Съвременните лампи и лампиони за вани и сауни: съвети за избор и инсталиране на

Качество на осветлението играе важна роля за баня

Правилното осветление в стаята играе важна роля. Тя не само функционално натоварване, но и създава приятна атмосфера за отдих и наслада процедури във вана или парната баня. Въпреки това, модерни осветителни тела, които отговарят на всички изисквания, визуално не е особено эстетичны, и в някои случаи могат да бъдат опасни, изискват специално украшения във формата на абажури за баня.

Led осветлението е икономично и сигурност

Сауна в непосредствена близост до банята

Разновидности

Често тези бани са предназначени за уникални съоръжения и декорации са разработени и в един-единствен екземпляр, така че има редица трикове, които подобни продукти. Те се различават не само по начина на създаване, но и използваните материали. Най-често тези файлове принадлежат дърво във всичките му форми – от готовите дъски на трупи.

Декоративна лампа за сауни

загрузка...

Парна баня, оказва положително влияние върху организма на човека

Интериорът на банята в селски стил

Конструкция за защита тела имат различни форми и Правила за настаняване. Така, те могат да бъдат:

сферични; правоъгълна форма; цилиндрични, с неправилна геометрична форма.

Внимание! По начина на ориентация в пространството, те могат да бъдат хоризонтални и вертикални.

Последният има един специфичен подвид ъгъл. Те изглеждат особено оригинално и позволяват покриване на достатъчно голямо пространство, дори и в компактен размер.

Комбинация от декоративен камък и дърво в интериора сауни

Осветителни тела, разположени по пейките, изглежда много впечатляващо

Скрити под елемент на системата за осветление, може да има дори няколко, няколко пъти увеличава производителността на инсталацията.

Изисквания

Правилата, по които ние създаваме такива украса, има няколко, и всички те описват физическите характеристики.

  На първо място, тя трябва добре да пропуска светлина. На второ място, генерирани от светлината трябва да е разсеяна. На трето място, проектирането трябва да се защитят потребителите от риск сляп и да изгори. И накрая – самото устройство трябва да бъде в достатъчна степен защитени от повреди, например, от влага или случаен контакт.

Функция стени с пиян

Led крушки, мръсен, прилича на звездно небе

Led лента не само да служи като декор, но и начин за осветление

Да им се осигури сравнително лесно, обаче, да се вземат предвид всички нюанси, е препоръчително да работят на детайла за изграждане на проекта.

Съвет! Конструкцията трябва да бъде проектирана с оглед настаняване на източника на светлина. Според правилата за безопасност, я дубликат в случай на използваната Лампа може да изгори или да възникнат други проблеми. Съответно, една сянка на една стая не е достатъчно.

Специално внимание следва да се обърне на качеството на публикуване

Критерии за подбор на материалите, също са важни, и те включват:

ниска топлопроводимост; сигурност; за улесняване на обработката; устойчивостта на влага;

Всички аксесоари за банята трябва да бъдат устойчиви на влага и високи температури

устойчивост на висока температура; притискане на устойчивост към температурни промени; дълготрайност; сила (за защита на лампа от механични въздействия); – приятен външен вид.

Ако използвате дърво, за постигане на по-добра работа, той се обработват със специални средства за защита от негативни влияния. Неговите видове, отдават предпочитание на този тип като:

  кедър; трепетлика; липа; клен; лиственица.

Не всеки вид дървесина е подходяща за производство на аксесоари за баня

Съвет! Други порода не се препоръчва, по-специално, това правило се отнася за эфедру, която активно се отделят смолисти вещества, при силно нагряване.

Цвят баня може да се направи със собствените си ръце или да си купите готови

Красивото осветление, ще ви помогнат да направите дизайна на оригинала

Като опция се допуска използване на оригинални материали, използвани като основно вътрешно пространство, което често се лепят, удобен за по-нататъшна обработка.

Инструменти и разширения

Капитанът също използва следните инструменти при избор като основа на борда:

  трион; тренировка; пистолет винт;

За изработката на осветителното тяло в сауната се изисква стандартен набор от инструменти

  шкурка; рулетка; квадрат; молив.

