Устройство на камината

The device of the fireplace

Устройство на съвременния камина с дымоходом със собствените си ръце

Живот и развитието на човечеството е невъзможно да си представим без използването на огъня. От древни времена хората са се опитвали да я спаси, като използва за отопление на къщата и приготвянето на храната. На първо място това е просто огън, разреден в центъра на пещера, каменна или тухлена площадки в дома, където сте родени горят дърва, дим, изпълвайки стаята. Изминали столетия, и в частни домове са били на фурната, а в непревземаеми крепости и барские имение камини.

The device of the fireplace

В нашето време, изглежда, че трябва за тези lotus ядат дървесина и въглища повече. Наистина, в съвременния извън дома може да се прекарат тръби за отопление са свързани към преносим парогенератор, и може да се използват модерни системи за въздушно отопление. Всичко това ще помогне на топло помещение с по-малко разходи, но все още живее в душата на съвременния човек желание да се облегнете назад в люлеещ се стол на втория етаж на старата къща, в тъмното, да наблюдават играта открит пламък.

The device of the fireplace

Разбира се, камина на втория етаж-това е допълнителна сложност, но съвременните технологии позволяват да се реши проблема. Ако основната цел е естетически желанието да види огъня, може да се използва алкохолна камина. Той не се нуждае от негорими конструкции, дори вытяжную тръбата за отвеждане на продуктите на горене са задължителни.

The device of the fireplace

The device of the fireplace

Ако такова устройство изглежда достатъчно силен, може да направи на острова правилния камина в центъра на стаята. Като основа под камината е достатъчно голямо, ще трябва да го поставите на носещи плочи, е желателно да се използват висящи камина, от което се излиза на покрива чрез декомпрессионную камера.

The device of the fireplace

Островен камина

Защото този дизайн се занимава с източник на огън, има някои правила, спазването на които ще ви позволи да се насладите на този завладяващ спектакъл в рамките на дома, полулежа в стола си, а не да тичат по улицата, дава нареждания на пожарната команда.

The device of the fireplace

Принципи на проектиране

Да се отвлече вниманието от строителството на камината, тя се намира на втория етаж и ще разглежда всички налични възможности. Тези отоплителни системи, са разработени в продължение на векове, но през цялото това време не бях в състояние да промени принцип на работа, така че са останали устройства с нисък КПД и голям разход на гориво.

The device of the fireplace

The device of the fireplace

Основните възможности за настаняване камини

Вариант на вградения в стената. Дизайн на реализацията изисква да се вземат на етапа на проектиране на сградата, така че той не е подходящ като вариант за подобряване на съществуващ дом. Вариант Б – монтиране на камина. Това може да се направи в съществуващата сграда, нейните предимства на достатъчно голяма площ теплоизлучающих повърхности, която ви позволява не само да се насладите на красотата на опожарена дървесина, но и практическа полза от комфортна температура в помещението. Вариант в ъгъла на камината. Частно събитие, е не една, а две стени. В тази връзка, е по-изгодно да се изгради, но по същата причина има по-малка площ за отопление. Функцията G е остров камина. Могат да бъдат разположени в центъра на стаята, в действителност това е най-старият разсадник на праисторическия човек в модерна обвивка.

The device of the fireplace

Преди да започнете изграждането на камината е необходимо да се изчисли размерите му. Има изпитани техники, за да направят това.

The device of the fireplace

Размери на съставните части на камината

Печки и нейните характеристики

Размер на камини зависи от големината на отапливаемого на помещението, от големината на пещта трябва да бъде повече от една пета площ на помещението. Например, неговата площ е 25 м2, размер на фурната в този случай е 0,5 м2. Въз основа на това, ние намираме други размери. Съотношението на височина към ширина обикновено се взема с 2/3. Решаване на задача за 4-ти клас:

А/Б = 3/2

А = 3V/2

Ob = AB = 3В2/2 = 0,5 м2

В2 =1/3 м2

Б = 58 см = 87 вж.

Вижте: 0,58х0,87 = 0,5046 м2, всичко е наред.

