Устойчиви на висока температура гипсокартон за камина

Експлоатация на камини, произведени под постоянното излагане на висока температура, което може да доведе до пожар. За да се намали вероятността от това, което се случва с помощта на различни видове фурнир. Сред цялото това разнообразие трябва да се разпредели устойчиви на висока температура гипсокартон за камина.

Характеристики на материала

Днес На пазара има няколко вида от този продукт, които се различават по своите технически характеристики. Пожаробезопасная борда на гипс се различава от другите аналози в близост до имота:

Визуално, външно, тя е покрита с розов картон, който показва от своята определена цел. В състава на сухото строителство включва специален слой, който съдържа глина и засилване на стъкло. Това позволява значително да се увеличи устойчивост на екстремни температури и намаляване на възможностите за унищожение. Основната структура на лист и включва в себе си кристали на водата, което е допълнителна пречка за разпространението на огъня. Количеството на този компонент в някои случаи може да достигне 20% от общото тегло.

При закупуване на устойчиви на висока температура гипсокартон, е препоръчително да се провери всички сертификати за тези продукти, доказване на нейната принадлежност към тази група продукти. Те подробно са описани всички конкретни характеристики на материала, че ще вземете само най-качествени съставки.

Огнеупорни гипсокартон се състои от няколко основни компонента:

Dvuvodny гипс, дърворезба filamenta и няколко вида органични вещества. Делът на тези компоненти в структурата достига 93%. Обложката е направена от картон (6%). Влага. Номер на продукта често е по-малко от 1%.

Спецификация

Огнеупорни гипсокартон е незаменим материал в строителството на камини и други подобни структури, както и сопротивляет пожар. В сравнение с другите видове от това вещество не се поддават на унищожение под въздействието на температура около 45 минути (влагоустойчив, отговарят на високи видове листове могат да издържат само около 20 минути).

загрузка...

На пазара материал е на разположение в стандартен повърхност размери:

    2,5*1,2 м (площ); дебелина на листа е стандартна и е 12,5 мм.

Тегло на индивидуален дизайн е приблизително равно на 25 кг. трябва да се отбележи, че огнеупорни гипсокартон също е „диша“, както и нейните колеги, че ви позволява да го използвате вместо това. На пазара са открили материал, с изискан и newtonkendall край, който играе важна роля при непосредствена инсталиране. Ако доставяте вещества от последния вид, трябва да изрежете част от челото на около една трета от общата дебелина. Благодарение на уникалните особености на лист гипсокартон е на стойност около 2 пъти повече, отколкото си прост аналог.

Област

Гъвкавост огнестойкого гипсокартон го прави много популярен продукт. Това вещество се използва за няколко конкретни задачи:

Местоположението на вентилационните канали. Не се използва за формиране на тръби, тъй като той не е в състояние да издържат на дълги топлинни натоварвания. Като обхваща почти всички видове бани (руска, турска и финландска). Облицовку камината. Често гипсокартон тук действа като посредник между гореща повърхност на рамката и основните стени. Вътрешната облицовка от магазини и лека промишленост и т.н.

Както вече бе споменато, гипсокартон може да се използва за формиране на конструкции на камини, но трябва да се вземат предвид някои нюанси:

Необходими за облицовка на камина с помощта на този материал проекти, които са изработени от камък, огнеупорни тухли, и т.н. Тези вещества сами по себе си са отлични изоляторами. Дъска на гипс облицовки най-често камини от стомана или чугун, за по-нататъшното им защита и да им е декоративен вид. Този материал е препоръчително да се използва в тези случаи, когато пещта се инсталира директно в стената ниша. Когато корпус на камината, между гипсокартон и стени трябва да имат специални изолатори на топлинна енергия, които ще намалят въздействието на температурата на структурата на продукта.

Трябва да се разбере, че огнеупорни гипсокартон-това не е от тухла и не е надежден защитник. С него само предотвратява възможността за възникване на пожар, но не го изключва продължителното излагане на високи температури.

Някои от нюансите на инсталация

Гипсокартон камини произведени по специална технология, която предвижда монтиране на листа на специална рамка. Моля, обърнете внимание, че такива сделки се извършват само с метални конструкции и не използвайте дърво и други запалими вещества.

Определяне на листа се извършва на специални саморезов, стъпка, която е около 12 виж Всички стави елементи допълнително затворени с метални части. Ако е необходимо, във вътрешността на конструкцията са с различна топлоизолация. Трябва да се отбележи, че се използват за такива цели пяна строго забранено, тъй като това е много силно запалими и опасни вещества.

При инсталиране на огнеупорни гипсокартонных листа се прилагат само устойчиви на температури на свързващо вещество (лепило, мерки и теглилки и т.н.). Това ви позволява да получите солидна и надеждна система, която ще служи дълго и безотказно.

Външно боядисване

Кадри от тези листа, често са разположени в жилищни сгради, които се нуждаят от допълнителен декор. При завършване на камината, гипсокартон може да се покрие декоративни материали, като огнеупорни плочки. Технология, налична на тази повърхност почти не се различава от залепване към друг материал.

За това трябва да използвате специална топлоустойчива лепило, с помощта на които отделните плочи се фиксират на повърхността на камината. По този начин, комбинацията от тези два материала, могат да създадат много красив декор.

При закупуване на устойчиви на висока температура гипсокартон трябва да се дава предимство само на качествени продукти. На пазара към днешна дата, един от най-популярните продукти са на няколко производители:

Лафарж. KNAUF. Велма и много други.

Огнеупорни гипсокартон-това е универсално решение за камини, които са не само като декоративен елемент, но те отоплителни системи.