Тапети в кухнята до масата

За да се подчертае особената роля на хранене в дома и създаване на по-интимна атмосфера ще помогне на тапети. Но за да украсят всички стени не се препоръчва. Интересен ефект може да се постигне, ако използвате този лак само за масата. Тапети набира популярност благодарение на своята уникалност.

Предимства

Декорация на стените с помощта на този материал-това е възможност да се създаде интересен и уникален дизайн. Удобството се състои в това, че тези тапети могат да бъдат направени по поръчка и използвате любимите си снимки. Тази украса е подходяща за декоративно-над маса за хранене. На това място е много важно да се създаде уютна и приятна атмосфера. Този материал има редица функционални предимства:

Тапети позволяват да се създаде ярък акцент в интериора. Те могат да се използват за визуално отделяне на работната зона от кухня с трапезария. На цветни тапети са незабележими малки замърсяване. Можете да си купите почистваща фотообои. Те лесно се залепват и се отстраняват. Интериор трапезария зона може да се промени, без да засяга останалата част от ремонт. С помощта на фотообоев може да се разшири визуално пространството и да се скрият недостатъците на общия план. Това важи особено за малка кухня.

Изображението трябва да бъде в хармония с цялостния стил на кухня. Тапети могат да намалят безпокойството си, когато продумывали детайли и допълнения. Съчетават ярки изображения с прости мебели. На няколко елемента ще бъде излишно.

На какво да се обърне внимание при избора на

Характеристика на кухня не е само в това, че хората прекарват много време там. Влажност на въздуха и високите температури създават в тази част на дома, особено агресивна среда. Затова всички материали трябва да отговарят на определени изисквания, а на открито не е изключение.

Хартиени изделия са неприемливи, на външния им вид ще се влоши след няколко седмици. Също така трябва да се избягва евтини продукти с ниско качество боя, тогава има риск, че те ще тичат. Обърнете внимание на винил тапети. Има храни с повече водоустойчива защита. Тези тапети трябва да покаже на кухнята. Те не ще се влоши от въздействието на агресивни среди и могат да се мият.

загрузка...

На етикета от производителя изписана още един важен параметър е, че е съпротива. Тя варира от средна до отлична устойчивост. Кухнята е на тапети трябва да имат много добра светло устойчиви, в противен случай на изгаряне не може да избегне.

Обърнете внимание на устойчивост на влага. И не бъркайте водоустойчива и пере. Първият е в състояние да издържат на случайни пръски, но не влажно почистване. Втори продължава с влажна гъба или кърпа. Има още една категория — много устойчив на почистване. Тези тапети могат да се мият с химикали. Ниво на устойчивост на влага изберете по своему.

Освен това, трябва да се обърне внимание на компоненти за сигурност на тапети. Под въздействието на висока температура, лошо качество на облицовки могат да отделят токсични вещества и замърсяват въздуха. Доста е опасно за вашето здраве. Боя трябва да имат имоти за размисъл на ултравиолетовите лъчи.

Видове

Широка гама от тапети от трите вида. Най-често срещаните са гладки. Горната повърхност на тези продукти отговарят на всички изисквания за Тапети за кухня. За залепване на такива продукти, трябва да е идеално изравняване на стени. Самозалепващи тапети са лесни за залепване и да премахнете. Те имат вид на тънък филм

Фактурные тапети-приятен завършек. Това покритие на пазара в няколко вариации:

    Тапет с теснением служи като основа за детайлно изображение. Те винаги имат лъскава повърхност. Релефни тапети с имитация на мазилка имат грапава повърхност. В този материал са архитектурни мотиви. Довършителни материал с имитация на пясък е много силно ме интересува, но и способен да скриете неравности на стените. Имитация на платно или лен доста красиви, но не са подходящи за кухня.

Дизайна и структурата на тапети

Снимка на стената може да повлияе на цялостното впечатление от интериора, но и на настроението, когато сте гост в кухнята. По този начин, изборът на цветове и изображения трябва да се подхожда с особена отговорност. При избора на цветова палитра обърнете внимание на съветите на психолозите:

    Изобилие от червен цвят повишава кръвното налягане и увеличава апетита. Преобладаващ червен цвят, подходяща за хора с ниско тегло или нисък апетит. Но ако сте на диета – това не е вашият цвят. Розов цвят допринася за успокоению и усещане за лекота, добро настроение и е идеално място за приятелски събирания. Оранжевият цвят повишава активността, подобрява апетита. Преобладаването на този цвят спомага за непринужденному комуникация. Жълт добавя бодрост. Но и пресищане светло жълто, може да се повиши нивото на тревога. Зелен е подходящ за хора с натоварен график. Той е най-добре да се възприема от човека и оказва положително влияние върху възприятието на света. Синият цвят отпуска и успокоява. Този дизайн е идеален за тези, които страдат от преяждане, той намалява апетита. Черен и бял цвят, могат да се комбинират помежду си и се добавя ярки цветове. Тези цветове се възприемат психика неутрален, особено ако те се използват като основа. Кухня в кафяво дума за доверие и открита комуникация.

Снимка с преобладаващи топли и светли цветове смущават ума и апетита. Но студени цветове, ще действа в диаметрално противоположни посоки. Обяснение на изображението изберете цялостния стил кухня. За най-често срещаните стилове, можете да добавите:

    Класически и кънтри предполагат по естествен начин. Кухня в стил хай-тек ще бъде комбиниран с 3D тапети и фантастични мотиви, абстракции. За малката кухня може да бъде избран тапет с участието на отворен прозорец или врата.

Комбинират рисунки на стената пана с изображения на текстилю. Това ще създаде целостта на интериора. Проектирате кухнята си с помощта на фотообоев е възможно по два начина: мач базов дизайн с участието или да създадете контраст. Това зависи изцяло от вашия вкус и желания.