– Вградени електрическа камина

Recessed electric fireplace

В забързаното ежедневие понякога ни липсва очарованието на ваканционен дом, където можете да седнете и се отпуснете, преди да пламък на камината, за да задреме под звуците на потрескивающих дърва за огрев, чиста душа и мисли, взирайки се в пламъците. Но вече има решение – дори и в градския малък апартамент може да се установи-вградени електрическа камина.

Recessed electric fireplace

Предимства

  Този камина не изисква монтирането на специална система за вентилация, няма нужда за закупуване на консумативи за печки. Достатъчно, за да има добър контакт, и да се подготвят ниша, в която е вградена камина; електрическа камина може лесно да се инсталира със собствените си ръце, да го монтаж (и демонтаж) не изисква никакви специални знания и умения; да не се отбележи ползваемост – тези камини не се нуждаят от специални грижи, и пламък лесно се контролира от дистанционно управление; не бива да се забравя, че, освен декоративни, в електрически нагревател може да изпълнява функция на отопление, зона за отопление на пожара е около 20 квадратни метра.

Recessed electric fireplace

В допълнение към ползите, электрокамины имат редица недостатъци, или, по-добре да се каже противопоказания за инсталация:

  Основният недостатък на вграден подогревателем – висока консумация на енергия, на около 2 киловата на час, когато функцията отопление. Как камина, обикновено включват в продължение на доста дълъг период от време, разходите за енергия могат да „удари“ на портфейла. Въпреки това, ако камина работи само в декоративни режим, консумацията на енергия ще бъде значително намалена (до 200 вата-часа) и това не е „гладен“ на компютър;
  Не се препоръчва да се инсталират камини в домовете си със старата инсталация, тъй като това устройство е доста силен и може да предизвика прекъсване на електрозахранването и дори кратко. Затова кабели трябва да бъдат внимателно проверени и ако е необходимо, да се замени; като всеки отоплителен уред, вградена електрическа камина много сух въздух в стаята. Затова е необходимо внимателно проветряване.

Recessed electric fireplace

Всеки вграден нагревател, независимо от неговия вид, съдържа следните елементи – варни и портал. Огнището се отнася до тази част на устройството, където са монтирани декоративни елементи камина – „дърво“ и „огън“. Понякога тя е украсена с ковани врати или решетки. Порталът представлява кутия, в която има камина. Тя може да се извърши от различни довършителни материали – камък, гипс, дърво, мрамор и др разнообразие от стилистични решения дава възможност за създаване на този портал, който идеално ще се впишат в интериора на стаите.

Recessed electric fireplace

Видове

Следните видове вградени камини:

  Декоративни камини. Тези камини са предназначени единствено за украса на помещения, те обикновено са по-тесни и компактни, те могат да бъдат вградени в мебели, например, по стените, на хълм или в шкаф. Не са функция на топлина – само красиви светлини, имитирующая огън и изкуствени дърва (на въглища), а понякога и ковано желязо, решетки или стъкло;

Recessed electric fireplace

  Камини-space heaters. Те често са по-малко красиви, но добре се справи с топлината в стаята и дават на своите собственици топлина и особен уют на дългите зимни вечери. Отоплението се осъществява с помощта на вграден в печката или огледален рефлектор, която предава топлината от нагревателни елементи навън. В много модели электрокаминов температурата може да се регулира;

Recessed electric fireplace

  Също така съществува и трети, смесен тип камина – декоративна камина с функция за отопление, която може да се използва като средство за повишаване на температурата на въздуха в помещението, като красив детайл от интериора.

Recessed electric fireplace

Можете да изберете и модели с допълнителни функции: пара, която симулира дим, с 3D ефект на горене на пламъка (сега са много популярни варианти на условно пожар на вградения екран или с отделянето на двойката в долната част), със звукови ефекти (пращене на дърва за огрев), с функция за почистване и йонизация на въздуха. Изборът на нагревател зависи от вашите нужди и размера на портфейла. За да се вземе решение, трябва да знаете няколко правила:

  Бъдете сигурни, за да се сравнят размерите на помещението до желания размер камина и голяма камина, не са подходящи за малки пространства и ще изглеждат глупаво и тромаво. Разнообразие от модели на такива камини (под формата на огнището – отворен или затворен; локация – на ъгъл, стойка, триъгълни или междусекторни; по форма — правоъгълни или необичайна конфигурация) ще ви позволи да реши, че е по-добре да изберете формата и мястото, където тя се намира, като тя ще се побере в пространството. Мебели и други елементи на интериора трябва да бъде в хармония с дизайна на камината в портала; важна роля играе дизайнът на камината – това покритие с използването на декоративни елементи, като например стъкло, мрамор, коване на метал и т.н. За подобряване на реализъм, дизайнери препоръчват използването на допълнителни елементи, като манто клещи, кочергу и дровница. Също е много хубаво стоят на камината, свещи, статуетки, вази; ако изберете камина с нагревател, първо проверете окабеляване в дома си, и да установи добро качество на ЕС Plug. На следващо място, ние трябва да помним, че за качеството на загряване на помещение е необходима мощност от 1 kw до 10 кВ. м. по възможност избирайте нагревател с контролирана температура.

Recessed electric fireplace

Инсталация

Ако предварително обмислени дизайна на бъдещия си дом и да реши, вграден нагревател точно това, което ви е необходимо, не забравяйте да създаде ниша за него в началния етап на строителните и довършителни работи. В тази ниша трябва да се изработи дизайн на строителния профил и гипсокартон или друг материал, избран за изработката на портала. Ако не сте сигурни в своите способности, специалист.

Recessed electric fireplace

Препоръчително е да закупите устройството предварително, така че той отлично се вписва в подготвената процепа. Дълбочината му може да варира от 5 до 40 сантиметра. По-добре изберете вариант с по-голяма дълбочина, тъй като той изглежда по-реалистично.

Recessed electric fireplace

Ако сте избрали електрическа камина с функция за отопление, при инсталацията не забравяйте да се предвидят вентилационни отвори и се уверете, че между стените на печката и стената ниша, в която той се намира, е в близост.

Recessed electric fireplace

Изберете стена за инсталиране. Първо, това не трябва да е стена в комбинация с съседния апартамент. На второ място, не трябва да се прозорци или висящи телевизор. Най-добрият вариант-това е стената между хола и една спалня или кухня. Място край камината, така че обратното може да се организира зона за отдих.

Recessed electric fireplace

Свържете камината към мрежата, използват отделна контакта. Внимателно да се мисли как да я прикрие, а също и за електрически проводник. Ако това не се направи, губи цялата си реализъм.

Recessed electric fireplace

Цена

Отминаха дните, когато камина беше достояние само на богатите хора, от собствениците на извънградски къщи и имения. Сега почти всеки може да си вземете вграден нагревател по свой вкус и бюджет. Цената им варира от 10 до 200 хиляди рубли и зависи от техническите спецификации и допълнителни функции на уреда. При покупката на камина, без портала, можете да спестите около 50% от стойността на комплекта. Портал можете да направите сами, OSB или гипсокартон, а след това направи облицовку дървен фурнир или „диви“ камък.

Recessed electric fireplace