Вертикални щори в кухнята

Кухня – това е мястото, където домакинята трябва да се чувстват не само удобно, но и уютно. Уют на кухнята създават красиво декорирани прозорци, но обикновените тюлевые завеси и нощни завеси не са много удобни, в реалностите на съвременната кухня. Много по-лесно и по-практично, вместо завеси се използват щори. Фактът, че в кухнята има своя „атмосфера и климат“, тук постоянно се случват големи температурни разлики, клубится двойки, при промяна на влажността на частици мазнини уреждане на мебели и прозорци, копоть от газови горелки покрива повърхността. Ето защо в кухнята пердета трябва да има определени свойства, и към техния избор трябва да се подходи сериозно.

Не се страхувайте, че такъв декор на прозорците и да превърнете кухнята в скучен офис, има огромен избор от цветове и дизайнерски решения, които ви позволяват да създадете уникални рисунки на щори и да направи всяко платно от пътя. Един от най-удобните видове кухненски щори вертикални.

Предимства и недостатъци

    Практически. Вертикалните щори са лесни за измиване, те са гъвкави и могат лесно да бъдат поставени в банята, изсъхва бързо и не губи форма; устойчиви на чести и екстремни температури и влажност на въздуха; не избледнява на слънце заради импрегниране съединения, които пречат на UV-лъчи; визуално увеличават пространството, което е много важно за апартаменти с тавани до 2,5 м; лесно да се побере във всяка кухня – от хай-тек до класиците. Тъканта на основата позволява да на всяка рисунка; не заемат място и не „крадат“ пространство, като нощни завеси, че е много подходящ за кухня с малък прозорец, а много удобна и лесна система за управление, да се работи по-лесно, отколкото хоризонтални щори. Може да се монтира в няколко позиции, за да ги привлече като обикновени завеси, за да се затвори напълно ивици, затъмняване на стаята или да експериментирате със светлината и сянката, отваряне на вентила на различна ширина; конструкция над която е здрава и трайна, отколкото хоризонтални щори; въжета за управление се определя с всеки удобен за вас; може да бъде дистанционно управление; перфектно се съчетава с други прозоречните декор, като тюл или органза;

Към недостатъците на този тип щори са много, но те все пак си заслужава да споменем:

    плоски завеси пречат на перваза на прозореца, което може да създаде някои трудности при използването му, независимо от това, че ламели вертикални щори лесно отмоются от мазнини и кухненски мръсотия, в процеса на почистване може да отнеме много време; ако на перваза на прозореца тесен, със затворени щори трудно отваряне на прозореца на пълна амплитуда. Въпреки това, вертикален дизайн, което го прави много по-лесно, отколкото в хоризонтална посока. Крилото на прозорците могат да бъдат закрепени между ламелями; когато вятърът е силен и отворен прозорец ламели вертикални щори лесно се объркват заедно.

Плат или пластмаса?

Основният материал за производство на кухненски вертикални щори – пластмаса (по-точно, от оптични влакна) или плат. Всеки от тях има своите особености, предимства и недостатъци.

Ламели (вертикални ленти с ширина 85 mm или 105 мм) филтър щори са изработени от плътен материал, който допълнително се обработва пылеотталкивающей импрегнирани, и връзка, която увеличава твърдостта на тъканите (акрил, PVC). Безшумен при работа. Ламели пластмасови щори са изработени от пластмаса, така че те са „шуршат“ при отваряне и затваряне.

загрузка...

Пластмасови ламели са изложени на изтощение, защото те не могат да се справят защитен състав от ултравиолетовите лъчи. Прилична гледка от улицата ще остане на няколко сезона, ако прозореца на кухнята излизат на теневую страна, на един сезон, ако имате слънчева страна.

Леко замърсени тъкани щори могат да се почистват с прахосмукачка, редовно да се почистват с влажна кърпа, за да отстраните упоритите замърсявания могат да се свалят и да се изпират, след усукване на руло. Пластмасови щори измиване проблематично. При извършването на ламели с корниз, те могат лесно да бъдат повредени и при ввинчивании пластмаса може да се счупи. Затова пластмасови щори трябва да се почистват в изправено положение, стои на табуретке.

Предимство на пластмасови вертикални щори е пълна непрозрачност. Ламели много плътно един до друг, блокиране на достъп на слънчева светлина. Тъкан не може да се похвали с такава възможност.

В полза на пластмасови щори в кухнята може да се каже още един фактор-ниска пожароопасность. Стеклообои не горят, като кърпа и се пече, така че ако ламели на вятъра бяха в зоната на открит огън, пожар няма да се случи.

Дизайнерски решения за кухнята

Както вече споменахме, вертикални щори, за разлика от на хоризонтално, имат повече възможности за адаптиране на интериора на всяко помещение. Популярни мультифактурные щори, които се състоят от няколко слоя: декоративен слой и функционален слой.

Декоративен слой обикновено е прикрепен към карнизу и е направен от стъкло ламели във формата на венец, арки, вълни и други. Този слой се намира в неподвижно състояние. Функционален слой – всъщност щори изпълняват основната си функция – защита от слънце и от любопитни очи. Материал и цвят, за тях се избира от клиента.

Вертикални щори могат да играят ролята на основен акцент в кухнята и ще направи в една цветова гама с другите елементи на декора, като химикалки, шкафове, лампи, столове, посуда и прибори. В този случай, дизайнери препоръчват ярки, сочни цветове.

Ако вашата кухня е оформена в класически стил и плат за пердета трябва визуално да напомня на кадифе, брокат или коприна. Ако в стил кънтри, ламели трябва да има големи текстура: рогожка, чул.

Европейският широки ламелями (105 mm) могат да бъдат произведени с една вълнообразна външния ръб, което позволява да имитират течност за вертикални вълни.

Тъканни вертикални щори може да нанесе на всяко изображение технология на печат.