Халба бира — стенни тела (46 фото): превръщаме интериор с помощта на светлина

Халба бира, са отличен начин за осветление на помещения

Бра (от френски в камизолки, което се превежда като „на ръка“ или „лост“) – днес е монтиран на стената лампа, който се инсталира на стена. Може да се каже, че праисторически стенни факел, вмъкнат в пукнатина в стената на пещерата, беше първият тела в историята на човечеството.

Модерни аплици, конструктивно е по-трудно и по-разнообразни:

  сянката на здраво срещу стената – най-проста и най-популярната разновидност на тези лампи. Те изглеждат сравнително скромно и дискретни, но много функционален и лесен за поддържане – почистване и сменя крушката. Те могат да бъдат най-различни форми – квадратни, овални, кръгли, полукръгли, правоъгълни и сложна геометрия. Те са идеални за интериор в стил хай-тек (минимум декор, стъкло и метал, простота и техничность) или минимализъм

Благодарение на разнообразието, стенни могат чудесно да се впишат във всеки интериор

  класически халба бира с абажуром – осветителни тела, с помощта на малка скоба в стената. Различават разнообразие от дизайни и високо декоративни, висока могат да бъдат най-различни форми: чаши, цветя, сфери, чаши, купички или чаши. За ретро-стил неомодерн и са подходящи стенни лампи с витражи сянка (Shade)

Халба бира с абажуром-това е класически вариант

  висящи осветителни тела – тези модели стенни тела са окачени тавани (купа).

Въпреки общоприетото име, дори и сред шкентель много различни варианти на

загрузка...

Стенни устройства

Стенен лампа или халба бира конструктивно се състоят от корпус, абажура (рассеивателя, рефлектор) и лампа. Те могат да имат както жестока, така и подвижното конструкция, в последния светлина може да се върти (до 360 градуса) за около своята ос, което позволява прецизно регулиране на посоката на светлинния лъч.

Качеството на светлинния поток до голяма степен се определя от конфигурацията рассеивателя (абажура):

  ако лещи затвори отдолу, тогава светлината ще бъде изпратен е в основата нагоре. Първи на стени и тавани, това ще създаде индиректно осветление

Индиректно осветление е отличен начин да се създаде спокойна атмосфера

  ако стъклото се затвори отгоре, светлината ще бъде насочен надолу, създавайки ярка и ясна светлинно петно

Количеството светлина, насочена надолу, ще ограничи осветената зона

  стенен лампа в класическия вариант не е рассеивателя, така че в тях препоръчваме да инсталирате Лампа под формата на свещички или мат крушка

Друг вариант е използването на лампи Едисон

  най-широко комбинираната модели за моделиране на потока от светлина, която върви само нагоре и надолу, а някои – през обектива

Вместо на обектива може да бъде обикновен лампа

Халба бира и стенни осветителни тела за кухня, спални и хола са поставени правилно

Халба бира традиционно се считат за източници на локално осветление, система на общо осветление, те играят второстепенна роля. Въпреки това, в някои случаи, особено за малки помещения (баня, малък коридор) те могат да се използват като основен източник на светлина.

Халба бира отлични за игри с осветление

Лампи в халба бира може да се инсталира във всяка стая, от хола до коридора, но поставянето им има свои характеристики за всяко помещение.

В спалнята

Има няколко подхода. Европейският допълнителен източник на светлина, както и стенни лампи осветяват не толкова, колкото създават атмосфера на спокойствие и уединение. Осветлението е меко, просто, за да се вдъхнови за почивка и сън.

Меко и топло осветление и красив интериор

Американски подход – монтиран на стената лампа, за да осветява само част от стаята, но когато сте включили всички осветителни тела (лампи и осветителни тела), светлина достатъчно интензивен и мощен, така че можете да Изключите общото осветление.

Спестява място на нощното шкафче — още един плюс стенни осветителни тела

Традиционното място за монтиране на стената в спалнята при таблата или тоалетна масичка, в класически (Империя, държава) – сутиени са монтирани по двойки, и са разположени симетрично. Изключение спални в стил минимализъм или хай-тек, за които е характерно за асиметрия, включително и в организацията на осветление. На главата най-добре е да поставите аплици, като функция за управление на яркостта на светлинния поток и възможност за регулиране (насочи). Превключвателят се намира на една ръка разстояние, както и някои съвременни модели дори имат куршум.

