Топиарий: майсторски клас и инструкции по образна косене на храсти (70 снимки)

За извършване на обществени паркове и зони за частни домове понякога дизайнерите използват интересни скулптури от растения – топиари фигура. Обикновено тази дума означава подрязване на храсти. Често фигура е създаден опитен земеделски производители.

Топиарное изкуството да се появи в Древен Рим, където необичайни форми, украсени с градини на богатите хора. Появиха, цели училища градинари, които знаят тайните на една прически растения. С разпространението на влиянието на Рим, топиарное изкуството на този въпрос по-нататък, са се появили на скулптури от растения извън Римската Империя.

В Русия мода на зелени скулптури са дошли от Франция по време на царуването на Петър I. оттогава топиарий придобива все по-голяма популярност благодарение на своята елегантност и благородство.

Обзавеждане

За създаване на фигури от растения, се използват няколко техники, които са различни методики за формиране форми на растения:класическа рамка рамка с декоративни пълнител от пълзящи растения Arborsculpture

загрузка...

Класическа или традиционна техника се прилага вече няколко хиляди години и не са претърпели фундаментални промени. Тя трябва да бъде сключен в фигурную резитба възрастни храсти и растения.

За начинаещи в случай на градина, най-добре е да започне обучение с формирането на най-простите геометрични фигури – топки, кубчета, цилиндри. За създаване на сложни фигури на хора и животни-това е тежък труд, който може да мине повече от 5 години.

При неправилна резитба можете не само да развалят външния вид на растенията, но и да го унищожи, така че този въпрос е по-добре да се повери на професионалисти.

За тази реколта е подходящ само за растения с малки листа или борови иглички. Растението трябва да бъде смел и не разполагат с тенденция към бързо увеличаване. Най-добре е да използвате тис, зехтин, берберис, туя, кипарис или смърч.

За формиране, трябва да има задължителен набор от инструменти:

    Кусторез градински ножици, градински трион Viatores музикални дървени летви и въжета, за да ръководи боя или тебешир за маркиране на контурите

За да следите Вашите инструменти за изрязване им край трябва да е идеално остри, единственият начин да се постигне гладка форма растения. Формиране на короната се извършва най-добре в края на зимата или началото на пролетта.

Техника на рамката се състои в ограничаване на растежа на растенията, с помощта на специален метален скелет. Обикновено тел форма, прикрепена към по-млад, растящ храст. Клоните на растението започват да попълни формуляр, чрез закупуване на желаната форма.

Прическа Тази цифра е необходима само в случай, че стреля извън рамката. След пълното формиране на растения, във форма на кабели могат да бъдат отстранени и отново.

Растения, отглеждани в тази техника, не се различава от класическия топиари, но изискват много по-малко сили за декорация.

Рамка за топиари можете да закупите в по-големите магазини, и можете да създадете свой собствен.

За да се създаде голям открит скулптури, трябва да си купя тел от стомана със сечение на 6-7 мм. Лепене на членовете на композиционно рамката може да бъде тънка тел или чрез заваряване. Готова рамка трябва да тъкат на окото с отвор не е повече от 1 см

За направата на малка рамка може да се използва тънка тел, която pletetsya на предмета на желаната от вас форма (топка, големи плюшени играчки, фигурки на животни). Когато трябва да се отреже на тел и се оттегли изготвена рамка.

За тази техника е много подходящ Плакучая върба, глог peritonektomie, общо хвойна и алпийски френско грозде.

Вид техника рама техника, с помощта на пълнител. За да се създаде такъв топиарий в градината със собствените си ръце – Най-простият и лесен вариант, не съперничи по красота на други видове обработка на растения.

За тази технология се използва също така фабрично или домашно рамка, който е изпълнен с домашен субстрат или специално закупен на земята за избраните растения. Този субстрат и се засаждат многогодишни или едногодишни цветя. Този продукт е по-обемно, отколкото легло топиарий.

За да направите субстрат за засаждане, трябва да се комбинация от хранителен разтвор и почвата, в която е включена платнище, трева и най-горния слой торф. В получената смес се добавя слама, за да се предотврати отделянето на клетки чрез проекти.

Освен това, вместо торф може да се запълни рамката с мъх торфен мъх. И вашата работа е с фигура по — мъх, бързо ще се запълни цялото пространство фигури в процеса на растеж и затвори рамка.

За да направите топиарий от увивни растения може лесно. Използвани тук, са установили метални форми увивни растения, които бързо обволакивают фигури (бръшлян, ипомея, dichondra). За съжаление, в нашия суров климат, тези рисунки са краткотрайни и могат да зарадва собствениците на само един сезон.

Arborsculpture може да се разчита в зелени цифри, обаче, е коренно различен от предишните примери на технологии на производство. В този случай манипулирането на произведени не от короната на растението и хобота. Снимка на тези топиарии просто ослепителен. От дървета за създаване на мебели, картини, скулптури.

Arborsculpture много сложни методи на проектиране. По дизайн на едно растение може да отнеме до 10 години усилена работа. Той използва растения, които могат да растат между себе си и бързо да се създаде слой от дърво (върба, клен, ябълка, череша, габър, череша и бреза).

Arborsculpture се основава на способността на дърветата да растат заедно. Този ефект може да се постигне плътно свързване на младите, гъвкави стъбла на разсад, преплитане на издънки и присаждане на нови филизи на растението. За поддържане на желаната форма, клоните на трайно фиксирани снопове от каучук или от тънка тел.

Важното е да вратовръзки не се нарани кората на дървото и не укоренены в гората. За производство на „жива мебели“ вие дори можете да използвате винтове за плътно съединение клони помежду си.

Грижи

Скулптура топиари е много трудна за отглеждане. Те не понасят сенчестите места за разтоварване и изискват често минерални добавки.

Поливането трябва да се сменя не по-малко от 2 пъти в седмицата, със скулптури скелет с отпадъци трябва да бъдат изградени с използването на капково напояване.

При подрязване на растението, трябва да се движи отгоре надолу, оставяйки на всяко дърво, на 3-4 пъпки. В противен случай растението бързо избледнява.

През зимата растенията остро се нуждаят от подслон – температурата е под 5 градуса по Целзий може да унищожи плодовете на многогодишните си усилия. По-добре се поръсва обилно земята около ствола с дървени стърготини и голяма корона и ствола на няколко пласта от зебло.

Заключение

Топиарное изкуството-това не винаги е така трудно и отнема много време, колкото изглежда на пръв поглед. Малко въображение и свободно време ще ви помогне да създадете една необичайна, красива градина парцел.

Снимка топиарий