Сухо поточе 75 снимка стилни идеи за декорация на градината си ръце

В последно време ландшафтен дизайн са започнали да използват източните идеи и постепенно те са се появили на нашите крайградски райони в близост до градски къщи. Става въпрос за суха Creek-това е предмет за украса на вашия собствен площад работи.

Днес озеленяване изисква все повече и повече хора се опитват да вървят в крак с модата. По този начин, моделиране на пресъхнала рекичка с цветя и камъчета вляво от пътя.

Произходът на сухо поточе и защо е необходим

Жителите на Япония в градините да се създаде дух на самотата. Такава спокойна атмосфера се отразява на общото състояние и никак не се напрягаше. Но нашите хора не са свикнали със законите на Изток, ние не можем да видим у дома Източник на света.

Но имайте предвид, без умения и планиране на работата ненужни и не са красиви елемент в градината. Нека анализираме всички етапи на създаване на сухо корито със собствените си ръце.

загрузка...

Изберете правилното място

До най-малките детайли опознаването на територията на страната. Има разбира се и недостатъци, които трябва да прикрият това ще помогне визуално каменистому поречието. Сухо поточе в градината е не само украса на градината, но и визуално увеличава чрез споделяне между функционалните области.

Първата и най-важна стъпка

В началния етап, трябва да начертаете граница украса. Рисуваме контурите на пясък — моливи не са полезни. Не забравяйте, че колкото по-стръмен и неестествено създава поток, така че, естествено, той ще се появи в потока. На стартова позиция на хълма.

Дълбочина на коритото

Тук фокус ширина 1: 0.5, ако тя е на 1,5 м, дълбочина – 0,75 cm в случай, че ширина 1 м, дълбочина – 0.5, вижте в тази статия ще намерите снимка на сухо поточе. Те са по-подробно стъпките, които трябва да се изпълняват правилно за постигане на най-добър резултат.

Изкопаване момент

Не се колебайте, налетайте, само си спомням, че на стена в ниша трябва да бъде под ъгъл по-малко от 50 градуса. По време на изкопни работи се откажат от плевели, за предпочитане с корени.

Дренаж „суха“ езерото

Бетон, разбира се, няма да стане. В нашия случай всичко е много по-лесно, закупени в магазин, някакъв плътен материал, например пластмасово фолио или картон.

В долната част на дисплея

Изсипете слой чакъл или глина, около 7 см и се поръсва с пясък. И сега започва всичко интересно — започват да се камъни.

Камъчета, паветата, камъни…

Размери материал е подходящ вече са различни, и двете малки, големи сте тук включите въображението си. Голям, среден камъни, с малки камъчета в сиво – син оттенък.

Създаване на дизайн на сухо поточе може да направи ефекта на акварел камъни с лак или специален син или синя боя, която в тъмното блести.

Изкуствено езеро с мост

За изграждане На мост над рекичка, ще се вземат само от естествено дърво. Ако в двора има празен дневник на това, което ви трябва.

Не харесвам този вариант, може да се направи преход със собствените си ръце. Както може да се остави колкото е и на повърхността разгражда камъни.

Крайбрежните водни растения

Важното е да не се прекалява с декоративни елементи, в противен случай алея. Да се разгледа състава на почвата, притока на естествена светлина и индикатори за влажност. Използвайте за засаждане на цъфтящи сортове почвопокровных.

Ако искате да растения цъфтят, да ги избере в сини, виолетови цветове. Изглежда добре в непосредствена близост до рекичка, звънци, ириси, Лобелия, флокс шиловидный, зеленика, момина сълза, всички видове влечуги трева и много други. При оформянето на дизайна на сухо поточе трябва трева, бамбук и тръстика.

Създаване на диворастящи храсти на брега с вече изброените растения. Техните сочни, дълги, ярко зелени листа свърши работа 100%.

Ако плановете резервоар големи размери с игли, на скалист бряг, засадени видове хвойна, джуджета малки бор, смърч и ела. Тези растения е добре да оцелеят в почвата пясък.

Внимателно изберете нискорастящи храсти. Не създавайте себе си излишни проблеми, след падане, храсти хвърли листа, и ще трябва да ги събира, без прекъсване, те се заби в камъните, и то не без прахосмукачка. Ако има такова чудо на техниката под наем, а след това безопасно засадени cotoneaster и берберис. Те ще оценят красотата на няколко сезона, привличане на вниманието на други хора. Специални деца на същата възраст, се считат като: Лилия, Нарцис, Лале, Зюмбюл.

Озеленяване и сух поток

Не забравяйте, че при спазване на правилата и етапите на създаване на „сух монтаж“ вие със собствените си ръце да се превърне вилен имот в едно райско кътче. Не се страхувайте да се грижи за Брук, не би било трудно, а дори се чудя – на бъдещето.

Разбира се, растението трябва да бъде трева и се изсипва в скалите и под тях трябва да бъдат унищожени насекоми. Но ако сте отговорни и внимателни на производителя, няма проблеми. Просто го правите редовно и да не се оставят без надзор поток.

Най — важното- ефектен язовирът служи не само за разкрасяване, той може да изпълнява някои задачи:

    с помощта на отпадъчни води ливневая водата ще потече плавно, благодарение на ретард влага под камъни и камъчета растението не трябва да се полива, сухо поточе в ландшафтния дизайн, ще се превърне в граница между зони градина; почвата ще станат уязвими и не се поддаде на ерозия; градина визуално придобива големи размери.

Вместо малки камъни могат да се използват цъфтящите растения. Това е просто чудесно, темата ще бъде по време на цъфтежа.

Правилната тема за ландшафтен дизайн ще ви позволи да създадете уникален вид на градината, тъй като, ако той наскоро е изсушен, и това е водата. И веднага след дъжд отново вашето творчество и блясък отблясъци на слънчевите лъчи.

Не се колебайте да използвате въображението си, прочетете съвети на експерти и да започне работа. Прочетете внимателно всички стъпки за създаване на поток, за да получите правилната материали и растения. Бързайте, защото топлите летни дни бързо минават.

Снимка сух поток