Видове камини

Types of fireplaces

В обзавеждането на съвременни интериори камини заемат не последно място. И работата дори не ги използват, като част отопление – някои от тях са лишени от такава функция, но също, че огнището е много красив и запомнящ се елемент на декора. Той придава на всеки дом комфорт и шик. Разнообразие от видове позволява свободно да изберете най-подходящия модел за частни домове и градски апартамент.

Types of fireplaces

Разновидности

Какви са камини?

Така че, в зависимост от вида гориво камини се делят на:

  Дървесина;

Types of fireplaces

  Електрическа;

Types of fireplaces

  Газ;

Types of fireplaces

  Биокамины.

Types of fireplaces

В зависимост от вида на фурната и радиация, камини се делят на:

  Камини с открит огън; камини със затворена камера на горене.

Types of fireplaces

На следната класификация на видовете камини – тъй като те са установени. Камини:

  На Стената; Вградена;

Types of fireplaces Types of fireplaces

  Ъгъла; Остров.

Types of fireplaces

И накрая, в зависимост от дестинацията на камината:

  Тухлени камини; печка; камина;-барбекю; декоративни (falschen); камини за градината (открит).

Types of fireplaces

Внимателно погледнете разнообразие от камини

Електрически

Такива камини са добри, че те могат да бъдат монтирани във всеки апартамент. Те не изискват инсталирането на специална вентилационна система, няма нужда да се купуват консумативи за печки. Достатъчно е да имате добра електрическата мрежа и надеждна електрическа инсталация.

Електрическата камина може лесно да се инсталира със собствените си ръце, да го монтаж (и демонтаж) не изисква никакви специални знания и умения. Не може да не се отбележи лекота на използване – на тези камини не се нуждаят от специални грижи, и пламък лесно се управлява с дистанционно управление.

Types of fireplaces

На съвременния пазар, можете да изберете модел с допълнителни функции: пара, която симулира дим, с 3D ефект на горене на пламъка (сега са много популярни варианти на условно пожар на вградения екран или с отделянето на двойката в долната част), със звукови ефекти (пращене на дърва за огрев), с функция за почистване и йонизация на въздуха.

Не забравяйте, че освен декоративни, в електрически нагревател може да се използва за отопление, зона за загряване на бойлера е на около 20 квадратни метра.

Types of fireplaces

Дървен материал

Този вид камини е приемлив само за извънградски къщи и вили, тъй като изисква много пространство за инсталиране, отколкото други видове камини и допълнително изграждане на dimetidine система.

Комини от печки на дърва камини прави и криволичещи. Първият вид е най-подходящ за това, бързо да се нагрява въздуха в помещението. Това се случва по следния начин: когато изгори гориво загрява на следващите слоеве на въздуха и тухли. Въпреки това, поради силната тяга на топъл дим да не се задържат в дим канал и се показват в камината, което значително намалява ефективността на тези камини-това е една от техните слабости. Вторият недостатък-неравномерно случи помещения. И трето – това е камина произвежда топлина само тогава, когато тя изгаря гориво, той не разполага с дълго загряване. Печка с прекратяване на тръбата и, напротив, възможно отопление на помещението за няколко часа, след като в пещ, така че в пещ на по-гъвкав.

Types of fireplaces

Дърва печки за дома и градината строителството, като правило, от тухли и естествен камък, а също и желязо и метални конструкции.

Често, с камини на дърва оборудвани с готвене повърхност, което им позволява допълнително да изпълнява функции на микроорганизмите.

Types of fireplaces

Газ

Инсталирането на такива камини е възможно в райони с централизирано газоснабжением, ролята на комин изпълнява тръба, водеща към улицата или в газоход. Горива-газ, го подаване се регулира автоматично.

Газови камини украсени с помощта на елементи, които имитират дърво, се постига ефект на горенето на огъня в пещта. Монтаж на газов камината трябва да получи разрешение от газова служба на инсталацията може да се извършва само от специалисти.

Types of fireplaces

Биокамины

Огромно предимство на тези камини се крие в това, че в присъствието на страхотен визуален ефект на един горящ огън, не изисква абсорбатори, като дим, черно и неприятна миризма, просто липсва.

Types of fireplaces

Огнището на камината е с вграден блок е изработен от неръждаема стомана, в които се изливат специално гориво, произведено на базата на чист етилов алкохол.

