Тухлена камина със собствените си ръце

Форма и размер на

Създаване на красив и функционален тухлена камина със собствените си ръце, а извън дома – е задача, която не създава огромни трудности за домакин с ума. Цената на тухли портал и комина се дължи на материала ще бъде много висока, особено в сравнение с гранит, мрамор и други изключителни минерали. Циментов хоросан за зидария, необходим инструмент не е много скъпо.

Преди да си направите камина за даване, трябва да изберете нейната конструкция и форма, както и за определяне на размери на пещта, комина и портал.

Прост камина в зависимост от разположението на стените и ъгъл. Параметрите му се определят въз основа на площад отапливаемого помещения: тя е разделена на 100 – резултат-оптимална площ на фурната. Ширина дымового на дупката трябва да бъде 1,5-2 пъти на дълбочина и на около 1,5 пъти по-малко, отколкото на височина. За постигане на достатъчна тяга, а дымового отвори трябва да бъде 10-15 пъти по-малко пространство на пещта и комина, за да има с дължина от 3 до 5 метра. в такива пропорции за постигане на ефективно отопление на стаите и безопасната експлоатация на камината.

Мини тухлена камина за разпит са подходящи за малки пространства и изисква минимално количество материали. Размери на фурната 40 см x 60 см, той съвсем ще се справи с отоплението на помещения с площ до 20 кв. метра, а височината му без комина е около 1,1 – 1,2 м, ширина 0,5 – 0,6 м се вземат предвид всички довършителни работи с декоративни первази и нанасяне на покрития тръби за дим, дизайн ще изисква 220 – 230 стандартни червени тухли.

Английски камина-различно от други модели на линия комина, в една страна на ток и топлина на фурната във формата на трапец. Това устройство ви позволява да направите по-голяма част от топлината в помещението.

Страничните и задните стени на пещта са с малък наклон около 20° и служат като своеобразна рефлектор на топъл въздух. Дымосборник има форма на пирамида, и дымогарные тръби, също скрити под слой от тухли, която леко се стеснява към тавана. Друга особеност на английски камини – това е основата под портал под формата на възглавничка, която се поставя огнеупорным тухлена зидария.

Дълбочина топливника английски камината е 0,4 – 0,5 м, слой тухли трябва да действа от края на отвори горене на 0,3 m, и хоризонтална проекция причина може да бъде до 0,5 м. За ефективно сцепление и правилното отопление на помещението следва, че площта на напречното сечение на газохода и размер на фурната са имали съотношение 1 до 8. Водещи на тръби от английската версия на текста трябва да бъде с височина 3 – 5 метра. В тези условия може да се постигне лесен и равномерно затопляне на помещения, хубав огън в огнището и липса на номер на вреден дим. Класически английски камини имат дълга история и добавяне до всяка точка на страната домашна уютна атмосфера.

загрузка...

Барбекю-камина е предназначена за употреба на открито. Това е един чудесен начин за декориране на обработваема земя, където можете удобно да прекарате свободното си време в хубаво време. Камина с барбекю в допълнение към поленнице, и се пекат в горната част на перваза, на който са поставени шишчета с барбекю или грил за печене на месо. Освен това, такова устройство може да се готви и други специалитети на тиган, тенджера, утятницу, и храна, приготвена на улицата, за сметка на използване на природните пожари е не само полезен, но и ще даде семейството, много положителни впечатления.

Прост камина-барбекю без покрив се монтира много по-лесно, отколкото у дома, защото не изисква изграждане на дымосборник и комин – на всички газообразни продукти на горенето унищожават директно на улицата.

Основата обикновено избират бетонни основи, чиято дебелина ще зависи от масата на тухлена конструкция на бъдещето мангал, това обикновено е 20 – 30 см портал най-често се разпространява U-образна форма с пазом, в рамките на който се намира отделение за дърва, над тавана пещи с тенджера жар и място за печене на скара или шишчета. Можете да проявите въображение и да създаде по-сложен дизайн, с две фурни за едновременното приготвяне на няколко ястия, с интериор в горната част на тухли, естествен или изкуствен камък, плот за рязане на продукти или мивка с кран и мивка.

Вилна беседка може да бъде изградена от тухли-тухлена камина, стените и покривът са направени от други материали: профилирани метал, дърво или пластмаса. Това ще улесни монтажа и ще спести на строителни материали.

Има огромен брой проекти, вилни беседки на улицата, най-честите от тях:

    Открита беседка под покрива на 4 колони с тухлена печка за барбекю-това е правилният избор за една спокойна безветренно време, но в лошо време може да се изгради леки стени от стъкло, PVC панели или други материали. Покривът може да бъде покрита с битумни керемиди или ондулин, металик, и вътре вие дори можете да прекарате електрическо осветление.

    Лек дизайн на беседки от дърво, в която тухла се използва само за камина с топкой под формата на арка. Готина вечер около огнището, можете да се събере малък екип, топлината от него, ще бъде достатъчно. При необходимост може да се оборудва покрив на навес от белите дробове полимерни материали.

    Наскоро финландски беседки са широко разпространени, тъй като те са предназначени за студен климат. Те имат профил във формата на 6-или 8-гони със затворени стени и покатой покрив, от центъра на която се простира комин. Те използват остров тухлена камина, предназначена за барбекю и за отопление на помещения.

Като обикновени глинени тухли универсални физични свойства, той може да се използва за дома и за открити камини. Част на фурната, която е в непосредствен контакт с открит огън, избрана от огнеупорни клас.