Електрически лобзик ще помогне за рязане на детайли

Съвет! За да се съберат всички заедно, ще се нуждаят от желязо поцинковани или от неръждаема стомана, а в тяхно отсъствие, нетоксично лепило, устойчиво на влага и топлина, например, силикон. Като допълнение се предлага да се използва фолио.

Последователност на подготвителната работа

За да съберат лампа, на първо място трябва да се подготвят рамка и е привързана към него под формата на елементи от електрическата мрежа. Форма на капитана на кадрите се избира от себе си в съответствие с предварително разработен эскизом.

Основите на рисуване

Ако той е цилиндрична, го горната и долната част да са еднакви – заоблени и с еднакъв радиус. Можете да ги нарежете дори една Крива. Същото се отнася и до правоъгълна или квадратна версия, но в този случай горната и долната част на основата ще имат различни форми.

Внимание! Ако искате да формират база за ъглов модел, е неговата форма-триъгълник, диамант или спад.

Готовият основа

Рязане на детайли по модел

Тялото трябва да бъде достатъчно голям, за да побере подготвени осветителна на уреда се завинтва в патронник лампа или led класика.

14

В близост до с монтиран на стената версия трябва да се подготвят задната стена. Разстоянието между части на трупа му ще бъде на ширината за хоризонтална промяна на вертикална височина. Трябва да увийте във фолио, за да се осигури допълнителна размисъл за подобряване на светлина.

Синята светлина ще ви помогне да се отпуснете и да се насладите на престоя си в сауната

Съвет! Вместо фолио може да се използва строителна лента със същите получите отражателни свойства.

На следващия етап, трите части трябва да бъдат приложени заедно с оборудването, защото връзката ще бъде невидим за потребителя.

Основният процес

  Ако рамката е готова, тя се приготвя на скара. Елементи за предпочитане да се произвежда идентични, предмет изглежда по-привлекателна. Всеки от тях, да бъдат обработени с шкурка, за да се избегне увреждане на кожата на ръцете. Те могат да бъдат тръбна, апартаментни или имат специална форма на напречното сечение, например, полукръгли или триъгълни.

Внимание! Заготовки за плочи, може допълнително да се даде фигурную форма, за да се позволи на повече светлина. Със същата цел, някои майстори са подложени пробиване или фрезеровки.

Всички детайли трябва внимателно да се почисти с шкурка

Проекти могат да бъдат допълнително украсени с декоративна дърворезба

  Подготвени Рейки лепкав състава или крепежни елементи закрепени по контура на редовни интервали от време. Това може да бъде направено под прав ъгъл или косо в две противоположни посоки, с цел формиране на решетка на диамант. Но преди да се плътно затворете всички парчета заедно, тогава е необходимо да се осигури лесен достъп до патрону, монтирани вътре, които в една или две основания рамка се е формирала съответната големина дупки. Процесът на производство може да се счита за пълно.

13

Моля, обърнете внимание! Решетката може да се направи и подвижна, с малко фантазия и творчество.

Подвижна решетка позволява лесно да се достигне до една крушка

Алтернатива

С умения за плетене от лозя, които можете да направите подобен дизайн в тази техника. Но трябва да се има предвид, че в мрежата не трябва да е толкова гъста, като на количката, за да получите чрез достатъчно количество светлина.

Съвет! Ако пръти ще бъдат прекалено меки, за да лесно да я закрепете към стената, се препоръчва да го обогатите с дъски, които трябва да бъдат поставени вътре. С тяхна помощ, можете също така да коригира формата на абажура.

Красив оттенък на пръти

Украсяват интериора на бани, създаване на оригинален интериор със собствените си ръце

Както можете да видите, този декоративен елемент има много тайни правила, но в същото време дава достатъчно пространство за свобода на учителя, по-специално, избор на материали, форми, цветове и степен на осветеност. Имайте предвид нашите препоръки и направете всичко по свой начин да се създаде уникален шедьовър и да го качи в собствената си вана.