Стропильная система: всички видове и схеми. Избор на оптимален вариант на покрива на частен дом

Покривът предпазва помещението от различни природни явления. Той е основен елемент при изграждането на частна къща. Стропильная система-това е носещ скелет на покрива, който е с по-голямо тегло и натоварване на вятър, сняг, рамка. За да се избегнат проблеми по време на работа — покривът трябва да бъде сигурна и силна.

Стропильная система е основна част от покрива, от него зависи силата на най-покрив, устойчивост на атмосферни промени. Дизайн се отразява на формата на покрива и на плана за частни домове, а също и информация, които ще бъдат използвани.

Системата за свръзка, която изпълнява сам, често от дърво, но понякога използването на други покривни покрития. Преди да инсталирате системата за свръзка със собствените си ръце трябва да теоретично добре подготвени.

Покриви и покриви

Важно да се прави разлика думата „покрив“ и „покриви“. Покривът се състои от греди, покриви, изолация на части, предпазва къщата от горе. Греда — греда, която създава наклон, носеща система скатной на покрива.

загрузка...

Покрив-това е горната обвивка на покрива, която е направена от различни строителни материали. От покрива зависи надеждност и практичност използване в дома.

Системни изисквания

За ефективно монтиране на системата за свръзка трябва да се действа по определени правила, без които проектът не бъде практичен.

Специално внимание е отделено на надеждността на системата, която трябва да издържат на пълно натоварване. За да проверите стропильную система на якост трябва да е груба оценка.

Второто условие-твърдост. Система на покрива на сградата не трябва да бъде силно сгхг. Стропильная система не трябва да имат голямо тегло на натоварване върху основата и стените трябва да бъдат минимални. Като основен материал най-често избират дървен материал, тъй като тя е сравнително по-лесно, с други материали и е доста траен.

Също така важна характеристика е изборът на материал за покриви, който не трябва да бъде тежко. Сега по-малко да изберете плочка, която е изработена от керамика. За този материал на всички елементи от конструкцията на дома трябва да бъдат добре укрепени.

Дървената конструкция е изработена само от висококачествени суровини. За извършване на основните елементи, като се използват дърво на 1 или 2 клас. Иглолистни дървесни видове най-често се използва за монтаж върху наклонени покриви. Тази порода дърво съдържа катран, а това означава по-малко гние.

Бъдете сигурни, да се използват антисептични преди започване на работа. Това ще помогне да се избегнат различни проблеми. Най-често се купуват дърва за огрев в северните региони. Такова дърво се смята за най-добрата.

Елементи на системата за свръзка на покрива

Конструкцията на системата за свръзка се състои от различни елементи. Основни компоненти на покриви: склонове, корниз и караш. Топ елемент на покрива е прищявка. Свеса (корниз) – е най-ниската елемент, рампата се намира между стряхата и коньком. Що се отнася до система на покрива ще включва структурни елементи.

За носещи елементи на системата за свръзка включва:

Мауэрлат — това е основата за определяне на гредите му са поставени по периметъра на стената. Това е заложено, за да сте сигурни, че натоварването е еднакво. За направата на мауэрлат иззети лесоматериалами 20 см*20 cm или 15 см*15 см (за по-малки сгради).

Наклонени греди, на които се предава натоварване от покрив, вятър и сняг дизайн е мауэрлат свръзка на краката. Те най-често са закрепени от морско конче карнизу.

Лъч, при който детайли греди на покрива. Диаметър на бягането се отразява на преминаването му, често се приема 20*20 виж

Също така покрива дървени покриви включва: подпори, стълбове и затягане. Основната им функция е намаляване на выраженности основни елементи.

Елемент от системата на покрива е стропильная. Част от този дизайн се предлагат: стягане на греди, стойки, дистанционни. Фермата е изградена във формата на триъгълник, така че тя разполага с добра стабилност.

Възли за свързване на системата за свръзка такива категория: домакин мауэрлат връзка и краката, възел, свързване на елементите дървена рамка и крака.

Начин за свързване и мауэрлат гредите на подвижен и твърд.

Това не винаги е възможно да се прилагат и в остри завои, поради влиянието на околната среда дървени елементи, изложени на деформация и прилагане на строга система за връзка наслонных не винаги е уместно. За да се построи наслонных гредите с помощта на система от плъзгащи се ъгли.

Наличието на чертеж на системата за свръзка, където всички елементи от конструкцията, ефективно помага в работата над системата.

Форми на покриви

Покриви на скатни покриви от тези форми:

    наболело; двускатная; шатровая; разби.

Когато стропильная система односкатной покрив се състои от прост дизайн, нейният наклон е 14-26 градуса, а след това наслонные гредите разчитат на носещи стени.

Покривът двускатная стропильная система трябва да бъде с наклон до 60 градуса.

Покрив с вързопи на бедрата системата за свръзка същото трябва да бъде наклонена на 60 градуса. Този вид покрив е по-сложно при инсталирането, но разходите ще бъдат много по-ниски, тъй като предната стена липсва. За монтаж на бедра на покрива използват покривни и наслонные ребрата.

В мансарда(ломанная линия) образува покрива мине, да направи 10 м, а на долната повърхност на покрива под ъгъл 60 градуса, това позволява увеличаване на площта на тавана. Участъка между външните страни на стените по препоръка на не повече от 10 метра.

За дизайна на мансардни покриви, най-често използваните части на връзката. Основните функции на части за свързване:

    софтуер за предаване на товара в правилната посока, за да издържат физически натоварвания предоставяне на гаранции работа

В момента се използва за свързване на елементи в строителните материали, ферменной дизайн: пръти, метални табели, болтове, винтове.

За закрепване на детайли, които са изработени от суров дървен материал често се използват шпилки или болтове.

Система за вентилация на покрива

От топло помещение на тавана е много често, поток на водна пара, която създава кондензация на повърхността на покрива. Страдат от кондензация на дървени детайли и топлоизолация.

Вентилация направите за премахване на влагата в свръзка система, и на тавана.

Водна пара, която идва в Тавана трябва безпрепятствено да излезе през прозореца и специални отвори, което правим прищявка на покрива.

В домовете, където с помощта на плосък покрив и таван помещение с вентилация.

Полагане на покрив на покрива

Скатные покрива с твърди корици (асбестоцементный лист, полимерна или керамични плочки, профнастил поцинкована и т.н.) или меки материали (Чакъл). Често твърд материал, монтирани върху дървена рамка.

Твърди листа покриви най-често се поставят на обрешетку от дървени греди

При инсталирането на всяка система на покрива лично задължително трябва твърдо се установи на всички възли и съединения. Важно е да се направи не само най-подходящия кадър, но и практично, за да изберете материал за покриви. Покривът е основната защита на дома от различни неприятности.

Снимка на системата за свръзка