Целта

И с всяка изминала година, домашни любимци, открит плувен камина има много проекти проект майстор предлагат нови идеи. Камини на улиците може да изпълнява функция за отопление, готвене или да се комбинират две задачи едновременно. Модели могат да бъдат на острова, или на стената, ако те са прикрепени към беседка, външна стена на къща или каменна ограда. Последният вариант е много интересен, това ще спести на материали и разходите за строителство, ако обектът вече има силен и висока ограда от тухли. Той може да бъде прикрепен към ъгъл или стена камина с малка качулка.

Едноетажна тухлена камина най-често се правят в острова стил, лесен U-образен дизайн без висок комин. Този вариант е по-добре да се изгради основите на платформа от бетон, тротоарни плочки, или на друг траен горенето материал. Ще бъдат удобно поставени шезлонги и друга градинска мебел. Островен камина за разпит, може би е време да се актуализира чрез добавяне на нови подробности, в крайна сметка, къщата е напълно затворени отопляем беседка и барбекю.

Декоративна камина) се използва за дизайн на интериора, за Да не се използва сложна система с дымосборник, предния капак и огнеупорни материали. Фалшиво камина в стаята може да работи на базата на електрически, на газ или воден нагревател, за имитация на пламъка с помощта на квалифицирани картини, електрически лампи или свещи. Този вариант не е заместител на естествената топлина от изгаряне на дърва за огрев, но ще изглежда много ефектно и ще бъде много по-евтино, тъй като не изисква работа от опитен строител.

Край камината в дома си, трябва преди всичко да се гарантира нормалната дим отстраняване на улицата, така че в стаята имаше силна миризма и въглероден окис. За изчисляване на необходимия ви размер, като се започне от площад помещения, така и за облицовка в използване на материали с висока изолация. Ако сте тръгнали да правят фалшиво камина, използвайте обикновен декоративен тухла, без пожароустойчивост.

Камини за баня, за отопление се използва предимно въглища, малки и прости устройства. Те са част 2: пещ и комин. За разлика от традиционните печки е, че в отворена пещ и топлинна енергия за отопление на дума от нея. Възможности тухли за такива камини обикновено стена или в ъгъл. Заради голямата маса на материалите, те трябва да бъдат поставени на здрава основа, ако на пода в банята не са достатъчно дебели, трябва да се грижи за допълнителен основа за печката.

Външна камина с пещ имат комини, барбекю, пещ, метални пластини и дори на покрива за приготвяне на храна по време на дъжд. Тяхната структура зависи само от въображението и възможностите на собственика. Има интересни модели камини с хлебопечью, навес или по-печки.

Материали

За облицовка на камини избират предимно от червени тухли от глина или керамични, пластмасови пробиване или пресоване. Последната опция е по-малко трайни, особено при високи термични натоварвания, тъй като тя съдържа много дълго. Но керамични тухли, получени чрез леене на пластмаси, има гладка и твърда повърхност и не по-малко силни отвътре.

Има 3 вида тухли за дома и открита камина. Нормален дом, не е обърната тухла, предназначени за вътрешните слоеве зидария не се вижда. Той не трябва да бъде защитен от открит пламък и красива гладка повърхност и по този начин по-евтино. При производството на огнеупорни тухли, използвани в актуални и за пържене при високи температури на заготовки от огнеупорни маси и кварц. Такива материали са определени в контакт с открит пламък, т.е. в пещ и дымосборник. Обърната и фасонный тухла, за декоративно имат гладка хомогенна повърхност с различни цветове, текстури или блясък.

За зидария използват разтвор, състоящ се от цимент, пясък, вода, понякога с използване на химически пълнители на термична устойчивост. Не разчитам на себе си правилната комбинация от компоненти за изграждане на фурни, можете да си купите специални сухи смеси, които трябва само да се разрежда с вода и се разбърква преди употреба.

Освен тухли и халки на разтвора при изграждането на камини, използването на метални части за крило, топлообменник, комин, барбекю и палети за въглища.

С или без основа

Строителство на фондацията под камината е най-добре по време на строителството на самата сграда. Но ако къщата вече е построена, а след това се режат на пода под фасадата на камината се извършва въз основа на бетон или тухли. В зависимост от размера на фондацията на камината заглубляется на 30 – 50 см под нивото на пода. Сгънете тухлена база трябва да бъде смес от цимент марка 400 или 500 с пясък в съотношение 1 към 3. В случай на заливане на основите от бетон, дървени тераси се строи.

Основа под къщата, камина не е необходим, ако той е висок цокъл от тухли, по такъв начин, че разстоянието от дъното на пещта до пода не по-малко от 0,3 м В този случай е необходимо да се вземе предвид, че конструкцията на пода може да издържи теглото на съществуващите пещта на камината. Също така не се нуждаят от основа на неверни камини.

Открита камина в каквато и да е форма трябва да бъде построена върху бетонна основа не по-малко от 20 – 30 см, за да конструкцията е устойчива в градинска почва.

Основни грешки

Опитните печники изолиране на най-типичните грешки при изграждане на тухлени камини:

    неправилни пропорции, размери и форми от пещта и дим кутии, сечение и височина комин и площад отапливаемого помещения; твърде дебел или тънък ширина на шева между редовете, неправилна комбинация от компоненти, бетонни смеси; не използвайте устойчиви на висока температура и огнеупорни тухли;

    твърде малката височина на сутерена, или на основата под камина; неправилно изчисляване на размера на фасадата, декоративни детайли, не е точно на нивото да инсталирате серия и декоративни елементи, поставяне на тухли, трябва с голямо внимание и професионализъм.