Водна Лилия, бяла: всичко, което трябва да знаете за събиране и полезни свойства на водни лилии

Водна лилия-тя е уникална водно растение, окутанное тайни и легенди, и различни истории

Водна лилия, бяла, или от Водна Лилия-тя е тревисто растение, което живее във водата – езера, backwaters на реки, езера. Корените му са дълги и дебели разклонено, те се нуждаят от нисък разход. Цвете с право се смята за най-красивия обитателем вода. Тя е включена в Червената книга на много региони като застрашен вид.

Красива цъфтяща бял нимфея

Гигантската водна лилия, която живее в Амазонка

Водна лилия, бяла е с ярко жълт център

загрузка...

Кралицата на вода, е наречена в чест на полу-Божествена нимфи

Легендарният завод

Доктор бели от Червената книга е наистина страхотна, нищо чудно, че за нея се разхождат много митове и легенди. В историята на много народи той се нарича талисман, който може да помогне от болести, уроки, за прогонване на злите сили, от зли духове.

Лили пречиства водата и позволява на водата да се охлажда

Моля, обърнете внимание! В множество церемонии, като се използват растения като част от очарователен цвете, и коренището.

Бели лилии-украса на реки и езера

По стари вярвания, пътник, взе корен от това растение, ще бъдат защитени от болести и зли сили, които могат да възникнат по пътя. Друго име – одолень-билка, т.е. билка, която е в състояние да преодолее.

Има тропически и устойчиви на студ видове водни лилии

За древните гърци Лилия е символ на красотата и добродетелта, венец от лилии сплел момиче, което се омъжи. Ако ние се обърнем на латински, името на водни лилии – водни нимфи, т.е. polonoreste, който е част от природата.

Нимфея абсолютно непретенциозно растение, както и за нейното отглеждане в изкуствени водоеми, не е трудно

15

Има около 50 вида водни лилии и голям брой декоративни сортове

И един ден на езерото дойде един много красив младеж и нимфата се влюбих в него. Но той не се поддаде на нейното чарам и отиде до дъното. Тя е чакала своя любим, и това прекрасно чувство, превърнал я в прекрасна бяла лилия, цвете, което Можете да видите на снимката.

Разнообразие от цветове, форми и размери прави това растение е много препоръчително е за отглеждане в домашни условия

Други спомени от завода

Често си мисля за белите лилии не само в митове и легенди, но и в стихове и песни. С него е синоним на красотата на водата. Всеки, който веднъж видях на повърхността на водата, е растение, определено разбирам възхищение от красотата си.

„Виктория Амазонка“ изненадва с форма и големи красиви цветчета

Описание водни лилии

Расте водна лилия чисто бяла е само в сладка вода. Тя е крехко, но я коренище достига 3 метра. Разпространена почти в цяла Европа, се среща в Средна Азия. Тя се използва успешно в медицината – както традиционни, така и на народната. За това и за привлекателния си външен вид водна лилия заслужават всеобщата любов.

Някои видове водни лилии имат много приятен аромат

Корени

Те здраво се придържат към мътната повърхност на езерото. Коренът е дебел и здрав, цвят тъмно кафяв. Пълзи, на повърхността има дръжки. Коренище, гъсто напълнена пневматични канали, което гарантира дъх на цвете и упрочняет тъкан. Благодарение на тази система, водни лилии много трудно да се прекъсне.

Нимфей има издънки или гулия, вертикална или хоризонтална коренова система

Стъблата и листата

Стъблата изправени, по-скоро, pamplemouse, напречното сечение кръгло. Поради гъста структура на вятъра растения не е нарушен. Допълнителните стъбла не се използва. Корените са под вода, и на стъблото достига до повърхността на водата. В бордо цвят от зелено до светло зелено, в зависимост от възрастта на растенията.

Листата са плаващи на повърхността, не са прикрепени към стъбло. Цветът им е зелен, с форма на сърце. С диаметър до 35 см, стъбло има същата дължина, както и целият завод, това е свързано с коренище.

Дълги стъбла и листа с форма на сърце, типични за лилия

Цветя

Това е нещо, което аз считам за най-красивата в Лили. На въпрос, тъй като бяла водна лилия (на снимката), почти всеки може да опише цвете. Той е голям, плътен бял цвят. Цветни стъбла са големи, с диаметър от 20 виж Чашката се състои от 4-5 листенца, венчелистчета цветове са много, те са разположени плътно по контура, тичинките са ярко жълти.

Прекрасни цветя с остри листенца

Разтворени и радва своите вода цъфтят само Лили в слънчево време, и само сутрин. Вечер, когато слънцето залязва зад хоризонта, той се затваря. Цъфтеж може да се наблюдава от края на юни до началото на септември. Аромат на цветето е слаб.

Нощни видове водни лилии цъфтят през нощта и на разсъмване в близост до бъбреците

Плодове

В резултат на цъфтежа на водните лилии-това е плод. Те са зелени, кувшиновской – оттам и името. Те узряват под вода до края на август – началото на септември.