The device of the fireplace

The device of the fireplace

По този начин, размер на фурната ни е известна, можем да отидем по-далеч. Дълбочина на камината трябва да бъде равна на две третям се срещна височина, в нашия случай, ние получаваме 58/3×2 = 39 см Тази опция е много важно. Ако направите пещ твърде дълбоко, почти всички топлината ще отиде на вятъра, а дълбочината е твърде твърде малко, а след това дим отива в стаята.

The device of the fireplace

The device of the fireplace

С една трета от височината на пещта, за да започне наклона на задната стена, под ъгъл от около 20 градуса. На рисунката е означен с буквата Л, а в нашия случай-това е 58/3=19 см

Понякога се правят камини със затворена топкой, но в този случай камина, се превръща в подобие на фурната. За тях се опитват да закупите готови врати с размери близки до дизайна.

The device of the fireplace

Камина

За да дървата в камината светеха, наслада за очите и не се пуши, трябва да бъдат изпълнени две условия: достъп на кислород и изход на продуктите на горене. Обикновено въздухът постъпва в пещ директно от помещенията, естествена приточная вентилация, тя не изисква допълнителни разходи. Въпреки това, ако максималната мощност на голяма камина и баня има множество пукнатини и дупки, може да се пуши, а в някои случаи дори обратна тяга, когато въздухът минава през тръба, започва да тече през него на улицата. Избягване на подобни ситуации се прилага канал приточно-смукателна вентилация. Това е специален канал, който се провежда във фурната направо от улицата.

The device of the fireplace

Размери на комина зависи от мощността на камината. Височина на комина не трябва да бъде по-малко от пет метра. Ако дължината на комина надвишава 10 метра, жажда може да стане толкова голям, че всички топлината просто „прогореть“ в най-истинския смисъл на думата. За да се избегне това, прибягват до изкуствена огъване и се използват специални амортисьори. Размер на сечението на комина трябва да бъде по-малко пространство на пещта и до 10-12 пъти.

The device of the fireplace

Камина работи при високи температури, затова го зидария е изградена от специални тухли. Червен печной тухла могат да издържат на температури до 1000 градуса по Целзий.

The device of the fireplace

Тухлени пещи

При определянето на камината трябва да се вземе предвид, че в процеса на загряване на твърдо тяло (в нашия случай-тухли), обикновено разширяват и, като следствие, не можете да използвате обикновен хоросан. Поради различен коефициент на разширяване на глина и цимент този съединител ще “ в бъдеще са напълно изчезнали. Изработване на пещ на този разтвор не изисква специални знания и материали, които не винаги са на разположение, така че любителите има смисъл да се купуват готови сухи смеси.

The device of the fireplace

Допълнителни елементи

По време на изграждането на камината е необходимо повече от тухли и хоросан, а също и други съставни елементи, които трябва да закупите или да поръчате.

The device of the fireplace

Допълнително оборудване за огън

Ето какво можете да направите :

    Пепелника – тава за събиране на шлака. Колосник осигурява достъп на въздух до горящему дърво, не им позволява да падне. Капаче-това е специално устройство, което се поставя в тръба за регулиране на тягата. Чертежи и схеми, работа схеми камината Зидария камина с грапава тръби. Чертеж на ъгловата камина

The device of the fireplace

Правила и изисквания за поставяне на

На подиума пред камината трябва да бъде не по-малко от 50 см в ширина и издатини по стените на 20-30 виж, Не си струва да поставите камина начина, по който хората се движат, разстояние от ръба на камината до края на стени трябва да бъде не по-малко от метър.

The device of the fireplace

Устройство на електрически камини

Използването на електрически нагреватели, стилизирана камина, помага да преобрази интериорът ще се избегнат негативните характеристики на своите печки на дърва аналози. Нагревател не чадит, не изисква тромава конструкция комина, не се нуждае от дърва за огрев и въглища. Устройството е доста просто. В действителност, това е един обикновен нагревателен елемент, който превръща електрическата енергия в топлинна радиация. Чрез използване на съвременни материали, може да се създаде евтино доста елегантен дизайн.

The device of the fireplace

Интересни решения в интериора

Изграждане на камина в къщата дава голям простор за въображението. Не може да се ограничи в никакъв случай, обаче, можете да видите мостри, са примери за това, как на мястото на тази структура в къщата.

The device of the fireplace