Всичко за zinnias: избор на сортове, засаждане, грижи и лечение

Хубаво светло цвете се превърна в любимо градини в Европа

Всеки собственик на крайградската зона и на частни домове иска да има привлекателен пейзаж. Един от начините за постигане на заветната цел-да сложи на сайта zinnias. Това е задължителен атрибут в градината и любимец на градинари, това цвете е много красива. Но трябва да се разбере, че дейността на продукти за грижа за тях не е толкова просто, колкото може да изглежда на пръв поглед, те имат някои особености.

Грижи

    Болести и неприятели

Цвете изобилие Pestryaev нюанси

Описание на предприятието

Циния се отнася до тревиста и храстова си официална Родина-Южна Мексико. До ХХ-ти век той започва да се разпространява по целия свят. Вид на цвете зависи от вида, неговите разновидности. Общият размер на фигурата може да достигне 20-100 см и повече. Листата са стеснени към върха, на целостта, яйцевидной форма. Съцветие-единична кошница с диаметър 3-14 см

Внимание! Процеса на цъфтежа се случва до замръзване, тази култура се отличава с висока издръжливост и лесно засушаване.

Градинари често наричат тези цветове „специалности“, те са на място в градината, наред с други растения.

15

Видове и сортове

Циния елегантен

Това е бързо производител едногодишно растение, което има стабилен изправени стъбла тип, чиято височина може да достигне 95 виж твърд ръба на розички представен кошници до 16 см в диаметър. Формата може да бъде всеки, практиката показва, че най-често се срещат продълговати или продълговато-овални. Цъфтежа продължава дълго и циния радва със своята красота до първите слани.

загрузка...

Сортът се отличава бърз растеж и по-голямо съцветие

Оранжев крал

Този вид е представен храст с височина до 75 виж Розички-големите и по-ярко оцветени. Процеса на цъфтежа започва през юли и продължава до замръзване. Засаждане и грижи, които не представляват особена работа, така че този Кралски сорт избират много градинари за неговото благородство и красота.

Група georgiatoday. Големи, двойни съцветия са с Диаметър 15 см и ярък наситен оранжев цвят

Кралицата На Лавандула

Това е храст с височина до 85 см, с разпространението на елементи. Красив цвят прави този вид на елегантен и благороден.

Уникална красота клас радва на цъфтежа, преди снега

Лилаво Принц

Огромни цветове, в съчетание с красотата на културата като цяло. В момента това е най-необичайното и общия външен вид на растението. В контраст с други живи култури тя има доста атрактивен дизайн.

Хавлиени големи съцветия виолетово-лилаво цвят

Бяла мечка

Цъфтящи храсти от 64 см височина и компактни. Съцветия с диаметър 16 см особено плътност, тери.

Высокорослое декоративно растение със силни странични клонки, които не трябва да бъдат обвързани

Танго

Друг често срещан сорт със свободна хавлиени червено-оранжеви цветя. Има няколко възможности за избор на сортове.

Пода-на разпространение храст с широки съцветия алого

Дизайн на градина

За да направите тази красота в градината си в алеята, бордюри, хребети. Обикновено това цвете се отглеждат в групи. Що се отнася до високи сортове, те добре се съчетават с декорации klubochek.

Съвет! Ако искате да засадят живи цветя на балкона, най-доброто решение ще стане ниско растящите сортове zinnias, цъфти обилно и непрекъснато.

В срезанном букет тези цветя дълго време, за да изглежда привлекателно. Ако той има време да изсъхне, за да донесе свежи цветя, ако можете да обновите наклонена нарязани на дъното и ги сложете в гореща вода.

15

Кацане

Растението обича много светлина и топлина, и студ не се търпи. За да цъфтят дълго и обилно, трябва да изберете почва с неутрална реакция, съдържащи хранителни вещества. Място, което се отделя за отглеждане на първо място, да копаят, след това се добавя почва, компост, хумус. Що се отнася до торове, много често се добавят вещества, например нитрофоской, суперфосфат, калий. След това отново перекапывается щик. Да посадиш цвете в земята на мястото, където той получава достатъчно слънчева светлина и течение.

Семената узряват през 60-65 дни след началото на цъфтежа, запазват кълняемостта си в продължение на 2-3 години

Разсад вкъщи

Традиционно, разсад започват да растат от началото на април до средата му. Този подход е свързан с факта, че стъблата могат бързо да се удължи, така че в ранните етапи на слизане резултатите не са най-добрите. Съществува повишен риск от увреждане на културата, в края на краищата тя ще се превърне в по-крехка. След една седмица можем да очакваме появата на. Ако засаждане ще се случи с по-малък интервал от време и на по-голямо разстояние, то ще е опростена.

Важно! Оптималната температура за нормалното развитие на леторастите до 22 °.

Размножени растения предимно от семена и чрез разсад, тъй като е чувствителна култура, дори и към най-лесно студ, като пролетта, така и есенното

Специална схема за действие в този случай не е на разположение, но той варира в зависимост от сорта. Като цяло, производителите препоръчват да се оставят между цветовете на разстояние 30-40 см. с момента на засаждането може да започне директно грижи за цинии.

Съвет! Важно е да се направи прищепы, за да стреля при условие изобилен цъфтеж.

В края на май, разсад може да устои на балкона, така че той сакалава

Характеристики на семената в почвата, отворен тип

    Ако става дума за директно засаждане в градината, можете да се засаждат в края на май-началото на юни. Време е необходимо да се избере такова, че не е имало никаква заплаха студеното време, особено в студа. Ако решите да приложите този метод, той трябва да разбере, че развитието на цветя ще бъде по-бавен в сравнение с провеждане на процедури в домашни условия. Съответно, процеса на цъфтежа zinnias ще започне по-късно. За да пресъздаде парникови условия, е необходимо да се покрие парцел синтетичен материал.

Разсад са трансплантирани в открит терен с бучка на земята, така че младите растения почти не се разболяват и бързо започва да расте

Важно! Влага за по-късо време на престой в почвата. Първите разсад ще се появи след един и половина-две седмици след засаждането.

Грижи

В процеса на оформяне на растението не понася продължително засушаване, а излишната вода, която се намира в земята. В този случай, се създават допълнителни рискове и цветя може да стане по-малко.

Съвет! Производство на стръв е подходяща не само в случай на слизане, но и в други периоди от сезона. Първото събитие се извършва до образуването на цветни пъпки. Трябва да се подготви 11 литра вода, разреден 1 супена лъжичка на карбамид. В тази смес се добавя 2 супени торове „цветенце“.

Естетически обжалване и избледнели цветове трябва да се отстраняват

Следващият вид на училищата трябва да се случи в началото на пъпки. Само схема на въвеждането му-това е друго. Отнема 11 литра вода се добавят към нея две супени лъжици специални средства „Дъга“ и смес за цъфтящи растения.

Внимание! Преди това събитие опитните градинари са предварително напълнени с парцел пепел от дърво – 3 супени лъжици площад.

Когато пъпките започват да се проявява, да ги обработва средство „пъпка“.

Ако се захванете растение, плътност на буш и броя на цветовете ще се увеличи

Болести и неприятели

Болести и неприятели на това цвете се срещат рядко. Но най-често зацапване на листа, основният симптом на които-кафяви петна закръглена форма, с червен ръб. В края на заболяване листа са по-жълти, с течение на времето да падне.

Важно! Ако сте забелязали първите признаци на заболяването, трябва да бъдат незабавно отстранени парцели са изложени на загуби. Ако ситуацията се оставя без внимание, е цветето ще загине.