Въртележка за кухня долен шкаф

Съвременният пазар предлага за настаняване и разнообразни аксесоари за кухненски мебели. Като се има предвид факта, че средностатистическата жена прекарва на котлона за около 2-3 часа на ден, необходимо за обзавеждане, става приоритет за нея въпрос. Ето защо на производителите, за да донесе на пазара на мебели и различни аксесоари, за оптимална организация на пространството: прибиращи рафтове, сушилни за чинии, „магически кът“, тави за инструменти и дори поставки за бутилки. Но един от най-популярните варианти за съхранение на съдове стана въртележка за кухня.

Достатъчно кухня с накаткой

Това е едно прекрасно устройство се състои от метален рафт, прикрепен към рамката вътре в кухненски шкаф. Тези пътувания са два вида. Първият модел, при откриването на механизъм за шкаф врата бал измества полукръгли рафтове с чинии. Във втората модели, кошница извърши във формата на кръг и напълно поставени във вътрешността на корпуса.

Радиус на завиване на тези конструкции варират в зависимост от капацитета и разположението си кабинет и може да достигне триста и шестдесет градуса. Самите рафтове често са изработени от метал, понякога от пластмаса, след това krom обхванати в няколко слоя с помощта на метод за съживяване — това е идеална защита от корозия.

загрузка...

Полукръгли рафтове обикновено се представят под формата на таблицата, а през цялата пластмасов корпус с метален ръб в краищата. Мат диаметър от 700 до 1100 мм височина на колоната на подкрепа могат да бъдат коригирани с вашите предпочитания в диапазона от 680 до 750 мм, което на практика прави конструкция на универсална. Въртележката може да издържи теглото чак до 50 кг! Това означава, че, за да се запази чудо от рафтовете на магазините може да бъде всеки-квадратна форма, съдове за готвене, прибори за хранене и завършва с чугунени тигани и тежки тигани.

Местоположение на въртележката

Място на въртележката в ъглов шкаф може да е с всяка ръка кухня: в дясното шкафче или от ляво на най-горния рафт или в долната. Всичко зависи от желанията на собствениците.

Най-удобен вариант е закрит въртележката долу shkafchiК. по този начин, всичко необходимо, ще бъдат под ръка в буквалния смисъл на думата. Ще трябва само да отворите вратата на гардероба и рафтовете себе си „се предвижда“, ще изложи на показването на цялото съдържание на шкафа, така че не е нужно да отидете в кухнята, за да се сдобият с желания обект. Но заслужава да се отбележи, че Кабинетът, за който мивката, той не е подходящ за каруселей поради наличието на канализационната тръба, която ще попречи на правилното функциониране на уреда.

За изграждане на въртележка в горната част на гардероба също е възможно. Но шансовете са, че това ще доведе до някои неудобства. Първо, рафтове, ще се движи, създавайки над главата надвиснали дизайн. На второ място, това ще бъде по-трудно да се сдобият с устройството, поради наличието на ръба на кошчето. На трето място, ръб на кошчето не е достатъчно висока (около 5-7 см), и всяко едно неловко движение може да доведе до свободни част от течността ще се плъзне и да причинят сериозни вреди на здравето.

Предимства и недостатъци

Разбира се, въртележка, като всички си има своите недостатъци. Но плюсовете са много повече:

    за да монтирате шкафчето за такъв прост уред може всеки мъж, дори и с минимални средства и без специални знания извозване на мебели; за сметка на заоблени форми в магазините тип „въртележка“ има възможност „да“ за мебели, Всички ястия направо върху ръцете си; въртележка за да се спести място и да се направи шкаф е много обемен, поради рядовку кошница и малко пространство между тях; система ще продължи много дълго, защото от пластове качество покритие, и, освен това, ще си купа; в процеса на експлоатация проектът не създава шум и не изисква усилия, за да тегли, едно леко движение – и всичко е във вашите ръце.

Колко струва удобство?

Цената на „въртележката“ може да се нарече още едно предимство на този тип оборудване. Производителите и наводнить на пазара модели за всеки бюджет. Обикновено качествени модели с две рафтове струва 50$. Що се отнася до по-сложни системи, това цените ще се покачват до$ 300. Но, разбира се, сред толкова разнообразието от видове и цени, всеки може да намери подходящ модел.