Кувшиновской плод на водни лилии

Размножаване

Процесът на размножаване се осъществява с помощта на коренища и семена. Дори и при силно понижаване на нивото на водата, той ще разцъфти и даде плод. Условията на живот на водна лилия няколко:

Светли места. Прясна вода. Илистая почвата. В същото време във вода, лесно ще преживеят зимата и ще надживее други климатични катаклизми.

Размножаване лилии може delancie, коренища и семена

Моля, обърнете внимание! Бяла Лилия се отглежда в изкуствени водни обекти, за използване в производството на лекарства. Освен това, той е ценно декоративно растение.

Гигантски водни лилии изкуствено езерце

Расте

Да растат Лилии „ин витро“ може, но това не е толкова просто. Съвети споделят експертите на ландшафтния дизайн подводни градини:

Лилия ярко изразен период на покой – зима. Разсаждане и засаждане може да се извършва от май до октомври. Трябва да се Лили на площ от 0,5 до 4 кв. м, в зависимост от възрастта и размери. Да съдържа цялата колекция, и се нуждаят от голям язовир. При оптимални условия е 60%, без вода. Ако язовирът не се сушат за зимата, растителна лилия направо в почвата. Ако се използва за отглеждане на отцеди езера, растенията трябва да бъдат поставени в контейнери с дупки за дренаж. Като субстрат действа като утайка, която се приема от дъното на реката. Ако не Можете да направите това, а след това използването на компост и на градината на земята, смесена с пясък.

15

Полезни свойства

Бяла Лилия вписан в Червената книга, което означава, че количеството на суровините намалява. Растение често се използва за различни цели:

.

Начин на приготвяне

За храна се използват семената на цветя и водни лилии. Корените също са годни за консумация, могат да се консумират варени, пържени, печени. Корен на прах може да се използва за печене на хляб като подправка.

Рядко срещано растение

Бяла Лилия, снимка и описание, което е показано по-горе, в много страни по света, включени в Червената книга. Поради това, че неговите свойства на изцеление, тя е на ръба на изчезването. Разкъсване на цветя, растения, няма да има смисъл, защото тя не може да се развие във всяка ваза и изсъхват бързо.

Основната причина за изчезването на вида е shoaling и изсушаване на сладководни водоеми. Много от тях се стреми да подготви корени и цветя за лечебни цели. Събиране се случва в период на цъфтеж, което намалява количеството на водните лилии.

Основната причина за намаляване на броя на растенията – замърсяването и изчерпването на водните обекти

Важно! Да се опита да поеме Доктор от нейните природни условия и миграция в изкуствено езеро, само ще доведе до смъртта на растенията. За тях е почти невъзможно да се култивира, защото за нормалния растеж и размножаване те се нуждаят от слаб, но постоянен ток.

Събиране на коренища, за медицински цели, и цветя, по време на цъфтежа също са причина за изчезването на това приятно за водни растения

Красиви и опасни

Каквото и красива, нито е бяла водна лилия, все още не всички знаят, че тя е отровна. Най-опасно е цвете, на второ място-стъбла и листа. Въпреки че корените са годни за консумация, но те ядат само след термична обработка.

Когато се прилага локално, има опасност от алергични реакции в случай на индивидуална непоносимост.

Красив многослоен пъпка лилия

Важно! Използването на всички продукти на основата на вода Лили не деца до 2 години. В някои крайни случаи това е възможно, но само след консултация с лекуващия лекар.

Със залеза на слънцето Лили отива под водата и се затваря пъпка

Тези, които работят с растенията в езера, Вие също трябва да проявяват изключително внимание. Важно е да запомните, че някои видове риби не понасят това растение, особено ако те аквариум. Опасността се увеличава, когато повредата на стъблото или на цвете. Повечето шаран, бяла Лилия безчувствен.

Да се избягва контакт на децата с стъбло на цвете. Ако това се случи, трябва в авариен режим, измийте ръцете си със сапун и вода, избягвайте попадане на сок в устата и очите. Така че това е красиво, но отровно растение не се използва за декорация на водни обекти в места за детски игри и занимания.

На гигантската Лилия може много добре да помисли коренище и местоположението на стъбла

Водна Лилия, бяла: събирането на растения за лечение на

Лилия събира цветя, листа и коренища не е желателно, тъй като това води до разрушаването му. Възобновяване на популациите на растенията се случва много бавно. Ако условията позволяват колекция, това трябва да се прави много внимателно. Някои важни моменти:

Преди използването на водни лилии в лечебни цели, е необходима консултация с лекар

Вие трябва да се уверите, че целта на завода-това определено Лилия. Ако възникне грешка, в най-добрия случай лекарството не помогне, а в най-лошия-да навреди на здравето. Събирането трябва да се извършва в зони на интензивен растеж. Листата и цветовете се берат в период на цъфтеж. Точно в този период, в зелената част на максимално съдържание на хранителни вещества. Корените се събират с цъфтят до късно през есента, докато те могат да бъдат постигнати. Част от лилии са изложени на тънък слой коренища предварително измити и нарязани на тънки филийки и се изсушава. Температурата на сушене не трябва да надвишава +60 °C. да се съхранява листа, цветя и корени се сушат в рамките на 2 години.

Листа, цветове и плодове водни лилии използват за производство на кровоостанавливающих и болкоуспокояващи