Таван на кухнята от пластмасови панели

Тип: предимства и недостатъци

В кухнята ремонт, нов таван трябва да отговарят на следните изисквания:

    за да се предпази от влага, мръсотия, пара, висока температура;боя трябва лесно да се измие петна;материал, възможност да изберете ЕКО-приятелски, без вреда за здравето;тавани изглеждат добре в интериора, за Да не се напрягат очите.

Много хора искат да при всички тези условия, стойността на материалите и монтаж не са вредни за семейния бюджет. В този случай, добър избор ще бъде таван на кухнята от пластмасови панели.

Пластмасови панели от експандиран полистирол и поливинилхлорид отдавна се използват за вътрешни и външни облицовки жилищни помещения. Има много разновидности на цветове и стандартни размери на листа без проблеми да им позволи да прехвърляте, нарязани, и се инсталира у дома си.

Опитни майстори за довършителни работи посочват следните предимства на пластмасови панели:

    устойчивост при излагане на влага, липса на деформация и температурните колебания;разнообразие от цветове и текстури за всеки интериор;за околната среда;лесен монтаж: рязане и монтаж на таван и стена;ниска цена в сравнение с други видове облицовки на тавана в кухнята;лесна за почистване.

Преди инсталиране на тавана от пластмасови панели, които трябва да знаете недостатъците на този довършителните материал:

    чувствителност към механични повреди, когато силен удар в лентата могат да останат забележими белези, листата лесно се чупят лесно;външен вид-ниско скъпи довършителни материали: дърво, плочки, течни тапети, огледала и т.н.; възможни деформации под действието на много високи или много ниски температури, например, ако съответните материали се съхраняват дълго време през зимата на улицата.

загрузка...

Но е важно, плюсове все пак е повече, така че много собственици предпочитат този евтин и лесен начин за довършителни работи, кухненско тавана. Има 2 разновидности на суровини.

Стиропор са изработени от полимерна маса от полистирол с добавянето на газа при висока температура и налягане. За даване на огнезащитни свойства на състава за добавяне на въглероден диоксид. Получената маса е много пластична, така мухъл може да направи всички части, включително с плосък панел за вътрешна декорация. Благодарение на пореста структура на газови мехурчета в им част ниска плътност и по-големи панели, например, за изграждане на 3000 до 250 мм и имат ниско тегло.

В кухнята, където постоянно висока влажност на въздуха и е благоприятна среда за размножаване на бактерии, стиропор е за предпочитане, тъй като тя не се поддава на биологични ефекти. Той има добра топлоизолация и защита от шум, което е важно за градски апартамент. В стайни условия листата на този материал е в състояние да запази своите физически свойства и външен вид на няколко десетилетия.

Pvc – продукт на органичен синтез, суровини представлява малки безцветни или оцветени в различни цветове на гранулите. При обработката на прес-форми от тези на гранулите да PVC панели, предназначени за строителството и ремонта. Те са матови и гланцови, различни цветове и с различна дължина и ширина. Проекти могат да бъдат шовные и безпроблемно. PVC панели са с 2 слоя, които се намират между ребрата. За кухненско тавана е изгоден вариант, поради своята ниска цена, простота на монтажа, неподатливост на външни влияния и чист външен вид.

Дизайн

Най-често срещаният цвят на пластмаса на тавана в кухнята бяла – неутрални или с нюанс на жълто, синьо, розово. Този цвят е избран, защото той е визуално увеличава пространството, а не само на очите и се съчетава с всякакъв интериор. В зависимост от доминиращия цвят на мебелите, стените и пода могат да избират и други възможности, но най-важното условие, за да те не бяха тъмни или агресивни ярки. Например, червено, оранжево, жълто канарче – нещастно решение, бежово, маслинено, светло синьо или жълто подходящо.

Най-лесният вариант пластмасов таван одноуровневый в цялата кухня от листа на един цвят. Ако използвате безпроблемно PVC листове, вие лесно ще можете да създадете идеално гладка равна повърхност, не по-лошо, отколкото при боядисване с акрилни или силиконова боя и завърши процесът е малко по-трудно. Пластмасови листове лесно са начални, дори с извити линии, така че да има възможност при създаване на рамка за таван за монтаж на вградени осветителни тела в количество, необходимо за комфортен осветление в кухнята.

Ако се опитате малко от монтаж на рамката от метален профил, можете да създадете многослоен пластмасов таван кухня. Лекотата на материала дава възможност за производство на надежден и безопасен дизайн. За кухнята е най-подходящ осветление с директни преходи без къдрава линии и допълнително осветление на работната зона.

