Съвременните щори и завеси в кухнята

Modern blinds and curtains in the kitchen

Критерии за избор

При подреждането на такава кухня често възниква въпросът: Какво да избера за прозорци — щори или завеси? За да отговорим на този въпрос трябва да се вземат предвид характерните особености, предимства и недостатъци на двата варианта.

Modern blinds and curtains in the kitchen

Щори представляват комплексни устройства, състоящи се от няколко тънки плочи ламели, позиция, която се регулира със специален механизъм. В зависимост от ъгъла на завъртане на ламели осигурява пълното затваряне или най-голямо проникване на светлината. Щори за първи път се появява в средата на XIX век на базата на подвижни дървени плочи. Днес, ламели, произведени от дърво, метал и пластмаса рамка може да бъде метален или пластмасов. Регулиране на съвременните щори може да бъде ръчно, автоматично или моторизирани.

Modern blinds and curtains in the kitchen Modern blinds and curtains in the kitchen

Съвременните щори в кухнята има следните предимства:

лесни за поддръжка, лесен за почистване; по-добра защита от слънчева светлина, отколкото завеси; ниска степен на загряване на помещението за сметка на отразяващи повърхности ламели вертикални щори визуално увеличават височината на кухня, а хоризонтална ширина. Modern blinds and curtains in the kitchen

Недостатъци на щори Забележка:

    по-голямо значение, отколкото завеси от плат; необходимостта в случай на инсталиране на регулаторния механизъм; за разлика от завеси те могат да бъдат повредени и се нуждаят от ремонт; вертикални щори затрудняват достъпа до перваза и отвори прозореца напълно трябва да ги преместите в страна.

Modern blinds and curtains in the kitchen

Традиционните завеси вместо щори имат редица предимства:

    бычно от естествени материи, които са екологично чисти; те са лесно да се свали, за пране или за замяна; разнообразие от материи ви позволява да изберете определени опции за оформление на интериора; воздухопроницаемые;

Modern blinds and curtains in the kitchen

Недостатъци на щори може да се дължи на емисиите на прах от плат, неспособност да се контролира нивото на светлина, тъй като щори. За почистване трябва да бъдат отстранени и измийте ги.

Modern blinds and curtains in the kitchen

Разновидности

По начина, По който ориентация ламели, щори за прозорци се делят на 2 вида.

Modern blinds and curtains in the kitchen

Хоризонтално разнообразие, в което табели са разположени хоризонтално, много удобна за тесни прозоречни отвори. В горната част на прозореца се намира полето, където се образуват ламели в пълен подем. С помощта на две въжета се регулира ъгъла на завъртане на плочите и ще щори. Те предпочитат да се използва в кухните на малък площад, където те визуално увеличават ширината.

Modern blinds and curtains in the kitchen

От своя страна, в кухнята, хоризонтални щори са на 3 подвида:

    поставени вътре в прозорец на вратата — как да скриете прозореца, но това е по-трудно да се прекъсне напълно, труден достъп до перваза; задаване на крилото на прозореца изискват инсталиране директно върху горната рамка, но улеснява откриването и подоконником по-лесно за използване, с вградени директно в стъкло, между двата пласта стъкло – не приемайте всяко свободно кътче, най-защитени от външни влияния.

Modern blinds and curtains in the kitchen

Вертикални щори особено популярен за широката прозоречните отвори и кухненски бокс с ниски тавани, които придават визуална височина на помещението. Принципът на регулиране е същата, както и странично – с помощта на две въжета, които са разположени на една и съща страна. Вертикален модел, което го прави по-трудно прозорец, и в широко отворените прозорци и вятър ламели, обикновено се объркват.

Modern blinds and curtains in the kitchen

Ролетни щори в последните години все по-популярни. Вместо ламели в тях на тъкани или други гъвкави плътно. В напълно отворено положение те сматываются на руло, за да се скрие в кутия, прикрепена към горната част на прозореца. Съществуват отворени модели без кутии. В долната част на плат вшита тегло панделки и пера, за които те се спускат. Определяне на подходяща височина.

Modern blinds and curtains in the kitchen

Щори щори оцветяване и изпълнява редица други функции: защита от напукване, шум, атмосферни влияния. Тялото им е по-здрав, и ламели, изработени от екструдиран алуминий или стомана. Може да бъде инсталиран както отвън, така и отвътре. Щори не може да се коригира скоростта на потока слънчева светлина, както и на хоризонтални и вертикални. В напълно опущенном състояние те са 100% затворете прозореца.

