хол винаги е била сърцето на дома, в който се преплитат комфорт и топлина. В тази стая домакинства ще се съберат с приятели, да прекарате свободното си време и да се отпуснете след натоварен ден. Хол с камина, ще поддържат уютна атмосфера и наслада на своите собственици по всяко време на годината в компания с чаша кафе или добра книга. Днес дизайнерите са готови да предложат на всички, които желаят огромен брой решения за интериора, като се позовава на вкусовите предпочитания и финансови възможности. Разнообразието от възможности ще ви помогне да изберете желания дизайн за всички.

Интериорен Дизайн и зониране

Ако мислите за интериорния дизайн и зониране, най-добре е да се оборудват портал в хола, която е с площ от повече от 20 квадратни метра. Такива скъпи и стилни всекидневни изглеждат, но в малко пространство може да се създаде уютна атмосфера.

Малко

Собствениците на малки дневни често задават въпрос, занимаващи се с теми поставяне на камина. За по-малки стаи с камина в стил минимализъм. Най-добре да купите електрическа или газова камина, която не е много голям размер и модерен вид. Не забравяйте за вентилация на помещенията, тъй като портали изгарят голямо количество кислород.

Малка всекидневна с камина ще бъде страхотно, ако в стаята няма излишни детайли. Поставете портал за телевизор, така и като елементи са били в центъра на вниманието.

Дневна-трапезария

Стая, обединяване на хола и трапезарията-най-доброто място, за да се установи истинска камина с жив пламък. Много хора в допълнение към камина оборудване барбекю. Може да бъде оборудван с вътрешен електрическа портал, който имитира живото пламък. Стил минимализъм е идеален за този вариант. Не ви е необходимо разрешение на контролния орган, както и оборудването на помещенията дымоходные канали.

загрузка...

Изглежда страхотно класически интериор, който съчетава в себе си строгост на формата и неутрална цветова палитра, корнизи и незабележими елементи лепнины. Облицовка на камината се извършва с помощта на порцеланови или метални, бетонни настилки.

По стълбите

В хола, стълбата ще изглеждат страхотно с камини, защото те са много ефективни. С помощта на този портал вие ще можете да създадете атмосфера на филма, който съчетава в себе си не само приятен и атрактивен звук потрескивающих трупи.

Преди да започне проектирането на интериора, трябва да излезе с подробен устройствен план. Изберете водещи стил на живот, след което изберете правилната стълба.

С еркер

Еркер се нарича изпъкналата част на къщата, която се отнася до вътрешната част на хола. В повечето случаи, Екер живее и е печелившия елемент в интериора.

Независимо от вида на камина в хола, в стаята трябва да се изготви в неутрални цветове. Като украса се използват само природни суровини, като например дърво или ратан, заедно с по-скъпи дамаски.

Всекидневна-спалня

Всекидневна-спалня перфектно семпло декорирана камина. Този стил ще се впише идеално в интериора на помещението. Можете също така да се прилагат дълбоки естествени цветове за портала, което допринася за спектри на всеки дизайн на помещението и подчертава камина като тъмни контрастни петна по фона. Ако камината има издатина, може да се използва като седалка. Малка ниша може перфектно да се справят с ролята на поленницу.

Правоъгълен

Идеален за всекидневна площад, когато ширина и дължина стаи имат същите размери. Въпреки това, тези стаи се срещат рядко, затова трябва да се научите равномерно запълване на наличното пространство. Можете да изберете всякакъв вид на камината, който ще изглежда чудесно в центъра на една от дългите страни.

Задължителен елемент на меки мебели е една от областите, които трябва да бъдат настанени в една стая е правилно. Ако стаята ви е достатъчно площ, можете да поставите мебели в центъра на хола.

Библиотека

Хол с библиотека все още е много популярен. Интериора се използват дървени портали от затворен тип, които са вдлъбнати в стената. Като украса се прилага дърворезба. Като правило, такива портали се намират в сградата на Централната библиотека.

Не забравяйте за мерки за пожарна безопасност:

    спазвайте минималните разстояния между стените на кабинета и камина; използвайте изолационен материал около комина и портал; инсталиране на камината в хола с библиотека трябва засмукания въздух необходимия размер.

За такава стая ще отговарят на строг аристократичен стил, с ламперия от дърво скъпите породи, часа на стария тип, изискани аксесоари за камина.

Където

Специалистите не препоръчват да инсталират камина, близо до външната стена, тъй като топлината ще излезе навън. Ако мислите, къде да поставите камина, има някои правила:

За да се гарантира защита на конструкции от температурни промени, изолира цялата стая, заедно с прозорци и врати. Не трябва да се монтира портали в близост до стълбите в антрето.

Съществуват няколко възможности за поставяне на камина в хола.

Ъгъл

Ъглов тип настаняване ще отговарят на вкусовете на собственика на малък хол. Тези портали са предпочитан елемент от декора, който е удобен за почти всеки стилевом решение.

Стени

В стената камина-това е традиционен вариант за настаняване. При създаването на портала трябва да сте наясно с две важни условия:

Модел с открит пламък не може да се поставя близо до дървени предмети. Инсталиране на каминных топок близо до външната стена също не е желателно, тъй като всички топлината ще излезем навън.

Между прозорците

Най-ефективният метод за пускане на камината, между прозорците. Трябва да се отбележи, че в този вариант има недостатък: загуба на определено количество топлина за отопление на външните стени. Този фактор лесно се премахват, топлинна изолация на парцела.

