Вградена камина

Built-in fireplace

Характеристики и предимства

Колко е приятно студена зимна вечер можете да седнете до топла камина, тъй като не всички времена е смятан за символ на домашно огнище и уют. Много хора при изграждането на домовете избират за различни видове камини, истински или декоративни. Това не е изненадващо, тъй като този атрибут винаги създава уютна и топла атмосфера наоколо и, освен това, допълва интериора.

Built-in fireplace

За съжаление, тези камини могат да бъдат монтирани навсякъде. За апартаменти най-добре да използвате различни електрически параметри. Те съчетават в себе си не само на традиционните характеристики на този камината, но също са с оригинален дизайн и са изработени от качествени материали.

Built-in fireplace

Електрически камини са много популярни в днешния свят. И всичко това, защото те имат редица предимства. Електрически камини са безопасни не само за жилищни помещения, лесен за работа, но и за тяхното инсталиране, не изисква комин, което значително улеснява живота на много хора. Както знаете, план за истинска камина е все още в процес на строителство, така че, ако сте пропуснали момента и за инсталирането на такава камина е невъзможно, тогава по-добре да се предпочитат конвекторам. Той е не по-лошо от настоящето. Освен това, електрически камини не се нуждаят от допълнителна система за вентилация, както и не е нужно да купуват списания или въглища за пещта.

Built-in fireplace

Предимството на вградените электрокаминов е, че те са представени в по-голямата продуктова гама. За всеки взискателен вкус. Електрическата камина е идеално ще се впишат във всеки интериор на къща, вила или апартамент.

Built-in fireplace

Характеристика на всички вградените електрически камината е неговата гъвкавост. Можете да го интегрират навсякъде ви харесва, например, директно на стената или в ниша. Тези модели се определят не само естетически нужди, но и за директно отопление.

Built-in fireplace

Разновидности

Вградени модели на камини могат да се разделят на няколко вида. Всичко зависи от това къде искате да поставите камина, тогава ще можете да изберете подходящия модел. Освен това, не трябва да забравяме, че огнището трябва да е добре хармонизира с цялостния интериор на помещението. Камини вградени в стената, а също така и много близо до нея.

Built-in fireplace Built-in fireplace

Модели на стени, изграждане на камини изглеждат така, че голяма част от камината, скрита в стената, в пещ не е основа на всички. Такава камина може да бъде монтирана навсякъде в помещението. Някои модели включват не само реалистично пламък и звук трупи пукнатини.

Built-in fireplace Built-in fireplace

Вградени електрически камини могат да бъдат твърде различни по форма. Отворени или затворени. Класически, широки, тесни или правоъгълни. Вертикално или хоризонтално. Вградени камини имат различни размери. От огромен асортимент можете да намерите необходимата за вас.

Built-in fireplace Built-in fireplace

Например, стенни електрически камини можете по всяко удобно за вас място. Тези камини, електрически камини, който е затворен в корпус.

Built-in fireplace Built-in fireplace

Един от най-популярните видове се считат за вградена камина. Тези камини са екологично чисти, не изисква инсталация на комина абсорбатори, а и от тях няма нито дим, нито от мръсотия. Те работят за екологично чисто гориво, и е абсолютно безопасен. Камина ще се превърне в чудесно решение за всеки дом или апартамент.

Built-in fireplace Built-in fireplace

Ако не знаете, в каква форма сте спрели избора на камина за вашата градина, вие трябва да гледате на печки – камини. Тази фурна съчетава в себе си цялата ефективността на топлинна енергия от традиционните печки и красотата на камината. Освен това, такива пещи с вграден топлообменник.

Built-in fireplace Built-in fireplace

Много интересна и необичайна модел, изградена е камина с локално парно 3D ефект на живия пламък. Те едва ли ще могат да впечатли вашите гости, освен това, те изглеждат много реалистично.

Built-in fireplace Built-in fireplace

Как да изберем

За да изберете вградена камина, вие трябва да решите какво е най-важно за вас. Декоративна част или отопление.

Built-in fireplace

Декоративни модели само имитация на камина, те не разполагат с функция отопление. И вградени камини, които са предназначени за отопление, често имат необичайни декоративни елементи. Също така има комбинираната камини, които съчетават и двете.

Built-in fireplace

Размери и форми-вградени камина трябва да се избират въз основа на размерите на помещението, в което искате да инсталирате. Например, за малки стаи са подходящи за камини, издълбана ниша или варианти, ъглов, на много широк камина добре ще се впишат в просторни апартаменти.

