Стилове на озеленяване в сравнение оформлението на сайта, оценка на различни стилове и тяхното приложение

Разнообразни ландшафтни стилове невероятно. Изборът на проекти трябва да се подхожда правилно, за да се цялостната картина на градината парцела от хармонично. За това, за да го направи по-лесно да се определи дизайн на градината, трябва внимателно да проучи видове и снимки на съвременния стил на озеленяване.

Японски

Един от основните елементи в Японската градина от камъни. Де ги в този случай, не е само дизайн. Те се използват, за да придадат на градината значение, тъй като Япония е в района на заимки се използва за философски размисъл и хармония с околния свят.

В допълнение към голям брой камъни, на тази конструкция предполага наличието на маломерни флора, езерото и пътеки. Прилагат Японски стил, не трябва да имат повече пространство.

загрузка...

Отделен вид альпинария, който представлява малък парцел, който е изпълнен с камъчета.

Английски (инфинити)

Тя се характеризира с простота и естественностью. С английски стил в дизайна не включва използването на фантазийных елементи. Да се направи площадка за този дизайн трябва да отговаря на естествения ландшафт. Той трябва да създаде романтична атмосфера елфи от 19-ти век.

Намесата на човешки ръце в дизайна на сайта не трябва да изпъква. За разлика от обикновената градина, обзаведен е в английски стил, представлява най натуральность.

Сред основните характеристики на своя инфинити стил в дизайна са следните:

    Външен вид трябва да създаде впечатление за липса на намеса на човешки ръце. Препоръчително е да се използват виещи се каменни пътеки и езера. Тревата постоянно подстригана. Този вид регистрация се прилага върху частна земя с площ не по-малко от 12 дка. За съжаление, собствениците на териториите на малка площ, не можете да направите парцел на английски маниери. Трябва да използвате зелени и сребърни цветове във всички елементи на екстериора. Тези често използват вертикално озеленяване на фасади на къщи и огради. Пространството е заобиколен от буйни цветя и растения. Вид на ландшафта предполага използването на хвойна, туи или чемшир. Пътеки от дома е необходимо да се организира естествени материали. Това може да е дърво или камък. Добра тема екстериора може да се превърне в малко езерце с мостче и водни лилии, а също и пейки и беседки от естествен материал, свързан с лозата.

Като правило, в дизайна на съседни територии в Англия се използва внимателно красиви тревни площи, водни растения и малка тераса.

Редовен (класически)

За това древните египетски символи на стил плавни линии, строг вид на сградата и на големи пространства. Също така той се позова на френски, архитектурни и класически. Редовен стил е използвано за първи път във Франция по време на царуването на Луи XIV.

Основната идея на дизайна е организацията на Флора и да се подчини на мъжа си.

Използва се при извършване на фонтани и водни басейни кръгла или овална форма. И всички дървета и храсти редовно да се подстригва под геометрична форма. Този вид дизайн се превърна в основа за модерното хай-тек.

Държава

Страната в момента са много популярни. Така че широко разпространение е получил благодарение на опростен дизайн и натуральность. Това е присъщо на липсата на ясни линии.

Когато сграда в стил рустик, може да се прилагат свобода на фантазията. Най — важното- в крайна сметка това трябва да е на градина, колкото е възможно по-близо до селското тип.

В дизайнерски стил кънтри има редица особености:

    Зона. Размерът на терена е без значение. Важното е, районът е подходящ за отдих и градински работи. Използването на екологично чисти материали: дърво, лоза, камъни. Засаждане на овощни дървета и храсти: ябълка, череша, касис и т.н., Декоративни елементи. В дизайна можете да използвате жив плет, кладенци, пейки и т.н., Ако планираното развитие на водния обект, трябва да се прилага максимална автентичност (например, малък воден обект, обрасли с тръстика).

Прованс

Прованс е идеален за всички любители на класически и прагматизъм. В него се съчетават елементи на селски дизайн и атмосфера на Франция.

На места в стил прованс не трябва да се използва, прости линии. Напротив, в проекта е добре дошъл един вид небрежност. Можете да използвате предмети, с неправилна геометрична форма.

Също така, включително и пейки, занаяти, дырявых кошници и колички, обзаведени в старинен стил. При проектирането на сайта е добре да се определи разположението на елементите на декора.

Що се отнася до флора, то е необходимо да се използват много видове растения и дървета с ярки зеленина. Цветята трябва да са цъфтящи и ярки. Също така приветстваме дисплей каменист пътеки.

Минимализъм

Този проект съдържа същите основи, както и интериорен дизайн. На първо място, използването на прост, кратък начин. Странно е, но издава парцел в минимализме доста трудно, тъй като дизайнер-това е задача, с минимално използване на декор, за да увеличите идея.

Минимализъм може да се прилага върху парцел от всякакъв размер. В този случай трябва да използвате елементи на зониране. Минимализъм предвижда използването само на прости и плавно очерченные линия.

Какво точно ще даде голям брой битови помещения. Но различни дворове, стълбища и подиума ще изглежда елегантно в този дизайн.

Що се отнася до цвета, минимализъм приветства пастелни цветове, а също и каки и сребро.

Не е важно какви материали ще бъдат използвани в дизайна на градината. Можете да използвате както изкуствени, така и естествени продукти.

Въпреки това, сайт дизайн, трябва да използвате само един вид материал във всички сгради. Тоест, ако аз бях тухла, всички беседки и начин трябва проектироваться от този материал.

Специални изисквания към избора на растения и дървета в минимализме не. Могат да бъдат засадени плодородни дървета или върба и бреза. За украса може да се използват големи метални перголи или огледални обекти. Ако е планирано изграждането на язовир, тя трябва да бъде правилната форма.

При извършване на приусадебной територията, може да се прилага комбинация от стилове, както и сливане на различни конструкция трябва да бъде много внимателно.

Във всеки случай, ако искате да използвате елементи от определен тип, съчетавайки ги с други елементи, те трябва да бъдат използвани само в една част на обработваема земя. Във всеки случай, подобрения в градината се предхожда от щателно и внимателно планиране.

Снимка стилове на ландшафтния дизайн