При избора на лампи, също така да изберете мястото, където ще акценти

Добре подбрани стенни тела могат да дарят морето естетическата наслада

Около огледала (тоалетна масичка) халба бира вървят по двойки, от двете страни, с таван, за да се осигури равномерно разсейване на светлината, това ще помогне за избягване на отблясъци и формиране на сенчести зони.

Осветяване на зоната около огледалото, не забравяйте, че колкото повече светлина има, толкова по-добре

В хола

Модерен дизайн, с монтиран на стената лампа в хола се използва, за да се получи хармонично осветлението в стаята, превръщайки се в светло допълнение към основното осветление и оригинален елемент от общия интериор. Халба бира в хола ще ви помогне да поставите необходимите акценти в интериора или визуално етикет на зона за отдих:

  в стаята с ниски тавани, стенни могат да бъдат поставени по периметъра на помещението, насочвайки светлината нагоре. От една страна, това ще позволи на оптически няколко увеличаване на височината на тавана, от друга се отърве монтаж на тавана голям полилей, който ще засили усещането за ниско налягане на тавана тромави подвесная полилей визуално „отрязва“ ценни инча пространство.

Халба бира ще е добре и равномерно осветяване на апартамент с ниски тавани

Съвет! В помещения с много високи тавани, стенни лампи, поставени по-близо до пода помага да добавите покрита интимност, малко „propustiv“ визуално нивото на тавана. Създадена на такива „ниски“ сутиен мека подсветка създават романтична и загадъчна атмосфера

  стенни лампи, монтирани на мек стол, стоеше наблизо с масичка за кафе, ще ви помогне визуално да се определи това място като зона за отдих

Халба бира помогне за разкрасяване на площ

  халба бира може да се използва за подчертаване стенни ниши

Благодарение на играта на сенките осветление, ниши изглежда много впечатляващо

  в спалнята/хола стенни се използва за визуално зониране на пространството. За това в зоната на хола, те са симетрично са монтирани на стената, при включване на всички стенни зона спални (трапезария), потъмнява, доказващи „зора“. Това създава усещане за присъствие в изолиран кът

Използвайте аплици, като начин за зониране на пространството

  стенни лампи симетрично инсталирани над камината, не само ще красят стените, но и да сложим светлинни акценти върху обектите, които стоят на рафт на полицата

Халба бира може добре да подчертае всички елементи на интериора

  оригинален елемент в интериора на съвременния (хай-тек, арт нуво) стил може да бъде халба бира с разнообразен цветово решение. Многоцветни тела една форма, накиснати в същия стил, ви позволяват да донесе живи черти на стил диско, добавяйки магическо настроение

Прост и надежден начин, който многократно ще увеличи декоративен ефект

Съвет! Огледало или картина, оградени светлина от симетрично монтирани стенни осветителни тела, ще изглеждат особено изгодно, тъй като това осветление не е напълно свободна от изкривявания, отблясъци и нежелани сенки.

Определяне на правилното място на стената, Ще привлече вниманието на всички входящи към това място

В банята

Основната функция на стената в банята осветление огледала, за да извърши хигиенни процедури (бръснене, нанасяне на грим) е по-лесно. Важно е да изберете осветителни тела, което ще осигури най-точен, без изкривяване на цветовете и осветлението в банята. Стенни могат да бъдат поставени в две позиции:

  над огледалото при този светлинен поток насочена надолу отстрани на стената трябва да се създаде разсеяна светлина

За халба бира в банята много по-важна функционалност от декоративни свойства

Инсталирането на стените на няколко стенни лампи, точно Вие няма да пропуснете нищо

Монтаж на аплици в банята ви позволяват да добавите този една мокра, стерильному и визуално студена стая топлина и уют. В по-малки бани, пара (бани) стенни лесно се справят с ролята на основно осветление. Използването на халба бира в големи бани ще се обогатяват и усложняват цялостния стил.

Избират в съответствие със стила на лифчика силно ще го подчертая

В коридора

Празните стени в дългия коридор, украсен серия аплици, разположени на надморска височина от 1,8-1,9 m или по-висока. Халба бира може да се използва като елемент за декориране на стълба, за украса на стени и малък подсветка на стълби.

Светлина халба бира на фона на тъмните тапети, създава интимна обстановка