Built-in fireplace

Освен това, можете да изберете абсолютно безшумен камина или с лек crackling на дърва за огрев.

Built-in fireplace

Най-важното правило при избора на всеки камината се състои в това, че тя трябва да е идеално ще се съчетае с всеки интериор специално помещение. А също и да се слее с основните цветове в дизайна.

Built-in fireplace

Правила и изисквания за вграждане

Е желателно да се вземат предвид местоположението на бъдещата огъня по време на строителството на помещението. По този начин можете да се проектира и направи ниша за камини. Разбира се, това няма да бъде проблем за вас в кабинета си, но най-вероятно ще натрупате излишни неприятности.

Built-in fireplace Built-in fireplace

Лесно се монтира камината върху стената, трябва предварително да се изчисли всички размери, за това трябва да се знае размерът на огнището. В зависимост от марката и модела ниша има различна дълбочина, но реално, просто гледам по-дълбоко добре.

Built-in fireplace Built-in fireplace

При инсталиране на нагревател с подгряване, много специалисти препоръчват да се възползват от услугите на майстори, тъй като да се направи една ниша под камина може да бъде доста трудно.

Built-in fireplace Built-in fireplace

Помислете предварително за наличието на контакти в непосредствена близост до бъдещите камина, както и за това как най-успешно можете да скриете тел, в противен случай, те развалят целия вид.

Built-in fireplace Built-in fireplace

Интересно, на каква височина да постави в близост до печката, отговорът ще е ясен. Най-оптимален. Не трябва да бъде прекалено висока или ниска. Най-често, според експерти, се препоръчва да се постави камина от този тип не по-малко от един метър от пода.

Built-in fireplace Built-in fireplace

Как и къде да инсталирате

Електронен камина може да бъде вграден в стената на всяка стая. Но както вече споменахме, план ниша за инсталиране на бъдещето камина е желателно, в етап на изграждане. Освен това, изолацията трябва да е не само хармонично да влезете в ниша, но в комбинация с интериор и мебели като цяло.

Built-in fireplace Built-in fireplace

За изграждане на камина в стена с телевизор или в прозореца е желателно, ако камината е не само декоративен и отопление и ще бъде твърде близо до иновации, телевизорът може да се повреди.

Built-in fireplace Built-in fireplace

– Вградени камина ще бъде много добре се слее с библиотека шкаф или мебелната на стена, например в хола. Освен това, д-камина, лесно можете да се включите в гардероб или скрин в спалнята си. Това е често трябва да бъдат специално място. Или камина може да бъде построен в центъра на стената, а на шкафове и рафтове ще бъдат поставени от двете страни. Но по-добре да се използват услугите на опитни майстори и не се пренебрегва безопасността.

Built-in fireplace Built-in fireplace

За инсталиране на бойлер нужно е само малко внимание и е в основата на въображението си. Камина лесно може да се превърне в основен елемент във всяка стая.

Built-in fireplace Built-in fireplace

Интересни решения в интериора

С вградена камина можете да разнообразите дизайна на интериора на всяко помещение за макс. Например, можете да инсталирате камина на фалшива стена, която разделя кухня – трапезария или кухня — всекидневна. С помощта на този метод край камината можете да се насладите на гледката на две помещения едновременно. Освен това, този тип инсталация изглежда доста neojidanno и дори впечатляващо.

Built-in fireplace

Вградена камина ще отлично се комбинира с класически интериор или минимализъм. Също така добре ще се впишат в стил ар нуво или кънтри.

Built-in fireplace

Стойка пред камината или всички стени могат да бъдат украсени с помощта на красиви камъни или със специална конструкция от метал. Могат да се използват различни схеми на цветя, и да се комбинират покритие, което ще ви позволи да създадете свой уникален дизайн.

Built-in fireplace

Ако искате да инсталирате камина с максимална симулация на огън и дим, трябва да се търсят на пожар компания Димплекс. Те представляват много реалистичен модел с големия пожар, който е много трудно да се разграничат от естествен. Освен това, камини от тази компания има звукови ефекти напукване на трупи. Голям избор на различни модели за помещения с различни размери и ще зарадва дори най-взискателните купувачи.

Built-in fireplace

Не по-малко популярни, са практични и безопасни за употреба електрически Электролюкс. Те са изпълнени в елегантен и красив стил и ще се впишат във всеки интериор на къща или апартамент. Изработени от изключително висококачествени материали, устойчиви на топлина стъкло. В тази фирма можете да намерите разнообразие от вградени камини, както и портали за тях.

Built-in fireplace