Външна камина

В просторния частен дом в хола често се определят камина от отворен тип, което ви позволява да се насладите и да се затопли своя топъл и искрен аромат, който създава истински комфорт. Говорим за открита камина: техните видове и характеристики, предимства и недостатъци, дизайн на интериор с камина и някои подробности.

Характеристики

Въпреки факта, че откритата камина е възможно само в частен дом, тяхното значение не губи инерция.

    Открити камини често искат да използват като основен източник на топлина, най-малко една стая, но това никога не се случи. Термичните изпарението от откритата камина, само на 15-20% в закрити помещения и осигуряват достатъчно количество топлина. Силата на пламъка и скорост на горене „отваряне на модел“ на практика е невъзможно да се регулира, и единственият начин е да използвате тиган клапа в комина – тя е по-близо и по-отворен, което позволява малко да се затопли. При инсталиране на открито камината трябва да инсталирате котлон на печка колкото е възможно по-долу, така, че ценно е топло успя подово и на студен въздух, ще стане топло. Инсталирате камина отворен тип изисква предвидливост и може би само от опитен майстор. Правилната инсталация на камината-това е гаранция, дълга модел на обслужване и функционални. Инсталиране на камината може да е само в частен дом, с възможност за настройка (или употреба) е по комина, за да се гарантира правилната работа на „домашно огнище“.

Двустранен

Модел камина от двете страни набира популярност сред тези, които искат да предложат в своя интериор уникалност и уют. Камина с две лица-това са модели, които не са кухи задната стена, което е много пещ безшевни и прозрачен. Прозрачност на структурата на такава камина може да се наблюдава на огнени езици на двете страни: в една и съща стая или в различни стаи, в зависимост от местоположението на огнището.

Двупосочен камина ще бъде, когато искате зона голямо помещение, в противен случай. Удобно е да поставите модел на камината, от двете страни на портала между различните помещения, което значително ще спести на инсталиране на два модела и решаване на проблема е просто.

Позициониране на двустранен камина между две врати, което ще ви позволи да поставите мебели в двете стаи.

Сред недостатъците двупосочен камина, струва си да се отбележи ниската функционалност: този камина има по-голям шанс да направите декорация на интериора, отколкото на нагревател. По време на откриването пред камината, в по-голяма степен възможните sedamnaest номер и повишена консумация на кислород.

загрузка...

В допълнение, моделът на двустранна камина е по-опасна, че в два пъти по-висок риск от пожар, ако огнището е напълно отворена. В този случай, една или дори и двете страни могат да установят защитно стъкло, което не ще избухне пламък.

Трипътен

Дори по-открит тип камина, наречен „тристранната“ и ви позволява да се насладите на червен пламък напълно. Трипътен дизайн на камината-това е елегантна и оригиналната версия на традиционна камина с три отворени отделения, когато това е възможно, могат да бъдат оборудвани защитно стъкло.

Говорейки за тристранно камина, да не говорим за тяхната уникалност и неповторимост, и особено този тип „къща“ просто ще се впишат в съвременния интериор в стил „минимализъм“. Обикновено триъгълни камина се определя в най-дебелата стена или изкуствено я създаде, за да е ясно се вижда трите страни. Благодарение на трехстороннему оригиналния камина лесно зонировать голямо пространство, отделяне на хола от кухнята, например, разделяне и без това просторна дневна. Отлична идея ще се превърне зониране три начин камина, стая за гости и домашната библиотека и си подарете почивка в „домашния“ си с хубава книга-това е истинско удоволствие.

Един от основните недостатъци на тристранната камина ще му стойност в сравнение с камина „в една страна“ или в края в края на модел – и от двете страни. Всички камини тристранен формат под формата на топло-устойчиви на стъкло, така се нарича този модел на „Откритие“ едва ли.

Премиум камини (всички видове „триъгълна“) имат уникална система за самопочистване, което е безспорно предимство

Едностранно

Този модел откритата камина, традиционен и популярен, за разлика от посочените по-горе модели. Освен това, стойността на камината и монтажа му не е като на „космос“ и се грижи смалено до минимум усилия.

Говорим за функциите и ползите от едната страна на открит тип камина:

    • Този камина притежава добри согревающими свойства и може да служи като допълнителен източник на топлина.

За да я стопля цялата къща, уви, той не е способен.

    Позициониране на класическа камина по-добре по вътрешната стена на помещението, за да се осигури дневната топлина и не го губи. Ако решите да заложите на традиционния модел на камината, между два прозореца, той ще послужи като отличен дизайнерски решение и ще даде на вашата всекидневна топлина и уют. Инсталират камина между две врати-това е още една причина, за да оживи вашия интериор.

Изборът на камина зависи от вашия бюджет и вътрешни предпочитания. Един от основните недостатъци на отворен модел камина ще служи високата цена на услугата – доставка на дърва за огрев, и да се стопи на камината е много по-дълго електрически или околната среда. Но камина ще дарят на жителите и гостите на ценно топлина и истинска домашна атмосфера, която понякога липсва.