Всекидневна комбинирана с кухня, в частен дом

Мисля за строителството на частни домове, много хора мислят в структурата свържете хол и кухня. Но как е възможно да се направи и какви могат да бъдат подводните камъни в такъв проект?

Обикновено се използва този метод, план или в жилища с малки размери, където две стаи с не повече от 20 м2, или в огромен дом, където ще трябва да заеме място, за да го направи, функционално, удобно, и да не се загуби в многото кадри стаи и коридори.

Плюсове и минуси

Съвременните дизайнери предлагат разширяване на пространството и да се увеличи пространството. Най-популярният начин да се направи това, за обединяване на кухня и дневна, ако в апартамента не винаги е възможно проект, в частен дом, да се приложи справим не е трудно.

загрузка...

Но при този режим не трябва да забравяме, че тези стаи са с напълно различни функции, и към финала те изказват съвсем различни изисквания.

Кои недостатъци трябва да се обърне внимание, ако сте решили да направите тази комбинация?

Първото нещо, което тревожно при подреждането на всекидневна хол и кухня — мирис на готвена храна. Каквото и мощен екстракт може да се намери във всеки случай, на вкус на планираните храна ще е свободен да влезе в хола.

Студио на модата, където кухня, всекидневна и хол в едно помещение, дойде от Америка. Но там е готвач. По този начин, този недостатък е почти незабележим. В нашата страна, много вкусно готвят на всички, включително празнични вечери, така че ароматите на готвена храна ще е свободен да влезе в хола, дори ако сте задали мощна качулки.

Втората се състои в това, че по време на готвене се образува много боклук, който свободно се влива от кухнята в хола. И прибиране на реколтата трябва да е много често да се произвеждат вътре в кухината на ставата.

Но има в това дизайнерско решение и значителни предимства.

  Хол е съобразена с кухненски бокс, визуално увеличава размера на двете зони, поради липса на стените. Това е особено важно в малки помещения. Можете да поставите цялостното обзавеждане и цялото оборудване. В кухнята, в хола приемате гости, не се ограничава само до едно малко пространство. Този вариант домакинята дава възможност да прекарват повече време със семейството, гледане на деца да си играят в хола, не излиза от готвене. Може да се постави пълна маса за хранене, който може да побере голямо семейство. Модерен и съвременен вид. Кухня-всекидневна изглежда привлекателно, в съответствие с най-новите модни тенденции.

Как да се раздели и да се организира пространството

Ако решите да комбинирате кухня и дневна в моят собствен дом, без значение какъв те размер, ще трябва да я разделя на зони. Това може да стане по няколко начина:

  Бар стойка, арки (греда); екран; плъзгащ се стъклен панел. да се разделят с тавана и пода; използването на различни стени.

Помислете за всички по ред.

Бар стойка един от най-популярните начини за отделяне на кухня и хол в малки помещения. В този бар изпълнява функцията на още и маса за хранене. Освен това, може да се осигури място за съхранение на различни неща, което е много важно в кухнята-всекидневна с малки размери. В бар смотрелся биологичен, той се прави от същите материали, както и кухня.

Арка, различни греди визуално да помогне да се разделят на кухненското пространство от дневната. Това зониране е подходящ, ако кухня се намира в така наречената ниша.

На екрана обикновено се извършва като допълнителна база данни. По този начин, Вие успешно сте се разделят помещението, но и да получите много рафтове и чекмеджета. Всеки екран могат да се интегрират портал с електрическа камина. Такова решение ще направи seating area, по-уютен.

С помощта на диференцирани тавани също може да се раздели на кухня и дневна. Тук можете да играете с осветлението, или с различни отделочными материали.

Също така е възможно в различни зони на кухня-всекидневна, да бъдат на различни настилки. На пода в кухнята настилка от теракота, като в хола сложите паркет. Това решение не само визуално да се определи границата между зони, но това ще бъде удобен от практическа гледна точка. Също така много често хол подчертае килим.

Може кухнята на модния подиум. Той също така е уместно да се раздели пространството. Освен това, подиум може да се разположи допълнително място за съхранение или скриване на пуфики и мека мебел за посетителите.

Когато разделението се извършва с помощта на декора на стените, в този случай, вие трябва да намерите, или тапети спътник, или комбинация от цветове, които са в хармония един с друг. В последно време обаче популярна декорация на стените в кухнята-всекидневна материали от един цвят, но различни текстури. Например, стени на фаянс в кухнята и в хола стени оклеивать тапети в цвят.

Ако разделението на всички повече или по-малко ясно е как да се съчетаят кухня и хол заедно?

С помощта на масата за хранене.

  • Това ще ви помогне да направите плавен преход от кухнята към хола.

Използването на материали спътник в послевкусии.

  • Това е като да се разделят и да се свържете пропуски.

Същите цветови акценти

  • например , ярко стол във всекидневната и червени лампи в кухнята.

Осветление на тавана.

  Led осветление по периметъра на отлично се справят с тази задача.

Не забравяйте, че местата ставата трябва да има едно стилевое решение, или изображение номер изобщо не се събират.

Примери на проект на план

Проектът на плана може да бъде съвсем различна. Това зависи главно от публикуване на стаите в къщата като цяло. Но ние не трябва да забравяме, че съединението на помещенията не трябва да губят тези характеристики, които те първоначално определения. Така че, преди да се слеят две помещения на първо място, вие трябва да планирате, където трябва да се вземат предвид следните характеристики.

