Вана лагер: избор на дизайн, детайли използвате и как да го направи със собствените си ръце

Оптималния размер на версия на мобилния сауна

Ползи хавлиени процедура е известна още от времето на Древна Русия. Те не губят своята популярност и днес, тъй като подобрява циркулацията на кръвта, тонизират организма и повишаване на енергията. Тази енергия е особено полезна за хора, които изпитват големи физически натоварвания. Но какво, ако сте били на полето? В този случай, може да се изгради лагер баня. Този вариант е популярен сред туристите, спедитори, работници, поставени в параграфи временно настаняване на територията. Този дом ще ви позволи да се отървете от излишната мръсотия и да доведе тялото в тонус. Въпреки това, може да се грижи за душата отива.

Двойката, изработени от подръчни средства

15

Мобилна баня за туризъм

Бани устройство

Такава структура или на неговите компоненти могат да бъдат закупени, но в същото време лесно да се изгради, и себе си. Той се състои от следните елементи:

рамка; тента; място за подгряване на камъните.

Важно! Трябва да вземете всички материали, в създаването на практични и в същото време безопасно!

загрузка...

Правилното местоположение на палаточного лагер ще осигури комфортна почивка

Рамка на лагер бани

Монтаж на мобилна бани на същия принцип, като обикновена палатка

Етапи на ръцете си

Първо трябва да се намери място за поставянето на бъдещето на сградата. Най-добре е да си близо до езерото, тъй като след всяко посещение на парна баня, има желание да се охлади и да се измие потта. Правилният избор ще спестите време и енергия, без строителство на допълнителни душ.

Съвет! Хората със слаба сърдечно-съдовата система не се препоръчват резки промени в температурата. Така че, ако температурата на околната среда, включително вода, достатъчно ниско, човек не може да се водни процедури след парна баня.

Мобилна парна баня, монтирани в близост до вода

Съвет! На първо място, обърнете внимание на плътността на почвата. Меки и в насипно състояние, не позволяват да се запази рамка, особено ако го карам в земята.

Започвайки директно с изграждането, започнете с една печка. Това е основната характеристика на всяка баня. Качеството му зависи целият по-нататъшен процес на използване на парна баня.

Този раздел се състои от няколко етапа. За разлика от дългосрочен структура, тя не изисква специални усилия:

премахване на горния слой на почвата, която ще направи плочи е по-стабилна; подредени камъни, техния избор трябва да се подхожда много внимателно (повече за това – по-нататък); полагане на дървен материал, които могат да се редуват със слоеве камъни, или да се постави дизайн, височина и диаметър, който ще бъде на 70 вж.

Деца не се препоръчва да се посещават парна стая при високи температури

Внимание! Ако имате възможност, под огън и камъни на земята, може да проправи лист на желязо. Това ще помогне за поддържане на топлина, и по-малко вреда ще донесе на природата, тъй като висока температура, плодородие на почвата се губи. Колкото по-високо се на огъня със земята, защото това е по-безопасно.

След това се пристъпи към изграждането на фундаментите. Изберете формата – това може да бъде или Куб на кутията около огнището. Можете също така да построи правоъгълен трапец, в остър ъгъл, който се помещава в пещ.

В зависимост от това, което се запушва клечки и се поставя в гредата. Трябва да ги подпре, така че сградата е устойчива, че задължително гредата трябва да поставите в горната част, обвързването на игли на кръст.

Център на областта сауна с метална рамка от арматура

Най-лесното решение е да се изгради къмпинг сауна – масло кърпа, натянутую над обтесанные трупи

Съвет! Обикновено фурна, загрята до 4 часа, така че веднага след приключването на стайлинг на огнището може да започне пожар, а след това се пристъпи към изграждането на фундаментите.

Готовата основа се покрива материала, от който са направени стените. За надеждността му, може да се монтира отдолу с камъни или остава в земята.

Избор на инструменти на разположение

Особено внимателно трябва да се подходи към избора на материал. Трябва да се подготви преди започване на строителството. Всеки елемент има свои собствени характеристики. Основни принципи, които трябва да се спазват-това е практичност и сигурност.

Стелаж използва дърво и камък. Като грешен избор може да доведе до наранявания. Тези материали трябва да бъдат естествени.

Важно! В никакъв случай не трябва да се използват тухли, cinder блокове и така нататък. Те не трябва да бъдат многослойными, и това е много важно, тъй като материал при нагряване може да се спука, да вредят на околните предмети.