Modern blinds and curtains in the kitchen

Щори плисе, сенници, щори са разворачивали под формата на хармоника. Те са изработени от тъкани със специални пълнежи, които придават допълнителна здравина и защита от влага, прах и високи температури. Разположени вертикално нагънат и може да има различна ширина, подходяща дори и за нестандартни размери на прозорци в кухнята.

Modern blinds and curtains in the kitchen

Римски щори – щори, които, както и при преобръщане върви вертикално нагоре и не е спирала, а в красиви декоративни гънки. Тази подробност е подходящ за интериора в класически и ретро-стил, придава пищност на дизайна.

Modern blinds and curtains in the kitchen

Кои са най-добрите материали

Метал за производство на ламели за щори се отличава със своята здравина, лекота и гладка повърхност, която лесно се почиства. За производство на плочи се използва дюралевый сплав, покрита с защитен лак и устойчиви на топлина емайл. Тези слоеве ламели са защитени от влага, избледняване и температурни промени. Този материал е евтин и не съдържа вредни примеси.

Modern blinds and curtains in the kitchen

За щори се произвеждат плочи от алуминиеви профили с пенополиуретановым попълване. Те са в състояние да задържат топлината, задържане на шум и устойчиви на механични повреди.

Тъканта, използвана за вертикални и ролетни щори. Модели платове с различни цветове и може да се добавят комфорт на всеки интериор, но много домакини с такова внимание. Първо, не всички са доволни вертикални щори, усложнява достъпа до вентилация и перваза на прозореца. На второ място, много хора смятат, че по отношение на храни, филтър бързо замърсени и се покрива със сажди. Но съвременните модели на relistor и завеси, направени от дебела композиции със специални импрегнирани, така че те са защитени от прах, мръсотия, влага и високи температури.

Modern blinds and curtains in the kitchen

Дървените щори са доста крехък материал, но придават на кухнята приятна и неповторима атмосфера. Благодарение антисептично и водоустойчив, импрегниране ламели, ще бъдат защитени от загниване и влага. Дървените щори са най-щадящи околната среда и лесни.

Modern blinds and curtains in the kitchen

Бамбук в древни времена е била използвана за създаване на екрани и завеси в интериора, днес може да закупите този материал за преобръщане, вертикални и римски видове щори. Според многобройни прегледи на бамбук за такива детайли на интериора изглежда страхотно, не предизвиква алергии, помага да се отървете от бактериите във въздуха, лесна поддръжка и почистване. Не трябва да се страхувате да използвате бамбукови щори в кухнята, да ги ламели надеждно защитени от влага и гниене.

Modern blinds and curtains in the kitchen

Пластмаса-това е гъвкав, практичен и евтин материал от които може да създадат почти всички елементи за интериорен дизайн. Щори, изработени от него лек, издръжлив и е защитен от всякакви негативни влияния. Цветя има огромно количество, но с течение на времето на повърхността на смолата не изгори след. Пластмасови щори са най-често срещани днес.

Modern blinds and curtains in the kitchen

Мультифактурные щори се състоят от ламели от различни материали, най-често от пластмаса и плат, дърво и метал, текстил и бамбук. Има и други варианти. Те се използват за създаване на оригинален дизайн с различни текстури и цветове в стаята.

Modern blinds and curtains in the kitchen

Модерни щампи и цветове

Най-често в кухнята, затвори монотонен бели щори. Някои предпочитат да използват по-оригинални цветове и комбинации от цветове. Алтернативни безцветен пластмаса в 2017 сезон – това е метал и бамбук. Метални ламели с покритие ярко жълто, лилаво, салатовый цветове създават един модерен и спокоен, не се напрягат очите си след продължително готвене. Леки въздушни комбинация от бяло с оранжеви шарки може да повиши апетита, което е много важно за тази стая в апартамента.

Modern blinds and curtains in the kitchen

Красив и модерен бамбукови щори могат да бъдат много полезни през този сезон. Този естествен материал е доста практичен в кухнята и да не доведе до някакви оперативни проблеми. Можете да поръчате цветята в зависимост от интериора на стаята: бежово, жълто, мед, ядки.

Modern blinds and curtains in the kitchen

За кухня с малка площ са най-подходящи бял. Ще трябва да се откаже от екзотични ярки цветове, но това е решение за мебели, стени и завеси компенсира липсата на пространство и визуално увеличава пространството. Трябва да се избере нюанси на завеси и щори в зависимост от светлина, които гледат от прозорците. Южна подходящи цветове са синьо, Хедър, мента, и на север-оранжево, праскова, тухлена и други топли тонове.

