Висящите полилеи за кухни

В кухнята На всяка домакиня прекарва най-много време. Това е мястото, където се събира цялото семейство, където приемат гости, отбелязват празниците. Затова е много важно да се организира в тази помещението е удобно за осветление. В този случай отличен избор ще висящи полилеи. Днес това е най-често срещаният вариант за кухня.

Полилей-това е лампа с един или няколко плафонами, които са монтирани на шнуре, верига, въже, кабели и така нататък. С помощта на тези тела могат да се разделят обеденную и работна зона, да се съсредоточи върху елементи на интериора или декор. Правилно подбрани полилей ще направят вашата кухня е по-удобна и уютна.

Как да изберем

В днешно време на пазара има огромно разнообразие на осветителни тела за всеки интериор кухня. За да не се изгубим в избора и да си купи наистина ви трябва и качествена нещо, трябва да се ръководи от някои правила.

Трябва да знаете размера на кухнята и високи тавани. Защото колкото повече кухня, все повече и повече трябва да се полилей, и обратното. Източниците на естествена светлина (прозорци) и техните размери. Колкото повече, толкова повече е количеството трябва да бъде полилей, можете да използвате няколко висулка полилей с един плафон по периметъра на тавана. Така стаята ще бъде хармонично свети в тъмното. Интериора на кухнята. Въз основа на това, толкова по-бързо ви да изберете необходимата конструкция на полилеи.

Също така си заслужава да се помни, материали тавана полилеи. Това е много важен фактор, ако в кухнята липсва аспиратор. В този случай, полилей на тавана ще се изкриви частици мазнини и прах. Изберете осветителни тела със стъклени или пластмасови плафонами, те могат да бъдат бързо и лесно се мият, не се страхуват да развалят повърхността. Много е трудно да се грижи за полилеи, оризова хартия и папирус, тъй като тези материали бързо се абсорбира миризми и мазнини. Лампиони и лампиони и лесно да се абсорбира миризми и не потъмнява, така че тези модели е най-добре да се купуват за по-големите кухни, където работната зона е отделена от трапезарията.

Специално внимание се отделя на окачването полилеи. Регулируема дължина е по-удобно за създаване на околната среда или по-мощно осветление над масата. Тази полилей подвешивается на веригата, тел или въже. Висящи модели най-често се използват в помещения с висок таван, не по-ниска от 3,2 метра. Така че полилей ще изглежда като цяло интериора на кухнята, няма да ви пречат при работа. Висящи полилеи с малки плафонами са идеални за по-малки и тесни кухни. Такива модели на визуално разширяват пространството. По-масивни модел ще изглежда в просторно помещение.

Техническа информация

Закрепва полилей може по два начина:

загрузка...

Като поставили на куката по-лесен начин, че полилей могат да бъдат лесно отстранени за миене. Прикручивание към тавана – това е най-сигурният начин, но по-неприятно от гледна точка на функционалност. В този случай, много домакини отделно свали щори за почистване и отделно измиване на окачване.

Трябва да се помни, че ако в кухнята ви, окачен таван и монтаж на таван полилеи трябва да бъдат насочени в посока или надолу. Ако светлината ще бъде насочен нагоре, а след това платно на тавана може да потъмнее и дори се деформира от постоянното излагане на висока температура.

В малката кухня, където полилей основното осветление, можете да използвате специален ключ, който регулира интензивността на осветление. Можете да регулирате яркостта на светлината в зависимост от времето на деня, но дори и вашето настроение. За кухня, се препоръчват лампи, осветление топла светлина, която радва окото, храната в тази светлина изглежда по-апетитно, и помещението става по-уютен.

Стилове

Стил полилеи трябва да се избере въз основа на интериора. Кухненски и трапезни комплекти – това е нещо, което трябва да се обърне внимание на първо място.

Модерни кухникрасив стил ще висящи полилеи ар нуво.

    Като правило, те имат интересни форми, произведени от най-съвременни материали. Това могат да бъдат необичайни дизайнерски решения или, например, на тавана под формата на топки, цилиндри и кубове с различни размери.

Ако кухнята е направена в класически стил, тогава ще ви допадне полилей с висулки.

    Тези модели са изработени от кристал, цветно и прозрачно стъкло. Понякога дизайнерите използват в класически модели плат нюанси. Разбира се, тези полилеи са по-подходящи за трапезария или в трапезарията, а в помещение, където се приготвя храна, тези полилеи ще бъдат много бързо да бъдат замърсени.

Подправени полилеи, които имат лампа под формата на „свещи“ са идеални за ястия в стил кънтри и Прованс.

    Също така тези модели може да се използва изкуствено состаренного интериор, в който доминират елементи от сребро и бронз.

Етнически полилей от дърво, с нюанси от оризова хартия и папирус са подходящи за кухня в етнически стилове, като например в Япония.

Много дизайнери предлагат повече се доверите на интуицията си, да включите въображението си и да изпробват различни комбинации от стилове в едно интериора. Това е така наречения синтез, който играе за контрастира, съчетава в себе си елементи от различни стилове. В този случай, можете да направите вашата кухня по-грандиозно и ефектни.