В процеса на горене такова гориво, се образува въглероден диоксид, водна пара и се отделя топлина – всички тези продукти на горене са безопасни и не оказват отрицателно въздействие върху околните. Огън от това гориво се получава ярка, красива, гладка, образувайки искър, сажди и дим.

Types of fireplaces

Видове камини

От гледна точка на външния вид могат да се разграничат следните видове камини:

  Камина в класически стил. Портали такива камини, обикновено са изработени под формата на буквата „П“, естествено дърво, камък, мрамор, декоративен камина може да се използва гипсокартон и облицовка го плочки;

Types of fireplaces

  Камини в стил „кънтри“ или селски стил. Портали са изградени във формата на буквата „D“, за украса отгоре прикрепете дървена част. Материал – естествен камък, тухла, стил – нарочитая грубост на покритие;

Types of fireplaces

  Камини в стил ар нуво. Тя се основава на класически, с идеално точни геометрични очертания. Като материал на портала може да се използва за камък, мрамор, стъкло, дърво;

Types of fireplaces

  Камини в стил хай-тек. Футуристичен минималистичен стил хай-тек включва оформяне каминного портал с чисто модерни огнеупорни материали – стъкло, метал, огнеупорни тухли.

Types of fireplaces

Настаняване в интериора

Благодарение на разнообразието от видове и размери на камината, можете да изберете мястото в дома, което искате да видите това устройство. Като за начало – при инсталиране на някой пожар – да изготви подробна схема на местоположението му: отпред Изглед отпред Изглед отстрани и отгоре. Опишете желания от вас външен вид декоративни елементи. Така ще бъде много по-лесно да изберете местоположението на камината.

Следните видове местоположението на камини в интериора:

  Ъглов. Този Съединител камината се смята за много добро: камина не заема много място, тъй като се намира в ъгъла на стаята и изглежда много интересно и стилно. Ако около него се настанят ракита или тапицирани мебели, вие получавате много уютно и топло място;

Types of fireplaces

  Вграден. Този камина, Както се вижда от името, встраивают в стената, така че тя трябва да се проектират на етапа на строителство или ремонт. Благодарение на разположението си вътре в стената, която спестява пространство. Най-добрият вариант е местоположението на комина на външна стена;

Types of fireplaces

  Остров. Този самостоятелен камина. За изграждането му в центъра на помещението размер, плавно се превръща в комина. Този дизайн е доста тромава и не е подходящ за малки помещения. Въпреки това, изглежда островни камини-това е много оригинално;

Types of fireplaces

  Стени. Един от видовете електрически камини. Има 3D ефект на огъня, който се постига с помощта на съвременните LCD монитор. Има много компактни размери, може да виси на стената, дори и в една малка стая. Също така някои модели имат функция подгряване;

Types of fireplaces

  Открит. Тази камина е инсталиран близо до стената. Инсталирането му е възможно дори и след ремонт на помещения. Конструкцията на стената, обикновено е доста обширна, е препоръчително да го инсталирате в просторно помещение. Изграждане на стената камина достатъчно е прост — трябва внимателно да се изпълни чертеж, за предпочитане, от няколко ъгъла, за да се изчисли количеството необходими материали и може да започне да се строи.

Types of fireplaces

Необичаен дизайн

Някои дизайнери отиват в техните фантазии малко по-лесен монтаж на камината в дома си. Те предлагат доста творчески решения поздрави на външния вид камини.

Например, ако ви харесва даден продукт, можете да направите за него необичайна поставка във формата на журнального на масата! За тази цел трябва да се изгради двуетажно плота на масата, за да направи една степен за камина. Проектът ще се изпълнява две функции – когато огънят ще се погасява, ще масичка за кафе, а когато гори камината.

Types of fireplaces

За облицовки на камини можете да използвате интересни аксесоари, като например комплект за камина във формата на кон или решетка във формата на дракон. Отгоре можете да сложите стария часовник с махало.

Един от най-интересните дизайнерски решения, често се използва в стил хай-тек и таванско помещение, камина във формата на тръби.

Окачен камина в големи тръби, свързващи печка с огнеупорни стъклени врати и комина. Този вариант изглежда много модерно и оригинално.

Types of fireplaces