Размерът и формата на помещението. Че страничните прозорци, и някои съседни стаи. Като запали площ, и къде са вратите и колко струват. Който живее в къщата. Дело на пари.

Размера и формата на стаята, зависят от проекта на сливането. Но дори и на малък площад в 15-17 квадратчета могат да се настанят на този макет. Мебели, която ще бъде включена в такава кухня-всекидневна, ще бъде само най-необходимото. В този случай, кухня трябва да бъде с не повече от три двойки шкафове (с панти и долните чекмеджета – двойка). Това може да се постигне покриване на мивки и котлони. В този случай, на повърхността на черупката може да се използва като допълнителна площ разделочного на масата и плочи като място, например, за мультиварки или хлебопечки.

Средния обем заемано пространство – най-често в частни домове. Тяхната площ е около 30 кв. метра. Обикновено тези помещения имат няколко прозореца, а тя е доста светла. Тук можете да поставите кухненски кът прав или ъглов, достатъчно голямо пространство, за да се разпредели за хола. Освен това пространство, което ви позволява изолиране на отделен кът за хранене, организиране на плавен преход между всички елементи на ставна цепка.

Ако вашият частен дом има огромна площ, където смятате да поставите в хола, всекидневна с кухня, баня, може да не затруднявам себе си в избора на мебели и дизайн на проекта. И ако това все още и с излаз на тераса, стая ще бъде изпълнен със светлина. В този случай е необходимо да се организира врати към терасата под формата на големи стъклени конструкции, и в своите области за настаняване в хола. Или на терасата на покрива можете да се организирате обеденную зона на открито.

Още едно чудесно решение-план — организиране на терасата, предварително изолирани нея в кухнята и монтаж на фурната на грил, докато стъклени врати могат да бъдат разделени във всеки един момент, по такъв начин, че да обедини две помещения в едно.

Сега нека да поговорим за възможностите за настаняване на кухненски кът.

  Кухненска зона, която заема една от стените в правоъгълна стая. Тези решения обикновено са на отделен остров или барна. Подходящ е за не много големи стаи.

  Кухня-това е ъгъл в стаята. Тук е подредена L-образна кухня. Този вид е подходящ за малки по площ стаи и кухня-всекидневна с по-големи размери. Това е много удобно за настаняване на остров с допълнително място за съхранение и действа като масата за вечеря, или пък да поставите на масата в хола отделни зони с помощта на подовите настилки.

Ако имате къща на няколко етажа, то е препоръчително да поставите в кухнята, близо до стълбите. В този случай, под стълбищно пространство може да има шкафове за съхранение на кухненските прибори или да играе ролята на разделител на пространството.

  Ако стаята ви е достатъчно голяма, и искате да организирате освен зони на хола и кухнята и дори за хранене, в този случай е препоръчително да поставите в кухнята, в центъра на стаята. После, в кухнята, той е удобен за трапезата на заведенията за хранене на място, а не да бъдат ограничени в общуването, срещащи се в част от всекидневната.

  Кухня в гардероба си-това е още един проект за настаняване кухня в една малка стая. Затворих шкафа с помощта на специални конструкции, които правите от хол, всекидневна с кухненски бокс, чистота хола.

  За да се обозначи зона за приготвяне на храна в центъра на кухнята, тя отлично зонирует пространство, освен това, това настаняване ще ви позволи да създаде мощна качулки, която ще бъде в състояние да се справят с всички миризми при готвене.

Интериорен Дизайн

Дизайн хол, всекидневна с кухненски бокс може да се извърши във всеки стил, но не трябва да забравяме, че всички помещения са стаите трябва да бъде единна.

На първо място, се разглежда цветове, в които може да се направи хол, совмещенную с кухненски бокс.

Като работи върху дизайна на хола, всекидневна с кухненски бокс, лесно можете да се потопите в разнообразие от мебели, текстури, цветове и покрития. За да избегнете това, можете да изберете пастелни цветове, в които да изготви цялата стая да си играе само фактура.

Но е жалко такова помещение, за да се опрости себе си минималистичен дизайн.

Един от вариантите на игра с цвят, за да получите, като например на масата в дневната зона или възглавници на дивана в един цвят с кухненски бокс.

Може да се направи цялата стая в бял и черен цвят. В този случай, е много трудно да се съборят основите на цвета и можете да не използвате услугите на дизайнери.

Бяла гланцова кухня в комбинация с почти всички цветове. Тя лесно ще се впишат в интериора на всяка стая. Вид на болните лесно се поддават на почистване, купи една купа или седи до набор от цветове.

Интересното в интериора ще изглеждате ярко лилаво плот в кухнята, всекидневна с възглавници на дивана в хола, и в крайна сметка да комбинират led лента, която подчертава стъпаловиден таван.

Зехтин във всекидневната може да се поддържа аксесоари в цвят.

Но с изключение на цвят, в квадратна хол, всекидневна с кухненски бокс, и да играят с текстура.

В една дървена къща, ако той е направен от калибрирани трупи, ние не можем да украсят стените, и използват своя сметка за декорация на кухня-всекидневна в алпийски стил. Въпреки това, в този интериор ще има максимум светлина в стаята, тъй като дървото е тъмен. И „изяде“ целия светлина влезе в стаята.

Също така в този случай, всеки стил и страната. Мебели в бяло-кафява цветова гама ще изглежда страхотно в кухнята-всекидневната.