Устойчиви на висока температура гипсокартон за камина

Heat-resistant plasterboard for the fireplace

Експлоатация на камини, произведени под постоянното излагане на висока температура, което може да доведе до пожар. За да се намали вероятността от това, което се случва с помощта на различни видове фурнир. Сред цялото това разнообразие трябва да се разпредели устойчиви на висока температура гипсокартон за камина.

Heat-resistant plasterboard for the fireplace

Характеристики на материала

Днес На пазара има няколко вида от този продукт, които се различават по своите технически характеристики. Пожаробезопасная борда на гипс се различава от другите аналози в близост до имота:

Визуално, външно, тя е покрита с розов картон, който показва от своята определена цел. В състава на сухото строителство включва специален слой, който съдържа глина и засилване на стъкло. Това позволява значително да се увеличи устойчивост на екстремни температури и намаляване на възможностите за унищожение. Основната структура на лист и включва в себе си кристали на водата, което е допълнителна пречка за разпространението на огъня. Количеството на този компонент в някои случаи може да достигне 20% от общото тегло. Heat-resistant plasterboard for the fireplace Heat-resistant plasterboard for the fireplace

При закупуване на устойчиви на висока температура гипсокартон, е препоръчително да се провери всички сертификати за тези продукти, доказване на нейната принадлежност към тази група продукти. Те подробно са описани всички конкретни характеристики на материала, че ще вземете само най-качествени съставки.

Heat-resistant plasterboard for the fireplace

Огнеупорни гипсокартон се състои от няколко основни компонента:

Dvuvodny гипс, дърворезба filamenta и няколко вида органични вещества. Делът на тези компоненти в структурата достига 93%. Обложката е направена от картон (6%). Влага. Номер на продукта често е по-малко от 1%. Heat-resistant plasterboard for the fireplace

Спецификация

Огнеупорни гипсокартон е незаменим материал в строителството на камини и други подобни структури, както и сопротивляет пожар. В сравнение с другите видове от това вещество не се поддават на унищожение под въздействието на температура около 45 минути (влагоустойчив, отговарят на високи видове листове могат да издържат само около 20 минути).

Heat-resistant plasterboard for the fireplace

На пазара материал е на разположение в стандартен повърхност размери:

    2,5*1,2 м (площ); дебелина на листа е стандартна и е 12,5 мм.

Heat-resistant plasterboard for the fireplace

Тегло на индивидуален дизайн е приблизително равно на 25 кг. трябва да се отбележи, че огнеупорни гипсокартон също е „диша“, както и нейните колеги, че ви позволява да го използвате вместо това. На пазара са открили материал, с изискан и newtonkendall край, който играе важна роля при непосредствена инсталиране. Ако доставяте вещества от последния вид, трябва да изрежете част от челото на около една трета от общата дебелина. Благодарение на уникалните особености на лист гипсокартон е на стойност около 2 пъти повече, отколкото си прост аналог.

Heat-resistant plasterboard for the fireplace

Област

Гъвкавост огнестойкого гипсокартон го прави много популярен продукт. Това вещество се използва за няколко конкретни задачи:

Местоположението на вентилационните канали. Не се използва за формиране на тръби, тъй като той не е в състояние да издържат на дълги топлинни натоварвания. Като обхваща почти всички видове бани (руска, турска и финландска). Облицовку камината. Често гипсокартон тук действа като посредник между гореща повърхност на рамката и основните стени. Вътрешната облицовка от магазини и лека промишленост и т.н. Heat-resistant plasterboard for the fireplace

Както вече бе споменато, гипсокартон може да се използва за формиране на конструкции на камини, но трябва да се вземат предвид някои нюанси:

Необходими за облицовка на камина с помощта на този материал проекти, които са изработени от камък, огнеупорни тухли, и т.н. Тези вещества сами по себе си са отлични изоляторами. Дъска на гипс облицовки най-често камини от стомана или чугун, за по-нататъшното им защита и да им е декоративен вид. Този материал е препоръчително да се използва в тези случаи, когато пещта се инсталира директно в стената ниша. Когато корпус на камината, между гипсокартон и стени трябва да имат специални изолатори на топлинна енергия, които ще намалят въздействието на температурата на структурата на продукта. Heat-resistant plasterboard for the fireplace

Трябва да се разбере, че огнеупорни гипсокартон-това не е от тухла и не е надежден защитник. С него само предотвратява възможността за възникване на пожар, но не го изключва продължителното излагане на високи температури.

Heat-resistant plasterboard for the fireplace

Някои от нюансите на инсталация

Гипсокартон камини произведени по специална технология, която предвижда монтиране на листа на специална рамка. Моля, обърнете внимание, че такива сделки се извършват само с метални конструкции и не използвайте дърво и други запалими вещества.

Heat-resistant plasterboard for the fireplace

Определяне на листа се извършва на специални саморезов, стъпка, която е около 12 виж Всички стави елементи допълнително затворени с метални части. Ако е необходимо, във вътрешността на конструкцията са с различна топлоизолация. Трябва да се отбележи, че се използват за такива цели пяна строго забранено, тъй като това е много силно запалими и опасни вещества.

Heat-resistant plasterboard for the fireplace

При инсталиране на огнеупорни гипсокартонных листа се прилагат само устойчиви на температури на свързващо вещество (лепило, мерки и теглилки и т.н.). Това ви позволява да получите солидна и надеждна система, която ще служи дълго и безотказно.

Heat-resistant plasterboard for the fireplace

Външно боядисване

Кадри от тези листа, често са разположени в жилищни сгради, които се нуждаят от допълнителен декор. При завършване на камината, гипсокартон може да се покрие декоративни материали, като огнеупорни плочки. Технология, налична на тази повърхност почти не се различава от залепване към друг материал.

Heat-resistant plasterboard for the fireplace

За това трябва да използвате специална топлоустойчива лепило, с помощта на които отделните плочи се фиксират на повърхността на камината. По този начин, комбинацията от тези два материала, могат да създадат много красив декор.

Heat-resistant plasterboard for the fireplace

При закупуване на устойчиви на висока температура гипсокартон трябва да се дава предимство само на качествени продукти. На пазара към днешна дата, един от най-популярните продукти са на няколко производители:

Лафарж. KNAUF. Велма и много други. Heat-resistant plasterboard for the fireplace

Огнеупорни гипсокартон-това е универсално решение за камини, които са не само като декоративен елемент, но те отоплителни системи.

Heat-resistant plasterboard for the fireplace