Тераса към дома: дизайн-идеи и варианти за приложение за модерни вили и къщи (75 снимка)

Тераса, извън къщата или вилата ще стане прекрасно, уютно място за почивка на цялото семейство на свеж, чист въздух. Този дизайн ще ви позволи да продължи общуването с природата извън населено място, дори и в лошо време и с началото на дъжда.

Красива тераса послужат не само прекрасно място за почивка, но и ще направя дома на естетиката, изтънченост. За да направите това, сградата не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед, можете да решите този проблем със собствените си ръце.

Като прекара малко време и усилия, вие ще получите красив и практичен място за ежедневен отдих, любим на всички членове на семейството.

Концепцията и функциите на тераси

Модерна къща с тераса изглежда впечатляващо и интересно. Тераса е специална зона в предната част, който се поставя на специално приготвена основа на която съвпада с нивото на пода на помещението.

Дизайн може да покрива, може да се проектират без него. По-лесен вариант устройство на навес, който предпазва вашите гости от яркото слънце или дъжд.

загрузка...

Що се отнася до дизайна на огради, разрешено тяхното присъствие и отсъствие. Той може да бъде изработен от различни материали и с различни декоративни елементи, може би дори обрамляя го хеджиране. В този въпрос се фокусираме на вашите желания и предпочитания.

Има няколко производни от понятия тераса, като на тераса, веранда или балкон. Напълно вшита, както и покритие, остъклена тераса на покрива, можете да получите добър дом, макар и да не се отоплява, се нарича веранда.

Веранда, водеща в къща, а в действителност, може да се нарече тераса, но той е съвсем малък по размер, формулирани само на входа на дома, не носи в себе си функция за създаване на място за отдих, за разлика от пълноценна слънчеви бани.

Следващия вид тераса – балкон, рамка за Разширяване на дома, която задължително да има огради. На балкона можете да защитен, всички сезони навес.

На базата на място, тераса може да бъде изградена в непосредствена близост до къщи, бани, лятна кухня, е пълното разширяване, съществуват и някои опции, разположени на разстояние няколко метра от жилищния знания и постройки в парцела.

От оборудване на място, създадено за вас. Това могат да бъдат пейки, на специална мебели за тераса, барбекю, ако на включва изграждането на покрив и високи странични релси, може да се постави мека мебел, готварска печка, кът за барбекю, рафт с книги, и т.н.

Многобройни снимка на идеи, дизайн и изграждане на тераса на земята, публикуван в Интернет ще ви помогне да определите, за предпочитане, характеристики на дизайна, формата и дизайна на бъдещи проекти, както и изпълнението на демонстрационни проекти сами по себе си в своята област.

Основните структурни елементи на

Изцяло объркан с въпроса: „Как мога да се изгради тераса?“, трябва да разберем, какви елементи на изградените конструкции, необходими в строителството, какви материали и инструменти ще могат да се наложи в процеса.

Основната част на тази архитектурна форма ще бъдат:

    Основа; подове; лонжерон; покрив или навес.

Кея основа е най-популярен при изграждане на тераси. Това е доста лесно да се създаде, така че няма да предизвика затруднения дори от начинаещи домашен майстор.

Същото може да се прилага до лентата основа, много здрав, за да устои на всяка тегло, което е по-предпочитан за масивни, голяма тераса.

Обърнете внимание на купчина фондация за разширяване на строителството, когато част от глинеста земя, който може да се измие. Тази база се монтира на всеки терен.

Що се отнася до пола, по-добре да се обърне внимание на следните сортове:

Дървени подове. Террасная дъска за секс равномерно, оборудвани превозвачи, големи ЛАГ, на фундаменталната основа.

Пластмасови дъски за тераси. Тези панели са изработени от смола материал, те имитират текстурата и цвета на дървесината. Монтирането им става, както и в първия случай, обаче, за разлика от дървени дъски, плоскости имат дълъг живот, се характеризират с висока трайност и устойчивост на износване.

Теракот, специален полиран камък. Тези материали се поставят на върха на попълване на пясък и чакъл. Това е подова настилка изглежда красива, тя е много здрава, не е изложен на механични повреди, осигурява дълъг срок на експлоатация.

Оградата по периметъра на конструкцията изпълнява защитна и декоративна функция. Той може да бъде изработена от дърво или метал. В основата на оградата е представена под формата на ажурных ниска ограда.

През лятото, за да се създаде допълнителна сянка и прохлада на терасата, по стените могат да увивни растения. Това ще изглежда много ефектно и красиво, и освен това ще ви предпази от натрапчиво слънчеви лъчи.

Ако живеете в район, където по-топло, преобладават в студения сезон е препоръчително изграждането на закрита, универсална тераса.

За това трябва да се направи монтаж на столицата покрив, врати, конструкции, стени и се налива по целия периметър на стъклото, през лятото може да се отвори, като пуснете топъл, нежен бриз, а през зимата е близо, гледа чрез прозрачно стъкло за падающим сняг.

Навес може да бъде изработен от сгъване на лакътя сенници, които са приложени директно към предната част на къщата, или от тентовой тъкан, прикрепени към специална рамка.

Интересен вариант-монтаж на сгъваеми чадъри за всеки от петна оборудвана почивка. Този метод служи само за защита от слънцето.

По-надежден вариант е формирането на свеса на покрива на строителни материали, като например метал. За тези цели, монтирани върху носеща рамка, която се намира на опорни стълба.

Започнете строителство

Първата стъпка е определянето на места за изграждане на тераси. Препоръчително е да се гледка от нея отварянето на живописен пейзаж, в зависимост от страна на хоризонта, при избора на място е по-добре да се движите на юг или Юг-Изток.

Втората стъпка е изчисляване на броя на необходимите материали и тяхната доставка. На този етап ще изисква внимателност, при изчисляване на нуждите на строителни суровини винаги трябва да се има предвид, за да остави допълнителен резерв от материали.

Уверете се, че имате всичко необходимо за инсталация, шлосери и дърводелски инструменти, градински инструменти, електрическа бормашина, болгарка, тренировка и т.н.

Не забравяйте за закупуване на допълнителни дребни детайли, чрез определяне на: винтове, пирони, гайки, винтове за дърво, винтове, дюбеля и т.н.

След пълно обучение, началото на непосредствените на строителните работи. Първото уреждане на фондацията, а на пода се поставя след инсталиране на страна-ограда, и най-накрая, монтира навес.

Дизайн на дома с тераса, се различават финес, оригиналност и елегантност. Добавени места няма да оставят безразличен на всички членове на семейството и гостите и ще се превърне в любимо място за отдих по всяко време на годината.

Снимка тераси към дома