Тандыр със собствените си ръце стъпка по стъпка бързо осъществяване на дома (100 снимки)

Ориенталски ястия от година на година са все по-популярен. Ястия, приготвени от професионален готвач, както и всичко. Опитва да изведе шедьоври на собствения си, често се провалят. Това не е липса на умения, както и необходимите приспособления. Например, истински тандыр ще се превърне в чудесно допълнение за вилен парцел или къща.

За да приготвите сладкиши, шишчета или пилаф с него ще бъде много по-лесно. За да реализират идеята за създаване на такава пещ със собствените си ръце-това е просто. Необходимо е само внимателно да проучи технологията за изграждане на подходящ вариант.

Узбекски модели: икономичен и практичен строителство

Вариант печки, изобретен от узбеки, подходящ за особено рачительных домакините. Една раздела на гориво ще позволи на процеса на готвене в продължение на 3 часа. Създаване на дизайн, изисква време, но не изисква значителни разходи. Тази технология ще се прилага фиксирани и мобилни тандыр.

Узбекская модел печка може да варира значително в зависимост от богатството на собственика, в кой регион се използва. Основният материал за производството на построяване — глина. Вътре специални вентили (вложки от каолин или тугоплавкого тухли).

загрузка...

Създаване на рамка за използване не само на специален вид глина („на живо“, с високо съдържание на каолин), както и на животни (камили и овце). И двете вещества се смесват, получената състав издържат около седмица. Време дава възможност на решение „узреят“. Дневни намеса в този процес е неизбежна: това изисква „шаване“.

Готовия материал на седмична експозиция се използва, за да оформи основата на печката. Техника, массовость. Най-разпространеният и достъпен начин, как да направите тандыр сами погледнете.

Тандыр на персийски път: напредък на стъпки

Най-добрият начин да се извършват в чужбина, производство на плочи включва използването на импровизирани инструменти — дървени бъчви. Това ще ви позволи лесно да стигнете до необходимия цилиндрични изделия. Ами ако можете да изберете този вариант, който е изработен от дъб.

За използване в строителството барел трябва да се готви. Темата за да изберете няколко по-големи размери, отколкото се очакваше готова печка. Да се готви удобно в това време, докато „узряване“ на глинена смес.

Погреб, предварително разхлабени железни пръстени, до горе пълна с вода. По този начин, дървена дограма задържа до 5 дни. Този период е необходимо да се надуе дърво. В края на планирания период, буре се изпразва. Значително потяжелевшие тема с главата надолу.

После идва малко сух продукт. Това е достатъчно за 1 ден. Следващата стъпка ще бъде обработка на вътрешната повърхност на цевта с олио.

Не жалей на расходники. От пълнотата на почистване зависи от качеството на крайния тандыр за разпит. Кола маска на базата оставете за 1 ден.

След всички подготвителни работи идва най-важният момент в лепке тандыра. Това изисква зрял глина смес формата на колбаси около 7 см в диаметър и на дължина от около 50 виж получената детайла се разгъва на ивици, за да се намали в съответствие с размери на дървената основа.

Готови ленти запълване на всички вътрешно пространство в багажника. Вие трябва да ги поставите така, че да покритие работят. По този начин, в началото на областта изделия тя произвежда не само на припокриване, и да имитират битка. Това е необходимо за правилното функциониране на фурната. Външен вид на готовия тандыр прилича на стомна.

Когато варел е изцяло облицована с глиняными ивици, чрез изглаждане на вътрешната повърхност. Всички слабости в края на краищата се свежда до минимум.

На последния етап на вземане на основата на печката ще изсъхне глинени стени. Този процес отнема около 1 месец (при спазване на метеорологичните условия). За тази цел бъчви с глина, поставя на сухо място, с добра циркулация на въздуха.

Процесът на сушене периодично се контролира от глина трябва постепенно да се отдалечава от дървени стени. След изтичането на срока за сушене на багажника свободен от стоманени обръчи, премахване на слой от дървен материал, освобождавайки глинена печка.

Готов тандыр задаване на предварително изградена основа. Около фурната, може да се организират тугоплавкий бариера: да тухлена зидария. Тандыр покрита със смола рефракторни глина или покриват със специален термостойким разтвор.

Работна камера на пещта оборудвана с рамка и решетка. Това ще позволи подобряване на духа и функционалност на продукта. Създаване на комина стабилизира апетита.

Преди първия протокол от вътрешната стена на пещта се обработват памучно масло. Стартиране на котела се извършва в рамките на деня. Само комбинация от действия, ще се осигури надеждна работа на проекти в бъдеще.

Арменски тандыр: мистерии на производство

Изграждане на пещи в арменския ред, като се започне с подготовка на чертежи. Този вариант на дизайн за производството без използване на готови схеми, е трудно. Чертежи на фурната, винаги можете да намерите полезни ресурси, като например нашия портал.

Разновидности на арменските пещи много. Местоположение тандыр действа надземен или подземен. Това може да бъде помещение с хоризонтални или вертикални локация. Най-лесният начин за извършване на стандартен шкаф, монтирани над земната повърхност.

Изготвяне на тандыра от тухли започват с подготовката на необходимите материали:

    пясък, глина; цимент; тухла.

Предварителната работа и ще включват в себе си избор на място за бъдещи пещ. Ако се предполага изграждане на стационарни уредби, трябва да се осигури подслон под формата на навес. След избора на подходящо място, за да се пристъпи към основната работа:

Строителство на фондацията. Да се създаде солидна база (особено в случай на голямо тандыра) се използва стандартния вариант на бетонна смес.

Предварително ще се изгради задълбочаване, напълнете го с чакъл и пясък. На върха на „възглавнички“ – това е разтвор на основата на пясък и цимент. По този начин Фондът изисква време за съхнене (2-3 дни).

Според чертежи за производство на оформлението и да се пристъпи към създаване на зидария. Първата редица се извършва с отвор за духаше. В следващите редове се направи според чертежи, като се обръща внимание на необходимостта от постепенно стесняване на пещ.

Готовата зидария от всички страни обмазывается рефракторни глина. Шевовете, напълнена със сух материал. Външната повърхност на работа сметанообразный хоросан. За украса може да се използват плочки, камъчета, счупено стъкло.

Очакваме пълно изсъхване на глина за производство на пробни стрелба. Като гориво се използват малки клончета. Ще бъде продължителна отопление разрешаване на глина, за да изгори неочаквано. Освен това, тандыр се използва в нормален режим.

Производство на арменски вариант на фурната може да бъде упрощено, с помощта на шаблон (тенджера или барел).

Лично за изграждане на арменската или узбекская печка-това не е толкова трудна задача. Важно е ясно да се следват инструкциите. При гледане на снимки тандыр, направен със собствените си ръце, вие знаете какво е красиво, какво може да се случи в края.

Снимка от ориз със собствените си ръце