Най-често портал се монтира между двете големи френски прозорци, тъй като той изглежда впечатляващо. Предни и настройка на ъгъла на портала между прозорци с различни размери, също са приемливи.

В хола

Камина, който се намира в центъра на стаята, наречен остров. Това е най-ефективния вариант за пренос на топлина. Практичност инсталация в хола ще зависи от големината на самия строеж и на помещението.

8 снимка

Видове камини

Не толкова отдавна, камини и стълбища, са само собствениците на недвижими имоти. Днес почти всяка съвременна всекидневна може да инсталирате камина и стълбище. Има различни видове камини: на дърва, газови, електрически и други варианти, които са подходящи за всеки интериор в дома ви.

Продукт

Камини са идеални за собствениците на апартаменти. Те изпълняват своята работа с биоетанол, който се произвежда от естествени съставки и е напълно безопасно за човека. Тези портали да не изпускат дим, затова те са идеални за градска среда. Наред с това, когато изгори на етанол се образува въглероден диоксид, така че при инсталирането на уреда трябва да се внимава за качеството системата за вентилация.

Тухла

Тухлена камина-това е класическия вариант. Всяка всекидневна ще изглежда добре модели от червени тухли с отличителен бели шевове. Монтаж на полицата на пещта ни връща към времето, когато портал служи в ролята на отопление. Тухлена камина чудесно ще се впишат в класически интериор.

Чугунен триъгълен

Днес тристранен чугунени камини са много популярни, защото те притежават високи естетически данни, както и добри характеристики от техническата страна. Такива проекти ще дизайн хол и направи изключителен интериор. Задайте своя дом или апартамент такава портал вие ще можете да добавите нотка на оригиналност и неповторимост.

Без комин

В състава на камина без комин разполага с модул на гориво и декоративен корпус, който е направен от метал, керамични материали или камъни. Тези камини могат да бъдат затворени и отворени. Като изолация щитове, изработени от устойчиви на топлина стъкло. Горивните камери са представени под формата на горелката газова блок.

Съвременни тенденции в дизайна

Хол с камина съчетава в себе си много съвременни тенденции. Можете да създадете стая, в сдържан, елегантна класика, или изберете стил хай-тек. Някой, като електрическа камина, който изглежда страхотно на фона на топлите тонове на мебели от масив.

Можете да изберете абсолютно всеки дизайн за хол с камина, въз основа на личните си предпочитания и възможности.

Мебели

Мебели около камината трябва да бъдат разположени с оглед на това, че всеки човек може да се насладите на пламък. Най-подходящи за тази паралелно разположение, когато преди диван и два фотьойла. Между тях може да се постави на масичката за кафе в малка височина, на която ще застане чаша кафе и списания.

Често собствениците се поставят живеещи в близост до портали, столове, камина, който се подчертае максимално удобство. Ако поставите странично стол с камина, пламъкът ще бъде приятно топло ви.

Декоративни елементи

Ако искате да запазите свободно място в помещението или да се пресъздаде определен тип интериор, трябва да разбера как може да се комбинират с камина и други елементи на декора в хола.

Ако вие не знаете какво виси над камината, картини или рафтове за книги ще се превърне в чудесен вариант. Наличие на огледала или плазмено табло също така ще изглежда добре.

За тези, които не знаят, че да се постави на камина, интериорни дизайнери препоръчват да се разгледа възможностите за семейни снимки, оригинални аксесоари. Можете да заложите на колона рафт, домашния си телефон, както и друго оборудване.

Тавани

Ако искате да поставите в хола, камина, ще ви се наложи obratiti отделя специално внимание на силата и височината на тавана. Да се внимава за здравината на пода и стените, и противопожарна безопасност на помещенията. Ако в хола има фалшиво-камина, височина на тавана не е от значение. Като дизайн чудесно се вписват във всеки интериор.

Завеси

Хол с камина ще отговарят на различни варианти на щори е в зависимост от интериора. За стая с котви могат да бъдат закупени на въздушна тъкан, английски стил, в подкрепа на тежки тъкани. При инсталиране на камината не забравяйте, че живият огън не трябва да се поставя близо до прозорец.

Картинки

При избора на тапети, запомнете: колкото по-нисък таван, толкова по-малка площ на стаите, толкова по-леки тапети, трябва да бъде избран. В просторна дневна, напротив, ще изглеждат наситени цветове на тапетите.

Огледало

Традиционно, на огледалото се намира над камината. Тази традиция идва от древни времена, когато Мантел е взел участие в подсвечниках. Пожар от свещ се отразявал в огледалото, и за умножаване на огън, светлина разлился за хола.

Сега свещи се използват рядко, но огледалото отразява светлината от полилеите, като по този начин увеличава количеството светлина в стаята.

Осветление

Ако сте решили да поставите камина в хола, трябва да се вземат предвид осветление на стаята. Моля, обърнете внимание на свещи, украсени с полилеи, лампи. Изгодно изглежда камина и шик, настолни лампи, които приличат на свещници от бронз.

Стилове

Както вече бе споменато, камина ще изглежда страхотно във всеки стил, само трябва правилно да го изберете.

Класически стил се намира на върха на популярността. Характеристики на интериора включват луксозни нюанси във всичко. Ако сте решили да изберете интериор, използвайте само висококачествени довършителни материали, скъпи мебели. Килим и огромни полилеи чудесно ще се впишат в хола.