13

Моля, обърнете внимание! В зависимост от вида на камъните трябва да се затопли предпочитат горещо или бял. Това ще означава, че можете да започнете лечението.

Подготовка на парната баня с каменна камина и пол

    Избор на дърво трябва да се подхожда внимателно. В гората или други природни условия, разбира се, да използвате древесное суровини. Той е безопасен и дори полезен за здравето.

Важно! Ако вашата баня е разположена на територията на работния обект, по погрешка, можете да използвате удобни инструменти, например, грабва изграждане на дървени или траверси, напоени creoline. Това е недопустимо! Такива вещества са опасни за организма с токсичността и изпарението може да предизвика отравяне.

Подсилена мрежа, за да се направи контейнер за камъни, създавайки топлина

    Избор на база зависи от вашите възможности – това могат да бъдат дървени или метални колове. Основното условие за тях е силата. Също така те трябва да бъдат добре зашити. Не по-малко важен е изборът на стените, което трябва да се отнасяме по-отговорно. Те могат да бъдат както плътни, което позволява да запази топлината и светлината, не дават голяма тежест върху основата и да се осигури достъп на кислород в сместа. Често използваните за тази цел материали са полиетилен или brisentine.

Домашни дърва за огрев ще помогне да спасим природата

Сигурност

Правилата за безопасност са толкова прости, че те, изглежда, трябва да знаят дори децата. Но практиката показва, че доверието на повечето хора води до небрежност и увеличава риска от инциденти. Спомням си част от правилата, посочени в предишния параграф, които е важно да спазвате. Трябва да се обърне внимание на следното.

Организация на процеса включва работа с огън. Важно е, че не излизат извън фурната, тъй като това може да доведе до воспламенению на околната среда и води до по-сериозни последици. В тази връзка, не се оставя огъня без надзор. Рама и палатка, ако използвайте запалими средства, задайте ги на безопасно разстояние от огъня. В този случай трапециевидная структура е най-изгодно, тъй като дава възможност за покриване на печка на последно място, когато основната рамка е готов, и огън в огнището, угаснаха, и фурна и се загрява.

Старите метални кофи да бъдат използвани за създаване на огъня

Организация комфорт

За пълното развитие на комфорт-се изолират пода. Можете да се възползвате от klenki, парцали, кърпи. Но можете да го направите много по-лесно. Най-добре се определят на пода клони.

Съвет! Най-подходящите смърчови иглички. Тя има малки меки игли, които са в прясно състояние, не уколется. Ако широколистни дървета все още има дизайн, можете да ги използвате. В този случай по-добре да изберете бреза или дъб.

И парната баня на хотела по шевовете палатки със земята можете да поставите списания, покриващи техните пропуски. От своя страна, те могат да служат като импровизирани легла, които можете да хванете. Не направи дизайна е твърде голям, така той ще бъде по-добре да запази топлината. Но трябва да се чувствате комфортно в него.

Клоните на боровете ще създаде релаксираща атмосфера и неповторим вкус

Пътуване вана комплект за честите отклонения в природата

Условия за ползване

Временни парна баня, различна от обичайната, не само за неговото проектиране и правила за експлоатация. Нека ги разгледаме по-подробно:

ако стените вече са инсталирани, и огънят все още гори, трябва да се остави отворена за дим; върху гореща печка, задаване на резервоара за вода – тя ще се използва за поливане на камъни и получаване на пара; след необходимата температура направления на жар, топлина, като попадане в него на вода може да доведе до образуването в палатката дим; след отстраняване на всички запаяны за предотвратяване на загубата на топлина; при спазване на всички правила, регулиращи охлаждане на помещението се случва в продължение на година и половина-два часа.

Къмпинг котлон, които можете да купите в магазините. Майстор може да го направи със собствените си ръце

Съвет! За да хавлиени процедури са по-приятни и полезни, водата от което двойката ще бъде сформирана, за да можете да добавите билки – мента, маточина, липа и др, а също и клони от бор, бреза или дъб.

Още метли горски растения ще ви помогнат да се отпуснете и да подобрят здравето си

Заключение

Сега вие знаете, как да се изгради къмпинг вани себе си. Ако имате финансова възможност, отправяйки се в поход, можете да си купите готов дизайн. Ако не, възползвайте се от нашите съвети. Като разбра, избор на методи и средства, както и възможности за разположението зависи само от вашите предпочитания. Но не трябва да забравяме за сигурността и спазване на всички посочени в член препоръки.