Много добре ще изглежда в кухнята таван, тесни листове от пластмаса с дървесна структура, която имитира облицовку. Те ще създадат уютен вид на истинско дърво. Инсталацията ще бъде много по-лесно да инсталирате, от естествено дърво сайдинг.

Понякога, ако използвате PVC панели с видими рани, посоката на ленти може да играе визуална роля в интериора. Надлъжни ивици може малко да се увеличи пространството на видимата дължина и напречно, за да го разгънете. Това трябва да се вземат предвид, ако собствениците не са доволни от размера на стаята.

Можете да използвате цветното съчетание от редуващи се листа пластмаса. Например, много добре декорация на тавана, бяло и бежово непрекъсната ивица с ширина 250 мм, който е подходящ за приготвяне на храна слушалки цвят на естествено дърво. Комбинация от цветни пластмасови панели може да добавите шик в интериора и да забрави за това, че сте използвали сравнително евтин довършителни неща. И да се разшири визуално, за да добавите височина в кухнята може да се листа, синьо или зелено. Те ще създадат спокойна и предлагат успокояваща атмосфера, която е толкова важна за тази стая в апартамента.

Страхотна идея за дизайн на две диференцирани тавани с директен линк към мястото, където започва работната площ с плот. За направата на рамка, и за определяне елементите на декора, ще бъде трудно, с малка промяна в проекта Прав таван ще изглежда много ефектно. За това ниво, който се намира над горната част, пада на 10-15 см, и когато той може да бъде вграден в тавана няколко led прожектори по цялата дължина на работната зона. Поставяйки ги в пластмасови много лесно, и за достатъчно ниво на осветление ще се нуждаят от 4-5 крушки.

Покритие със собствените си ръце

Обшить в кухнята таван от пластмасови панели е много проста, дори човек, който няма опит в обзавеждането на интериора. Най-трудната част от този ремонт е монтаж на дограма – правилна и стриктно, на хоризонтално ниво. И определяне на листа PVC и полистирол-това е много удобно и направено в рамките на няколко минути.

За това ви необходими следните инструменти и материали:

    изисква към тавана броят на листове от пластмаси;U-образна пластмасова профил;ъглов металлопрофили по периметъра кухня;пластмасови ъглови лайсни;дюбеля, винтове за дърво и винтове;лента и владетел;молив или маркер;канцелярский нож;бормашина с сверлом за бетон;пистолет винт;ниво на дължина 1,5 – 2 м; – стремянка.

Преди да се ангажират със закупуването на листата, трябва да се изчисли площта на тавана на кухнята и на нея да определи броя пластмасови панели. Купуват ги с някои запаси от 10-20%, като се има предвид възможен брак и повече на решения в процеса на редактиране. Преди започване на работа е необходимо да се осигури работно място, покрийте с мебели и уреди за кухнята от падащи отломки. Нататък се отбелязва нивото на монтаж на метална рамка по периметъра. Оптимално вземат 10-15 см от върха на тавана, това ще позволи да се скрият в една ниша може да се кабели, фасунги за лампи и други комуникации, както и не отнемат значителна височина в помещението.

По-нататък на дюбеля и винтове са прикрепени метални профили, които представляват u-образни пластмасови профили в цвят панели. След това с нож отрязани листа с правилния размер и да ги инсталирате. Гъвкавост пластмасови елементи може лесно да бъде поставена в готова рамка, плътно се притискат един към друг и да изравни.

За това, за да скриете ъгли между стените и тавана, се използва специална етаж. Те могат да бъдат направени от същия поливинилхлорид или полистирол, стиропор. Тези декоративни елементи са с различна форма, профил и разнообразие от цветове за всеки вкус. За да изберете цвят за монтаж на панела ще не е трудно. Можете да използвате по-леки компоненти, които са монтирани върху полимерна глина, доста надеждна и защитена от влага. И могат да бъдат монтирани в линията на малък пиедестал винтове винтове.

Грижи

Грижа за тавани от пластмасови елементи е много удобно измиване на гладка повърхност от възможни замърсители могат да бъдат влажна кърпа с добавка на сапун или почистващ препарат. Благодарение на лъскава структура на външния слой на панелите към него не се придържа прах. Нуждата от измиване на окачени тавани, като правило, се появява повече от веднъж на месец.

Ако покривалото е от износване, деформация или напукване на кожата замяна на нова елементарна става лесно, без никакви инструменти и монтажни работи.