Modern blinds and curtains in the kitchen

Завеси от бяла кърпа, за да просторни стаи излизат от мода. Те са подходящи само за кухни с тъмен салон. Например, ако мебели и уреди-черен или тъмно-сини цветове, леки материи създава приятен контраст.

В сезон 2017 за кухни ще модерно съчетание на цветове в мультифактурные щори: светло зелен и лимон, бяло и розово, сиво и бежово. Предпочитат се леки ярки цветове. И за стилния и елегантен образ кухня могат да се използват тъкани или пластмасови щори с тъмно малина, нар и лилави тонове.

Modern blinds and curtains in the kitchen

Съвременните технологии позволяват създаване на винилови щори невероятни и стилни модели. Това може да бъде просто мотиви, изображения на цветя, животни или ярко небето с облаците. Отделните видове totaluse, изработени по поръчка можете да създадете изображението, което се предлага в пластмасови или метални рейки чрез ламиниране. Тези модели имат функция – те формират изображение само в напълно отворено положение.

Modern blinds and curtains in the kitchen Modern blinds and curtains in the kitchen

Мода пролет-лято 2017 ще щампи с изображения на тигри, зебри, жирафи и други екзотични животни, японски мотиви, с пеперуди и цъфтеж сакуры, природа на дивия бряг и бунгала, пеперуди и птици. Поръчайте големи изображения на щори за кухня-това ще добави оригиналност вашата кухня и ще донесе положително отношение към всички членове на семейството.

Modern blinds and curtains in the kitchen

Миналата година и тази година, за кухнята, остават популярни и въздушни тъкани. Те са ценени заради своята практичност и създаване на уютен дом начин. През 2017 сезон модерни ще бъдат всички нюанси на зелено завеси: светло зелен, меланж. Перфектна комбинация от безцветни, прозрачни завеси и бамбукови щори орех, мед и тъмно кафяв цвят. Няма да е твърде буйна без допълнително декор леки и въздушни.

Modern blinds and curtains in the kitchen

Модерни кухни в стил хай-тек, строги линии в дизайна и модерните домакински уреди добре вземете двухцветную ивица щори

Modern blinds and curtains in the kitchen

Нов дизайн на 2018 в интериора

Интересни дизайнерски решения за екранировка части на прозореца на кухнята, в този сезон представена много. Индивидуални проекти, разработен специално за работа при определени условия и в хармония с интериора на стаята. Някои примери за нови продукти:

Modern blinds and curtains in the kitchen

Комбинация от жълто, синьо и бяло в тънките щори особено подходящ за светли кухни, извън къщата, де ще се слее със селски пейзаж зад прозореца.

Modern blinds and curtains in the kitchen

Модерна кухня дизайн с изчистени линии и форми е възможно да има светло синьо вертикални щори от плат. Те дори и в облачно време ще запълни една стая чувство за уют и розово.

Modern blinds and curtains in the kitchen

Чувство на елегантност и едновременно с това простота в просторната кухня е в състояние да създаде сиреневая слепи, с една вълнообразна ръба. Ако правилно да ги в интериора чрез комбиниране със Стени, покривки за маси и аксесоари на перваза на прозореца, те са в състояние да направи силно впечатление на гостите.

Modern blinds and curtains in the kitchen

Totaluse с японски мотив винаги ще си остане стилен. Луксозен панорама от сгради във формата на пагода на фона на яркото небе и клони череши създава лека непринудена атмосфера.

Modern blinds and curtains in the kitchen

Плат за пердета обикновен цвят, с много изразителни изображение на тигър. Те не само ефектно изглежда, но и се вписват в останалите детайли на интериора-стени, мебели, корнизи и прозоречни рамки.

Modern blinds and curtains in the kitchen

Единна цветова схема на цялата кухня, може да се организира чрез добавяне на висящи шкафове, прибори за хранене и столове от бамбук е светло кафяви завеси. Комбинация добави в помещенията на голям площад, топлина и уют.

Modern blinds and curtains in the kitchen

Вертикални щори в два цвята с розова кутия в същото време с опростен дизайн и оригинални. Те са в състояние да образуват заедно с обзавеждането на кухнята ярък, весел стил, особено за младите семейства.

Modern blinds and curtains in the kitchen